Különleges hangulatú thrillerben Jude Law

Egy HBO-s minisorozatban szerepel, a The Third Dayben, amihez most jött ki az első trailer. Egyesek Fehér éjszakák-összefüggéseket vélnek felfedezni.

A The Third Daynek már a szerkezete is izgalmas: két, három-három epizód alkotta részből áll; az egyik a Summer (Nyár), a másik a Winter (Tél) címet viseli. Úgy tűnik, Jude Law a Summernek lesz a főszereplője, míg a Winter középpontjában a Naomie Harris által alakított figura áll majd.

A most nyilvánosságra hozott teaserből az derül ki, hogy Law karaktere, Sam ottragad egy kissé hátborzongató brit szigeten, ahol a helyiek mindenáron ápolni akarják a hagyományaikat. Sok konkrétum nem derül ki, de van az előzetesben pár fenyegető momentum, és minden bizonnyal azért hasonlítják a sorozatot a Fehér éjszakákhoz, mert már itt feltűnnek bizarr, nagyméretű bábok, amelyek valamilyen helyi népszokásra és a folkhorror műfajra utalnak.

Naomie Harris figurájának sztorijából ebben a teaserben még nem sokat láthatunk, de a Collider úgy tudja, a Bond filmekből ismert színésznő egy olyan elszánt nőt játszik, aki azért érkezik a szigetre, hogy válaszokat kapjon a kérdéseire, és az érkezése valamilyen módon egy olyan háborút indít, ami eldönti a sziget sorsát.

A The Third Dayt május 11-én mutatja be az amerikai HBO. Law-n és Harrisen kívül egyébként olyan további ismert brit színészek játszanak benne, mint Katherine Waterston (Beépített hiba, Legendás állatok filmek), Emily Watson (A vörös sárkány, Csernobil) és Paddy Considine (Szerelmem nyara, A kívülálló). Az egyik rendező pedig A korona egyik direktoraként ismert Philippa Lowthorpe.


(via Collider)