Kiszivárgott az első videó a Star Wars-sorozat forgatásáról!

Rohamosztagosok lesznek a sisakos fejvadász ellenfelei a Mandalorianban. Íme az elmúlt napok Star Wars-hírei, ömlesztve.

Nagyon úgy tűnik, hogy a The Mandalorain címen futó, régóta ígérgetett, élőszereplős Star Wars-tévésorozat jobban lázba hozta az internet népét, mint az új trilógia, aminek a VII. és a VIII. része is erősen megosztotta a rajongókat (sokan már előre szidják a IX. epizódot is).

Eközben persze a Csillagok háborúja franchise képregényes és vidámparkos divíziójában is zajlanak az események, úgyhogy össze is szedtük az elmúlt napok újdonságait!

Vigyázat, spoilerveszély!!! Csak saját felelősségre olvasd tovább ezt a hírcsokrot!!!

  • Kezdjük a Mandaloriannal, úgyis mindenkit ez érdekel! A Making Star Wars nevű rajongói portál sikeresen bejutott a sorozat dél-kaliforniai forgatási helyszínére! Mobillal felvették, amint a showrunner Jon Favreau, a rendező Taika Waititi valamint Dave Filoni, a veterán Lucasfilm-producer és a Star Wars rajzfilmsorozatok atyja rohamosztagosokat instruálnak. A pontos helyszínt nehéz dekódolni, mert a sugárfegyverektől kiluggatott, kormos díszletek ugyan nagyon hasonlítanak a Tatooine bolygó épületeire, de CGI utómunkával bármilyen környezetet elé és mögé tudnak rakni, nem feltétlenül kapunk megint sivatagot. Pletykálnak is egy lávabolygóról, ahol minden fekete, állítólag itt vívja majd a főszereplő mandaloriai fejvadász magányos harcát a Birodalom maradéka ellen. Az ugyanis már biztos, hogy a sorozat A Jedi visszatér és Az ébredő Erő eseményei között fognak játszódni, és időben közelebb leszünk a Birodalom bukásához, de Kylo Ren, Snoke fővezér és az Első Rend valószínűleg még nem fog felbukkanni a szériában. (via Geektyrant)
  • Bár korábban a VIII. rész rendezője, Rian Johnson J.J. Abrams, a VII. és a IX. epizód direktora is megerősítette az öreg Luke Skywalker halálát, makacsul tartja magát a rajongói konteó, hogy Mark Hamill vissza fog térni a IX. részben Erő-szellemként – sőt, Luke valójában nem is halt meg! Nemrég ugyanis kiszivárgott egy kép, amin Rey egy zöld fénykarddal pózol, de ilyen fegyvert a rajongók szerint nem fog tudni csak úgy fabrikálni, meg kell örökölnie valahogyan Luke zöld kardját A Jedi visszatérből. Amit egyébként Luke is jóval azután barkácsolt magának, hogy az apjától örökölt kék spádé a jobb kezével együtt eltűnt Felhőváros alagútjaiban. (via Movieweb)
  • Törölték a kánonból a Shadow of Vader című Star Wars-képregény terveit, miután az alkotója, Chuck Wending szerződést bontott a Marvellel a vulgáris Twitter-posztjai miatt. Az író azért kezdett el éles hangnemben vitatkozni a fanokkal, mert sokan felrótták neki, hogy nem lett jó Az ébredő Erőt előkészítő Utóhatás című regénysorozata, és nekiestek amiatt is, mert az egyik szereplő homoszexuális volt a könyvében. Wending többször is vitába keveredett a gyűlölködő rajongókkal, és a politikai nézeteit sem rejtette véka alá, így végül elköszönt a Star Wars világától. (via Movieweb)
  • 2019 nyarán nyílik meg az anaheimi Disneylandben (ősszel pedig a világ összes többi parkjában is) a legújabb Star Wars-látványosság, a Galaxy's Edge. Ez nekem leginkább egy hatalmas, bejárható sci-fi komplexumnak tűnik, jelmezes rohamosztagosokkal, Millennium Falcon-hullámvasúttal, Csillagok háborúja-kalandparkkal és -szabadulószobával, illetve sok egyéb ezekhez hasonló, interaktív kalanddal. Egyelőre két játék címe hivatalos: a Millennium Falcon: Smugglers Run nevű látványosságban kedvenc csempészűrhajónkba ülhetünk bele, a Star Wars: Rise of the Resistance pedig azt ígéri, részesei lehetünk az Ellenállás és az Első Rend harcának. Az új látványosságokhoz maga John Williams új dallamokat – további izgalmas részletek a lenti, hivatalos Disney-promóvideóban! (via Movieweb)