Lelőttek egy stábtagot az új Esküdt ellenségek-sorozat forgatásán

A halálos áldozattal végződő lövöldözés július 19-én kora reggel tört ki a Law & Order: Organized Crime című spinoffszéria forgatásának New York-i helyszínén.

A Christopher Meloni főszereplésével készülő NBC-krimisorozat egyik közelgő részét épp New York Brooklyn negyedében forgatták, egy Broadway Stages nevű hatalmas stúdió területén, amikor a borzalmas incidens történt. Az egyik stábtag arról számolt be a Deadline-nak, hogy egy férfit látott elrohanni a helyszínről, akinek volt valami az inge alatt.

Az áldozatot, a 31 éves, queensi Johnny Pizarrót, aki a produkció egyik asszisztenseként a járművek leparkolásáért felelt, és egyébként épp egy autóban ült, hajnali negyed 6-kor lőtték meg, több alkalommal is. Azonnal mentőt hívtak hozzá, akik a közeli Woodhull Hospital Centerbe szállították, de ott már nem tudtak rajta segíteni: reggel 6-kor halottnak nyilvánították.

Mariska Hargitay és Christopher Meloni a sorozatban. Forrás: NBC


Az ügyben egyelőre nem tartóztattak le senkit, de a New York-i polgármester sajtóirodájának közleménye szerint a város rendőrsége nagy erőkkel nyomoz az ügyben. A nyomozást nehezítheti, hogy szemtanúk szerint az áldozat épp teljesen egyedül tartózkodott az utcán. Ez azt jelenti, hogy minden bizonnyal éppen belső felvételeket forgattak, azt ugyanakkor nem tudni, mindez mennyire közel történt ahhoz a helyszínhez, ahol a forgatás ténylegesen zajlott.

A már említett közleményben Fabien Levy, a New York-i polgármester sajtótitkára részvétet nyilvánított az áldozat családjának, ezenkívül kifejtette, hogy minden New York-i polgár megérdemli a biztonságot, ezért

napi szinten küzdenek továbbra is annak érdekében, hogy eltüntessék a város utcáiról az illegálisan tartott fegyvereket.


(via Deadline)