Már ma meg lehet nézni az Igazából szerelmet, pedig csak holnap van szenteste

De nem csak karácsonyi hangulatú filmeket gyűjtöttünk, sőt! Lesz a Ponyvaregény, a a Florence - A tökéletlen hang és a Mentőexpedíció is.

Mentőexpedíció - SuperTV2, december 23. vasárnap, 17.50h

A Marson hatalmas homokvihar készül. A NASA űrhajósai biztonsági okokból azonnal elhagyják a bolygót: halott társuk testét sincs már idejük megkeresni.
Nem is találnák. Mark Watney (Matt Damon) ugyanis nem halt meg; csak a szkafanderébe épített adó meghibásodása miatt hiszik a többiek, hogy nem élte túl az első szélrohamokat.
A mérnök-botanikus mindent elkövet a túlélése érdekében: gépeket szerkeszt, élelmiszert termel, vizet gyárt, és amikor a Földi irányítók felfedezik, hogy él, felkészül a mentőexpedíció fogadására.
De az expedíció négy év múlva érkezik, méghozzá az ellenséges bolygó egy egészen másik pontjára. Neki 3200 kilométert kell utazni, hogy fogadhassa őket: egyedül, megfelelő felszerelés nélkül, végtelen magányban.


Igazából szerelem - TV2, december 23. vasárnap, 18.55h

A történet mozgatórugója a szerelem, legyen az első látásra, vagy éppen beteljesületlen, rangra, életkorra és családi állapotra való tekintet nélkül. Megérinti az agglegény miniszterelnököt, az anya nélkül maradt iskolásfiút, a korosodó, kiégett rocksztárt, és nem kerüli el a szerelmében csalódott, összetört szívű írót sem. Londoni életek és szerelmek találkoznak össze és bontakoznak ki. Szenteste romantikus, fergeteges és keserédes következményekkel, mindenki számára, aki elég szerencsés (vagy szerencsétlen) ahhoz, hogy a szerelem bűvöletébe essen.

Egy becsületbeli ügy - Prime, december 23. vasárnap, 21h

Látszólag tiszta dolog történik a Kuba amerikai zónájában lévő guantanamoi haditengerészeti bázison. Két közlegény megöli harmadik társát. Természetesen az eset rendkívül gyors és példát statuáló intézkedést igényel ezért a minisztérium két rendkívül tehetséges jogászt bíz meg a feladattal. A helyszíni szemle után azonban még sem tűnik annyira szimplának az ügy. Nyomozni kezdenek és ahogy közelednek a megoldáshoz egyre kuszábbnak tűnik a valóság.

Vakáció - Cool, december 23. vasárnap, 21h

Ha kezd unalmassá válni a családi élet, fel kell kavarni az állóvizet. Rusty (Ed Helms) - két örökké veszekedő fiúgyermek apja - úgy érzi, valamit tennie kell végre a família boldogságért. Minden addigi szokást felrúgva a kezébe veszi az irányítást, és bejelenti: a család autóval indul nyaralni távoli céljuk felé - reméli, a közös autózás összerázza kicsit a családot. És össze is rázza. De nem kicsit. Út közben elképesztő kalandokon mennek keresztül, melyek során az életveszély a legkisebb baj. Sivatag, baleset, furcsa idegenek és még furcsább ismerősök között próbálja a meggyötört családfő a cél felé navigálni az egyre elgyötörtebb kompániát...

Love Story - Duna Tv, december 23. vasárnap, 21.05h

Oliver Barrett gazdag családból származó egyetemista. Szeretné a saját útját járni, és bebizonyítani, hogy nincs szüksége apja segítségére az életben. Mindezt tetézi, hogy beleszeret a szegény családból való Jennybe. A két fiatal, dacolva a köztük lévő társadalmi különbséggel és a szülők ellenkezésével, összeköti az életét. Együtt élnek, a boldogságuk felhőtlen. Vagy mégsem? Amikor Jenny beteg lesz, még semmi rosszra nem gondolnak. Ám kiderül, hogy a baj súlyosabb, mint hitték. Jenny ugyanis halálos beteg, csupán hónapjai vannak hátra.

Szemfényvesztés - TV4, december 23. vasárnap, 22.15h

A hegedűművész Emma még 8 éves korában megvakult. Váratlanul lehetőséget kap szaruhártya transzplantációra. Lassan kezdi visszanyerni látását. A műtét után gyakran hallucinál és időnként csak utólag ugranak be neki a korábban látott képek. Mikor szomszédnője egy sorozatgyilkos áldozata lesz, Emma meg van róla győződve, hogy látta a gyilkost azon az éjszakán. A rendőrségen egyedül a fiatal Hallstrom nyomozó hisz a lánynak. Kollégái szemében azonban ő is hitelét veszti, mikor kiderül, érzelmileg is egyre inkább kötődik a lányhoz.

Florence - A tökéletlen hang - TV2, december 23. vasárnap, 23.55h

Florence Foster Jenkins, a gazdag New York-i örökösnő mindig arról ábrándozott, hogy híres énekesnő lesz. Elszántan igyekszik valóra váltani álmát, amiben az sem akadályozza, hogy semmi hangja és érzéke az énekléshez. Férje és menedzsere, az angol színész St. Clair Bayfield zártkörű koncerteket szervez, hogy imádott felesége kiélhesse szenvedélyét. Ám az asszony egyszer csak bejelenti, nyilvános koncertet ad a Carnegie Hallban. A különleges fellépésre elkapkodják a jegyeket. Igaz történet.

Ponyvaregény - Pulp Fiction - Paramount Channel, december 23. vasárnap, 00.00h

Adott két idősödő, szabad szájú, tökös, szimpatikus gengszter, Vincent (John Travolta) és Jules (Samuel L. Jackson), akik igyekeznek főnöküknek visszaszerezni egy aktatáskát. Ehhez persze meg kell ölniük pár embert, de ez az egyszerű bérgyilkosokkal gyakran megesik. Jules a rá célzott golyókat csodával határos módon elkerüli, s ezt jelnek tekintvén úgy dönt, felhagy eddigi életével. Társának viszont el kell vinnie szórakozni a gengszterfőnök feleségét... Van továbbá egy boxoló, Butch (Bruce Willis), aki a hírhedt marffiafőnök, Marselleus Wallace (Ving Rhames) átvágását tervezi. Hogy-hogy nem, odáig fajul a történet, hogy végül már inkább a megmentésére készül, mint a lelövésére... Nem utolsósorban, pedig, van egy piti rabló-párosunk is (Tim Roth és Amanda Plummer), akik éppen egy étterem kirablására készülnek. Ám ott reggelizik Vincent és Jules.