Kedden minden idők egyik legrémisztőbb filmjét is megnézhetjük

Az ördögűző mellett megnézhetjük a Halálsoront is.

Dante pokla - Mozi+, november 3. kedd, 19h

Harry Dalton geológus a Cascade-hegység lábainál fekvő kisvárosba, Dante's Peakbe érkezik, hogy a közelben lévő, aktivizálódott vulkánt megvizsgálja. Az eredmények nyugtalanítóak, ám a lakosság reménykedik, hogy nem lesz baj. A helyszínre érkezik Dalton főnöke is, aki az újabb mérések alapján azt állítja, hogy nem fenyeget a kitörés veszélye. Dalton azonban másként látja a helyzetet. Az egyetlen, aki hisz a megérzésének, Rachel Wando, a városka polgármestere, akivel kölcsönös vonzalom alakul ki. Amikor Dalton jóslata valóra válik, szörnyű katasztrófa fenyegeti a várost.

 

Lepattintva - Filmcafe, november 3. kedd, 21h

A zeneszerző Peter és a szexi sorozatsztár Sarah hosszú évek óta barátok. Kapcsolatuk meglehetősen egyoldalú, minden Sarah körül forog. Most pedig ennek is vége, a lány kiteszi Peter szűrét. Az összetört szívű fickó képtelen túltenni magát a dolgon, nemcsak nőcsábásznak nem válik be, az állásából is majdnem kirúgják. Végül a barátja tanácsára Hawaii szigetére utazik kikapcsolódni. Balszerencséjére a volt barátnője is ugyanabban a szállodában piheni ki a fáradalmakat legújabb szerzeményével, a menő angol rockerrel. Petert kezdetben bosszantja a dolog, ám megismerkedik a szálloda alkalmazottjával, a gyönyörű Rachellel.

 

Waterworld - Vízivilág - AMC, november 3. kedd, 21h

A sarki jégtakarók megolvadása után a Föld egyetlen hatalmas tengerré válik. A Szárazföld talán már csak a mesében létezik. Minden túlélő azt keresi, de senki sem tudja, merre lehet. A mesterséges zátonyok lakói és a tenger hajósai egymással és a kalózokkal hadakoznak. A végtelen vizeket járja a magányos Tengerész, akinek lábujjai között úszóhártya, füle mögött pedig kopoltyú nőtt. Egy összecsapás után a hajójára veszi a tízéves kislányt és az anyját. Hamarosan kalózok erednek a nyomukba. A kislány kell nekik, aki különös tetoválást, a Szárazföldhöz vezető út térképét viseli a hátán.

 

Egek ura - Paramount Channel, november 3. kedd, 21h

A negyvenes éveiben járó Ryan munkaerő-leépítési szakértő, abból él, hogy mások helyett elvégzi a piszkos munkát. Munkájából kifolyólag szinte egész életét a repülőtereken, a gépeken vagy szállodákban tölti. Nem csoda, hogy agglegény, nem akar megállapodni, de semmilyen valódi emberi kapcsolatot sem tud felmutatni. Minden, amire szüksége van, elfér a bőröndjében. Tulajdonképpen egyetlen igazi célja van: a 10 millió törzsutas mérföld elérése. Ryan jól bejáratott életét azonban veszély fenyegeti, amikor a cégét is eléri a leépítés veszélye, illetve amikor útja során megismerkedik a szintén törzsutas Alexszel.

 

Spíler - Viasat3, november 3. kedd, 21h

Régen minden szélhámos és bérgyilkos tudta, mit illik és mit nem, ám ma már nem tisztelik az öregeket az alvilágban. Amikor egy orosz banda ravaszkodásainak köszönhetően több millió dollár kerül egy kis bőröndbe, a városban minden gyanús alak úgy érzi, hogy eljött az ő ideje. Mind közül a legarcátlanabb One Two (Gerard Butler), aki a csinos könyvelő, Stella (Thandie Newton) és a korrupt politikus (Tom Wilkinson) látszólagos támogatásával hajt rá az adómentes jövedelemre.

 

47 Ronin - Mozi+, november 3. kedd, 21.15h

Ez a nagyszabású, 3D-s fantasy-kalandfilm az egyik legrégibb ősi japán történet alapján készült. Keanu Reeves alakítja Kai-t, a számkivetettet, aki csatlakozik Oishi-hez, a 47 Ronin vezetőjéhez. Együtt akarnak bosszút állni az álnok nagyúron, aki megölte gazdájukat és kitiltotta földjéről a szamurájokat. Hogy szülőföldjük becsületét visszaállítsák, a harcosok olyan küldetésbe kezdenek, melynek viszontagságai az egyszerű harcosokat elpusztítanák. A látványos film oly módon kelti életre a lenyűgöző tájakat és a hatalmas csatákat, ahogy azt még ebben a műfajban sosem láthattuk!

 

Stephen King: Halálsoron - Moziverzum, november 3. kedd, 21.25h

Paul Edgecomb börtönőrként szolgál a Cold Mountain fegyház siralomházában a múlt század harmincas éveiben. Az E blokkban halálraítéltek várják, hogy végig menjenek a halálsoron _ a folyosón, amely a villamosszékhez vezet. Edgecomb úgy gondolja, már semmilyen meglepetés sem érheti. Ám minden megváltozik, amikor új rab érkezik az E blokkba. Az óriás termetű fekete férfit, John Coffeyt az esküdtszék két fehér gyermek meggyilkolásáért ítélte halálra. A férfi azonban egyáltalán nem tűnik gyilkosnak, sőt, egészen különös képességekkel rendelkezik. Stephen King regényéből.

 

Az ördögűző - Sony Movie Channel, november 3. kedd, 23h

Minden idők legfélelmetesebb filmjében a kis Regan-t megszállja az ördög. Édesanyja, Chris tanácstalanul és döbbenten figyeli kislánya egyre különösebb viselkedését, és egyik orvostól a másikig jár, hátha valaki megfejti különleges betegsége okát. Az orvosok kellemetlenebbnél kellemetlenebb vizsgálatoknak vetik alá a kislányt, míg végül Chris elkeseredésében Merrin atyához fordul, az ismert ördögűzőhöz, mert a Regan testét uraló gonosz már a gyilkosságoktól sem riad vissza.

 

Amerikai pszichó 2. - Filmcafe, november 3. kedd, 23.10h

Rachael Newman ambíciózus pszichiáternő, aki a hírhedt pszichopata, Patrick Bateman egyetlen túlélő áldozata. Bateman letartóztatása és tanulmányozása után a sorozatgyilkosok lelkivilágának kutatását tartja fő irányának. Sikerrel pályázik egyetemi asszisztensi állásra Robert Starkman professzor mellé. Innen már egyenes út vezetne az FBI-ig. Nem könnyű azonban eredményeket produkálni a feszült légkörben, ahol mindenki a magasabb posztra pályázik. Egyik ellensége, a rosszindulatú titkárnő szerint túl fiatal még az álláshoz. Hogyan lehet szert tenni a legnagyobb tudásra sorozatgyilkosság tárgyában? A feldühített Rachel számára megvilágosodik a megoldás...