Könnyedén Cameron Diazzal!

A színésznő nem kőkemény drámáiról ismert, és ezen a hétvégén sem hazudtolja meg magát, csupa könnyed vígjátékban tűnik fel a képernyőn a hétvégén, mind korai, mind kései komédiáiban.

Ő az igazi (1996)

Ki emlékszik már Edward Burnsre és ki tudja, ki az a Mike McGlone? Az előbbi legfeljebb a Ryan közlegényből rémlik, az utóbbira jó eséllyel rá kell guglizni, de Cameron Diaz ma is ugyanakkora sztár, mint 1996-ban volt – és nagyjából ugyanúgy is néz ki. Ő az, aki a két filmbeli Fitzpatrick-fivért összeköti és aki közéjük is áll egyben. Az elsőnek ugyanis menyasszonya volt, a másiknak viszont jelenlegi szeretője. Az idősebbik testvér a Wall Streeten menedzser, és a filmbeli menedzserek mind genyók, el is hanyagolja a nejét, pedig az Jennifer Aniston rémes frizurával, az öccse, taxisként dolgozik, és egyik se tudja, mit kezdjen a setét múltú Diazzal. Persze nem eszik olyan forrón a kását, a végére mindenkinek kisímul az arca és megoldódik a problémája!

Álljon meg a nászmenet! (1997)

Ön kit venne el, Cameron Diazt vagy Julia Roberts-t? Ez a nagy kérdés, amit Dermot Mulroney-nak meg kell válaszolnia, és nincs sok ideje. Az itt kissé fiús Julia ezer éve a legjobb barátja, Cameron pedig a menyasszonya, de az utolsó pillanatban minden összekavarodik – hisz tudjuk, Julia Roberts a zűrös esküvők specialistája. Szerez is magának egy álkérőt, aki majd féltékenységet ébreszt Michaelben, és ez csak a kavarás eleje, amiért a való életben kikaparnák a szemét, de Cameron nem olyan lány, aki ilyet csinál. Bár akadnak romcom sablonok dögivel, szórakoztató, könnyed darabról van szó!

Dől a moné (2012)

A magyar cím miatt ne tessék haragudni, szerették volna érzékeltetni benne, hogy sok pénzről van itt szó és egy kis művészetről is. Hősünk ugyanis egy finom ember, egy kurátor, aki egy kapzsi, műgyűjtő milliomosnak dolgozik, de egy ponton elege lesz. Bosszút akar állni a főnökén, és egy hamis Monet képet akar rásózni. Bonyolult tervet eszel ki: beszervezi a texasi rodeókirálynőt, hogy adja be főnökének, nála van a festmény, amit még a nagyapja szerzett meg a második világháború alatt, és azóta is a lakókocsijuk falán lóg. Ám az események nem a terv szerint alakulnak. Cameron Diaznak nagyon jól áll a kicsit naiv, kicsit dörzsölt texasi liba, és elhisszük neki, hogy szőrén üli meg a lovat – vagy azt, hogy Colin Firth és Alan Rickman is beleszeret.

Míg a jackpot el nem választ (2008)

A 2000-es évek közepén ki tudja, miért, de egy időben mindenki Ashton Kutcherrel akart romantikus vígjátékot készíteni, és ez alól Cameron Diaz sem volt kivétel. És ki tudja, miért, de a Kutcher vígjátékok mindig veszekedő párokról szóltak, akik folyton kitoltak egymással, hogy a végén mégis összeboruljanak. Itt két fotogén vadidegen jön össze egy görbe estén Las Vegasban, és arra ébrednek, hogy házasok. Mire kimondhatnák, hogy „húbaszki!”, már teljesen véletlen nyertek is 3 millió dollárt egy játékautomatán, és mivel házasok, a pénz közös. A való életben szépen elfeleznék a csinos summát, itt azonban mindketten magukénak akarják, és miközben beindul a hadviselés meg a piszkos trükkök, mások előtt el kell játszaniuk, hogy boldog házasok. Ha figyelmesen nézzük a filmet, felfedezhetjük benne az ekkor még tök ismeretlen Zach Galifianakist is!