Kiszivárgott, mi lesz a Trónok harca 7. évadának elején!

Nyilvánosságra került az első három rész címe és rövid tartalma. Vigyázat, spoilerveszély!

Nem győzzük hangsúlyozni: vigyázat, extrém spoilerveszély!

 

Vasárnap végre elstartol a Trónok harca várva várt 7. évada, ami tele lesz olyan jelenetekkel, amelyeket még meg sem írt a történetfolyam eredeti alkotója, George R. R. Martin. Az HBO a napokban nyilvánosságra hozta néhány epizód címét és rövid tartalmát, íme a kivonata, a Variety magazin Tóronk harca-felelősének kommentárjaival (valamint a saját találgatásaimmal):

  • Az 1. epizód (ami a sorban a 61. rész) címe Dragonstone, azaz Sárkánykő lesz. Ebben Havas Jon (Kit Harington) megszervezi Észak védelmét, Cersei (Lena Headey) Királyvárban ármánykodik, hogy bebiztosíthassa a hatalmát, Daenerys (Emilia Clarke) pedig hazatér ősei földjére: a címbéli Sárkánykő szigetére, ahol született. Az epizódot David Benioff és D. B. Weiss írta, a rendező Jeremy Podeswa.
  • A 2. epizód címe Stormborn, azaz Viharbanszületett lesz. Ez természetesen Daenerysre utal, akinek a születésekor hatalmas vihar tombolt Sárkánykőnél, és nem elég, hogy az anyja belehalt a szülésbe, testvérével, Vyserisszel együtt Braavosba kellett menekíteni őt a Targaryen-dinasztia trónfosztói elől. Az epizódban Daenerys váratlan látogatót kap Ser Jorah Mormont képében, akit ugye korábban száműzetésre ítélt, hogy találja meg a gyógyírt a kővéválásra (és hogy ne valljon neki folyton szerelmet). Északon lázadás tör ki, és Jon csak egy nem várt helyről jött segítséggel tudja azt leverni. A rajongók szerint a segítséget a Völgy lovagjai nyújtják majd, hiszen ugye Sansáék az elhunyt úrnő rokonai (Lysa Arryn és Catelyn Stark testvérek voltak), a Sasfészekben pedig meglehetősen utálják az új hűbérurat, Kisujjt (Aidan Gillen). Lord Petyr ugyanis nem repes az örömtől, hogy vadakkal az oldalán kell a Mások ellen harcolnia, ahelyett, hogy a Vastrónon ülne, Sansával, mint királynővel az oldalán (a fogadóirodákban egyébként arra tippelnek, hogy ő fog leghamarabb meghalni a fontosabb szereplők közül). Eközben Tyrion már azon töri a fejét, hogyan fogják tudni meghódítani egész Westerost. Az epizód forgatókönyvét Bryan Cogman írta, a rendező Mark Mylod.
  • A július 30-án adásba kerülő 3. epizód címe The Queen’s Justice, azaz A királynő igazsága lesz, bár azt egyelőre még a rajongók is csak találgatják, hogy a címbéli királynő vajon Cersei-t vagy Daeneryst takarja-e. A tartalomismertetőből annyi derül ki, hogy Cersei viszonoz egy korábbi ajándékot (hogy ez valami kinevezés, tárgy vagy egyéb uralkodói kegy, nem tudni), Jaime (Nikolaj Coster-Waldau) tanul a múltban elkövetett hibáiból, Daenerys pedig hivatalosan összehív egy nagy tanácskozást. A forgatókönyvet Benioff és Weiss írták, a rendező ezúttal is Mark Mylod.

Érdemes lesz egyébként majd összevetni, mi lett igaz és mi nem a fentiekből, valamint abból az állítólagos 7. évados tartalomismertetőből, ami tavaly októberben robbantotta fel az internetet.