Magyar győzelem a Nemzetközi Emmy-gálán

Az Örök tél főszereplőjét, Gera Marinát is díjazták hétfőn este a New York-i díjátadón.

Két hónappal az amerikai Emmy-gála után, hétfőn este New Yorkban adták át a Nemzetközi Emmy-díjakat. Ahogy arról a múlt héten mi is beszámoltunk, idén először két magyar alkotást is jelölt az 1969-ben alapított Nemzetközi Televíziós Művészeti és Tudományos Akadémia (International Academy of Television Arts & Sciences), ami hatvan ország tévés szakembereit tömöríti, és évről évre díjazza azokat az alkotásokat, amelyek nem az Egyesült Államokban készültek.

Gera Marina az Örök télben

 

Sajnos a Bergendy Péter által Anger Zsolt főszereplésével rendezett Trezor című tévéfilm végül nem kapott kitüntetést (helyette ebben a kategóriában egy ausztrál mű, a Safe Harbour győzedelmeskedett), de a Szász Attila Örök tél című rendezésében főszerepet alakító Gera Marinát a legjobb női főszereplőnek ítélte a testület.

A New York-i Hilton szállóban tartott díjátadón a legjobb dráma kategóriában a brit BBC televízió McMafia című sorozata nyert, a legjobb vígjátéknak pedig az Especial de Natal: Se Beber, Não Ceie (The Last Hangover) című brazil tévéfilmet találták.

Gera Marina a díjátadón. Forrás: Dia Dipasupil / Getty Images

 

A legjobb férfi színész egy török művész, Haluk Bilginer lett, de az este folyamán holland (a Dance or Die című tévés doku lett a legjobb művészeti program), amerikai (a Falco című sorozat a nem angolul beszélő, de amerikai gyártású főműsoridős alkotások között győzött) és kolumbiai győzelem is született (utóbbi a legjobb telenovella kategóriában egy La reina del flow című szappanopera). A jelöltek listáját itt, a nyertesek listáját pedig itt találjuk.


(via MTI, The Hollywood Reporter)