Lehet röhögni rajta! - Vígjátékok hétvégére

A hétvégére csupa vígjátékot ajánlunk, olyan darabokat, amik ugyan nem a legolcsóbb poénokra mennek rá, de nem hőkölnek vissza egy-egy meredekebb vicctől.

Péntek: Pancser Police (2013)

Will Ferrell és Mark Wahlberg már a Megjött apuci előtt is dolgozott együtt, egymást utáló, mégis együtt dolgozni kénytelen zsarukként, akiknek megadatik a nagy esély a bizonyításra, amikor az őrs legjobb nyomozói kidőlnek a sorból. Ferrell a gyilkossági osztály könyvelője, Wahlberg pedig egy lefokozott nyomozó, aki rühelli pipogya társát, ám lassan feltárul az ő gyenge oldala is, ahogy az is, miben nagyon jó új partnere – például nagyon dögös a felesége! Ferrell rendszerint más, vele egy húron pendülő komikusokkal játszik, így némi kockázatot vállalt a vicces oldaláról kevésbé ismert, főleg akciósztárnak tartott Wahlberg mellett – még a rendkívül sikeres Ted előtt jártunk ekkor -, de a dolog bejött, a „párosítás” remekül működött, nem csoda, hogy azóta is „összejöttek”. 

Szombat: Szédületes éjszaka (2011)

Volt idő, amikor úgy nézett ki, Topher Grace nagy sztár lesz, de nem lett. Ő volt például Venom a Pókember 3-ban és más jó szerepei is voltak, de peches is volt, például ezzel a filmmel. A rendező ugyanis, hogy visszaadja a nyolcvanas évek végének hangulatát, rengeteg kokainos jelenetet tett a sztoriba, amitől a gyártó stúdió úgy megijedt, hogy 4 évre dobozba tette, és csoda, hogy egyáltalán bemutatták. Hőse, a friss diplomás Matt részmunkaidős állásban dolgozik egy videókölcsönzőben, ahová egy nap besétál viszonzatlan szerelmének tárgya – az azóta rendesen befutott Teresa Palmer (Amikor kialszik a fény) -, és meghívja a nyárvégi buliba. A srác cinikus ikertestvérével és legjobb haverjával agyafúrt tervet sző a csaj meghódítására, a bulin azonban nem egészen úgy alakulnak a dolgok, ahogyan azt eltervezte.

Vasárnap: Förtelmes főnökök 2. (2014)

Az első rész kellemesen beteg ökörködés volt, sikere garantálta a folytatást, amihez persze új genyó főnököket kellett találni, és ez sikerült is. Három pancserünk (Jason Bateman, Charlie Day, Jason Sudeikis) magánvállalkozásba kezdenek, ám a főnöktelenség örömei nem sokáig tartanak. Egy ravasz befektető (a gonosznak mindig nagyszerű Christoph Waltz) tönkreteszi őket, és ők - jogi lehetőségek és jobb híján - emberrablással próbálják megoldani a helyzetet. A mágnásnak ugyanis van egy kellemetlen, elkényeztetett nagyfia (Chris Pine), akit az isten is túsznak teremtett. Csak azt felejtették ki a számításból, hogy a) teljesen alkalmatlanok b) a barátaik segítsége csak tovább ront a helyzetükön. És akkor még Dale pajkos exfőnökét (Jennifer Aniston) bele sem kalkulálták a tervbe.