Jön az új Delta!

Visszatér a köztévé képernyőjére az egykori legendás tudományos-ismeretterjesztő műsor – a nem kevésbé legendás műsorvezető, Kudlik Júlia nélkül.

Október 21-től, jövő szombattól 16:30-as kezdettel új részekkel tér vissza a képernyőre a legendás tudományos-ismeretterjesztő műsor, amelynek első adását 1964. január 31-én, péntek este 18:00-kor sugározta a Magyar Televízió. A Delta ezt követően Kudlik Júlia műsorvezetői ténykedése alatt, 1965-től vált igazán kultikussá,

majd 1996-ban sajnos megszűnt

(ezen idő alatt végig Kudlik volt a házigazda).

A műsor pár év kihagyás után Delta 2000 néven indult újra, majd  eredeti nevén 2001-től 2012-ig volt szombat délelőttönként újra képernyőn (ekkor már dr. Fiar Sándor geológus volt a műsorvezető), korábbi sikereit azonban soha többé nem tudta megismételni.

A köztévénél viszont most úgy döntöttek, adnak neki még egy esélyt.

Forrás: Fortepan / Rádió és Televízió Újság


Az új műsorvezető Fejős Ádám lesz, aki neves tudósokkal, művészekkel, ismert emberekkel keresi a válaszokat a minket körülvevő világ kérdéseire. Az adások egyedi látványvilágát a virtuális stúdió biztosítja.

Fejős egyébként a közmédia meteorológusa, természettudós és zenész, aki gyerekkorában maga is nagy rajongója volt a Deltának.

Reméljük, a hipnotikus főcímzenét megtartják a Dunán adásba kerülő új műsorban is, hiszen az évtizedek során generációknak vált kedvencévé, sőt, még azok is megszerették, akik nem nézték rendszeresen a Deltát. (Az intróról és magáról a műsorról ebben az összeállításunkban írtunk korábban részletesen.) Az viszont talán jobb is, hogy Kudlik Júlia nem tér vissza, mivel az MTVA közleménye szerint Fejős Ádám a tudományos témák illusztrálása során James Bond és Toldi Miklós bőrébe bújt, de olyan is előfordult, hogy egy T-Rex elől menekült az egyik epizódban.

 

Tudj meg mindent a Deltáról és a főcímzenéjéről!

57 évvel ezelőtt vetítették először a hipnotikus zenéjű Deltát

5+7 érdekességet szedtünk össze a legendás ismeretterjesztő műsorról, ami 1964. január 31-én, péntek este 18:00-kor került először adásba a Magyar Televízióban.

Tovább

 

(via MTVA)