Már készül az X-akták új évada

A főszereplők természetesen visszatérnek, de az egyik kulcsfigura egyelőre hiányzik.

Elég vegyes fogadtatást kapott a 10. évaddal feltámasztott X-akták. Az ufó-összeesküvés még az eddiginél is zavarosabb volt, a töltelék ügyek középszerűek, a bizonyos gyíkemberes rész rendkívül megosztotta a közönséget, és mindezek után egy olyan cliffhangert kaptunk, hogy bármilyen is lett a végeredmény, feltétlenül kértük a folytatást.

Jó hír, hogy a 11. évad az Imdb tanúsága szerint 10 részes lesz, azaz tisztességesen ki tudják fejteni a szálakat. Arról egyelőre nem tudni, hogy Chris Carter ragaszkodik-e az elavult, epizodikus történetvezetéshez, vagy végre egy összefüggő, hosszabb sztorit tár-e elénk, ahogy arról sem mondtak semmit, hogy frissíteni akarják-e sorozat legendáriumát a most futó, divatos konteókkal, vagy maradnak a 90-es években tomboló ufók vs. amerikai kormány témánál. 

Carter mellett  visszatér a sorozat két másik veterán alkotója, Glen Morgan és James Wong, a szereplők közül pedig David Duchovny és Gillian Anderson mellett Mitch Pileggi (Skinner) és Annabeth Gish (Reyes ügynök). Viszont - reméljük egyelőre - nem erősítették meg a Bagós (William B. Davis) újbóli felbukkanását, pedig a legutóbbi évadban az új külsejével igazi szupergonosz lett. Robert Patricket sem keresték meg, hogy játssza el újra Doggett ügynököt, pedig szívesen tenné, és a Magányos Harcosok (The Lone Gunmen) visszatértéről sem tudunk. Ők elvileg meghaltak a klasszikus sorozat végén, és az előző évadban is csak egy álomjelenetben tűntek fel, de a tavaly megjelent, a kánonhoz tartozó The X-Files: Cold Cases című audiodrámában kiderült, hogy élnek. Továbbá a legutóbb bemutatkozott, két fiatal, tenyérbemászó ügynökről sincs hír, de ennek csak örülni tudunk.

A forgatás elkezdődött, bemutató 2018-ban. Piszkosul drukkolunk, hogy jó legyen, és ne csak a bágyadt nosztalgia miatt folytassák.