Karácsonyi tévémaraton: ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Ma is kettéosztottuk a tévéajánlónkat, mert annyi jó film lesz a tévében, hogy túl hosszú lenne a lista. Ebben a cikkben a napközbeni műsorokból szemlézünk.

Bunyó karácsonyig - TV2, december 25. péntek, 9h

Moses (Bud Spencer) a vadnyugat egyik legügyesebb és legádázabb fejvadásza. E dicső foglalkozással igyekszik eltartani népes családját. Jól jönne neki az 5000 dollár, amit az elvetemült Sam Stone (Boots Southerland) fejére tűztek ki. Moses házában váratlanul megjelenik testvére, Travis (Terence Hill), akit nem igazán kedvel. Moses szívesen szabadulna öccse társaságától, de képtelen lerázni. Ráadásul állandóan összetűzésbe keverednek. Sam Stone elfogása sem megy simán, mert mindig sikerül átejtenie a fivéreket.

 

Házibuli - Moziverzum, december 25. péntek, 10h

A 80-as évek egyik legnagyobb slágerfilmjében a 13 éves Vic élete első házibulijába készül, ahol nemcsak a zene és a tánc, hanem az első szerelem is várja. A kérdés csak az: vajon egy tinédzser a szerelemben meddig mehet el, hol érnek véget a szülők által felálított korlátok, és a saját félelmek az ismeretlentől. Vic titkaival életvidám, modern hárfaművész dédnagymamájához fordul, mivel szülei tizenöt év házasság után krízishelyzetbe kerülnek. Fogorvos papája és rajzfilmrajzoló mamája ugyanis épp hasonlóan váratlan és mulattató kalandokat és bonyodalmakat él át, mint a kamasz Vic...

 

Karácsonyi lidércnyomás - RTLII, december 25. péntek, 13.50h

Halloween város ceremóniamestere, Rosszcsont Jack belefásulva a sok kötelező rémisztgetésbe, ellátogat a közeli Karácsonyvárosba, ahol megirigyli a Mikulás izgalmas munkakörét. Elrabolja a Mikulást és átveszi a helyét.

 

Mint a hurrikán - Cool, december 25. péntek, 14.30h

Megvolt a legénybúcsú, és Ben New Yorkból útnak indul Savannah-ba, hogy oltár elé vigye szíve választottját, és kimondja a boldogító igent, elkötelezze magát egy életre. Ő a legboldogabb ember a világon, mert még nem sejti, hogy egy valóságos természeti katasztrófa tart felé. Sőt, már itt is van, épp most ült le mellé a repülőn. Úgy hívják, Sarah, és egy őrjítően csinos és elsöprő erejű nő alakját öltötte fel.

 

Top Gun - Moziverzum, december 25. péntek, 14.30h

Mitchell hadnagy (Tom Cruise), becenevén "Maverick" remek vadászpilóta, de ez neki nem elég: ő a legjobbak között is a legjobb akar lenni. Sikerül is bekerülnie az USA haditengerészetének elitképőjébe, a híres "Top Gun"-ba, s ettől az élete gyökeresen megváltozik. Ha sikerül lehiggadnia, és kerülnie a lélegzetelállító légimutatványok közepette a felesleges hősködést, valóra válthatja minden álmát. Azt is, ami a dermesztően szép Charlotte-tal kapcsolatos (Kelly McGillis), aki matekra oktatja a pilótákat, de civilként beavatja Mavericket a tananyagon túlmenő titkokba is.

 

Télapu 2. - Veszélyben a karácsony - Duna Tv, december 25. péntek, 15.15h

Scott Calvin (Tim Allen) nyugis Télapóként végzi dolgát immár nyolcadik éve. A manók szerint ő eddig a legjobb, de mostanában valami nem stimmel. A Télapó elkezdett vészesen karcsúsodni: úgy hírlik nősülni is akar, ráadásul gondjai vannak a fiával is. Charlie (Eric Lloyd) meglehetősen elkallódott. Scott a fia segítségére siet, s addig is egy póttélapóval helyettesíti magát. Csakhogy a helyettes a feje tetejére állítja az alapvető szabályokat: a jót és a rosszat felcseréli, bosszantja a manókat, és ezzel máris végveszélybe sodorja a karácsonyt.

 

Bridget Jones: Mindjárt megőrülök! - SuperTV2, december 26. péntek, 16.45h

Amikor utoljára találkoztunk Bridget Jonesszal, éppen megtalálta a boldogságot. Mostani történetünk kezdetén immár hat isteni hete a tökéletes álompasi, Mark Darcy barátnője, és még álmodni sem tudna szebb időszakot az életében. Vagy mégsem így van?! Bridget ugyanis még mindig a régi, tehát kételkedik önmagában, elemzi minden kósza gondolatát, karriert épít és persze veszettül számolja a kalóriákat. És ami a legnagyobb trauma számára: miután megtalálta a tökéletes férfit, most már az a baja, hogy valahogyan meg is kellene tartania.