Kiderítették, melyik a 20 legaddiktívabb sorozat

Igaz, csak a kábeltévés nézői szokásokat figyelték, így a Netflix és Amazon tartalmai kimaradtak a vizsgálatból. De azért így is izgalmas lett a TOP20.

Az Enders Analysis által készített friss tanulmány megnevezte a 20 legjobb tévésorozatot, amelyre a brit tévénézők annyi rákattantak, hogy ha már egyszer belekezdtek, akkor ha törik, ha szakad, megnézték az egészet, elejétől a végéig. A toplista élére a 2019-es Csernobil került fel, vagyis a brit nézők számára ez lett minden idők leginkább függést okozó szériája. A Magyarországon is igen népszerű, ötrészes HBO-minisorozat az 1986-os csernobili atomkatasztrófa eseményeit mesélte el, olyan sztárok tolmácsolásában, mint Jared Harris, Stellan Skarsgård, Emily Watson, Paul Ritter és Jessie Buckley.

Forrás: HBO

 

A tanulmány publikálását megelőző felmérés során csak a hagyományos brit tévéadók, tehát a BBC, a Sky Atlantic, az ITV, a Channel 4 és társaik 2018-tól napjainkig sugárzott műsorait vették figyelembe. Viszont (ahogy azt majd lentebb látni fogjuk) ez nem azt jelentette, hogy csak az elmúlt 2 év sikersorozatai jutottak be a TOP20-ba. Az adott epizódok eredeti sugárzási időpontjától számított 28 nap ismétléseit is hozzászámolták az adott rész nézettségi adataihoz, viszont a Netflix és az Amazon saját gyártású sorozatait teljesen kihagyták a felmérésből, így a végleges rangsorból is.

Íme a legaddiktívabb kábelcsatornás tévésorozatok listája a brit tudósok szerint: