Jön az Alkonyat sorozat a Netflixre, de teljesen más lesz, mint amit megszoktunk

Érkezik az Alkonyat-sorozat, de nem úgy, ahogyan elsőre gondolnánk.

Zöld utat adott a Netflix az Alkonyat-szériának.

A vámpíros történet animációs sorozatként tér vissza a népszerű streaming-szolgáltatón, és már azt is tudni lehet, hogy összesen 8 epizódból fog állni. 

Ezt lehet tudni eddig 

Stephenie Meyer nagy sikerű 2005 és 2008 között kiadott könyvsorozata hatalmasat ment a fiatalok körében a filmes adaptációkkal együtt, amelyek 2008 és 2012 között jelentek meg: Kristen Stewart, Robert Pattinson és Taylor Lautner hamar milliók kedvencei lettek.

Forrás: Getty Images - Carlos Alvarez / Stringer

Most azonban, 12 évvel később kapunk egy ráadást, ugyanis a történet animációs sorozatként visszatér.  A Lionsgate Television már 2023 áprilisában bejelentette, hogy érkezik a széria, de az csak idén derült ki, hogy animáció formájában valósul meg mindez.

Annyi csavar azonban van benne, hogy a sorozat nem az eredeti regényen, hanem a Midnight Sun - Éjféli nap című spin-off könyvön alapul majd.

Stephenie Meyer írónő 2020-ban megjelent társregénye az Alkonyat eseményeit Edward Cullen szemszögéből meséli el újra, nem pedig a sorozatban megszokott elbeszélő karakter, Bella Swan kap központi szerepet. A Movie Web azt írja, hogy a Netflix sorozata különböző karakterek szemszögéből tárja majd fel a történéseket.

Ez hatalmas biznisz a Netflixnek 

Az Alkonyat-saga franchise öt filmje együttesen 3,3 milliárd dollárt hozott, és a mai napig népszerűek, pedig 2012 óta nem készült folytatás. Amikor a népszerű streamingplatformra 2021-ben felkerültek az Alkonyat-filmek, akkor azonnal a lista élére kerültek, annyian kíváncsiak voltak már néhány nap leforgása alatt is.

A Netflix részéről azért is volt okos üzleti döntés megvásárolni a jogokat, mert a Warner Bros. már javában dolgozik egy Harry Potter-sorozaton az HBO számára.

A streaming-szolgáltató az elmúlt években egyre nagyobb hangsúlyt fektet az animációs alkotásokra: hamarosan érkezik a Szellemirtók széria is, amit szintén animáció formájában mutatnak be 3D-ben, de egyelőre a megjelenés dátumáról nincs információ.