Johnny Knoxville úgy megsérült, hogy nem forgat több Jackasst

Az 50 éves örök sihedernek csuklótörése, bordatörése, agyrázkódása és koponyaűri vérzése is volt a Jackass Forever forgatása közben, ezért örökre szögre akasztja a kaszkadőrdzsekijét.

Február 4-én kerül az amerikai mozikba a negyedik Jackass-film, a Jackass Forever, amelyben szokás szerint halálosan veszélyes kaszkadőrmutatványokat és őrült bolondozást láthatnak majd a nézők. Ám ez a film többek között abban fog különbözni az elődeitől és az eredeti tévésorozattól, hogy a főszereplők már nem tudnak úgy tenni benne, mintha semmit sem öregedtek volna a 2000-es indulás óta. Az olyan ismerős arcok mellett, mint Johnny Knoxville, Steve-O és Wee Man, a Jackass Foreverben a kaszkadőrök fiatalabb generációja is be fog mutatkozni, de láthatjuk majd a szörfös Sean "Poopies" McInerney-t, a rapper Jasper Dolphint a vörös szőnyegen folyton Megan Foxszal csőröző Machine Gun Kellyt és Eric André humoristát is.

Forrás: Paramount

 

Johnny Knoxville-t pont a Jackass Forever egyik kaszkadőrmutatványa győzte meg arról, hogy ő sem fiatal már, ideje végre leállni. A Variety-nek adott új interjújában részletesen beszélt arról a végzetes mutatványáról, amikor egy rodeóringben felöklelte egy bika. Ez az életveszélyes jelenet végül az előzetesbe is bekerült, a lenti videóban 1:02-nél látható:

Amikor a baleset után a mentősök berakták Knoxville-t a rohamkocsiba, és agyrázkódásra gyanakodva megkérdezték tőle, hogy ki az elnök, a mókagyáros rögtön rávágta:

Obama!

Ez azonban nem volt jó válasz, mivel a forgatás 2020 decemberében, Donald Trump elnöksége alatt zajlott. A Variety-nek persze Knoxville utólag már azzal viccelődött, hogy igazából csak a vágyálmainak adott hangot akkor és ott mentőben.

A bikával való találkozása azonban elég súlyos sérülésekkel járt: csuklótörést és bordatörést szenvedett, valamint agyrázkódása és agyűri vérzése lett.

Miután elhagyta a kórházat, egy neurológussal 3 hónapon át kellett dolgoznia azon, hogy visszanyerje kognitív képességeit, vagyis ugyanúgy tudjon emlékezni, bonyolultabb dolgokon gondolkodni és összpontosítani, mint korábban. A Jackass Forever producerei és Knoxville ezután megegyeztek abban, hogy a többi nyaktörő mutatványát már inkább nem forgatják le.

A bikával való találkozás azonban csak a véres jéghegy csúcsa, ha arról van szó, hogy a sztár milyen őrült mutatványokat mutatott be a szórakoztatás kedvéért a Jackass 2000-es elindulása óta. És bár a rajongók kétségtelenül élvezték, ahogy Knoxville a kamerák előtt újra és újra összetöri magát, a megroggyant egészségével alaposan megfizette ennek az árát. 2021 szeptemberében a Nova Legal Funding összeállított egy listát a különböző súlyosságú sérülések ellátásához szükséges orvosi kezelések  költségeiről, amelyeket Knoxville az elmúlt évtizedek során kénytelen volt bevállalni: 

  • 25 000 dollárért kellett összevarrni a kezét (ez mai árfolyamon 7 772 000 forint),
  • 30 000 dollárt (9 330 000 forintot) költött az arca összevarrására,
  • az ágyéki sérülései összesen 120 000 dollárba (37 320 000 forintba) kerültek,
  • a törött karjával és a bordasérüléseivel 200 000 dolláros (62 200 000 forintos) orvosi számlákat csinált,
  • egy aligátorharapás ellátása 100 000 dollárjába (31 100 000 forint) fájt,
  • az agyűri vérzés kezelésére pedig több mint 2 millió dollárt (622 000 000 forintot) költött.

Ha lesz újabb Jackass-film, azt Johnny Knoxville már egészen biztosan csak a tévében fogja látni, nem lesz köze az elkészítéséhez:

Épp eleget csináltam. Már nincs mit bizonyítanom. Gyerekeket kell felnevelnem. Ez a legfontosabb dolog.

(via Looper)

A Port.hu zenés sorozatának első évadának utolsó részében Király Attila színész és szinkronszínész ült be a dobok mögé.