Már reggeltől kezdve remek filmekkel hangolódhatunk a szentestére

Kettészedtük napi tévéajánlónkat, mert annyi jó filmet zsúfoltak a csatornák december 24-re, hogy végeláthatatlan lenne ez a cikk. Ezért itt csak a napközben vetített filmekből válogattunk, az esti filmeket egy másik cikkben szemlézzük.

Truman show - Paramount Channel, december 24. csütörtök, 10.20h

Ő a műsor sztárja, de ő nem tud róla. Jim Carrey a kritikusokat és a nézőket is lenyűgözte Truman Burbankként ebben a csodálatos filmben, amit Peter Weir (A kis szemtanú, Holt költők társasága) rendezett egy emberről, akinek az élete egy folytonos TV-sorozat. Truman nem veszi észre, hogy a furcsa kisváros, amiben él, egy hatalmas stúdió, amit egy producer/rendező/művész (Ed Harris) üzemeltet, az ott lakó és dolgozó emberek hollywoodi színészek, és még a jókedvű feleségét is szerződés köti hozzá. Idővel Truman megvilágosodik. Amit a felfedezés után tesz, az úgy nevettet és ríkat meg, mint kevés más film.

 

Mikulás karácsonyra - Duna Tv, december 24. csütörtök, 10.45h

Andersen asztalos számára gyermekkora óta a Karácsony a legszebb ünnep, ezért igyekszik gyermekei számára is feledhetetlenné varázsolni. A két nagyobb már nem hisz a Mikulásban, a feleségét pedig kifejezetten bosszantja férje készülődése. Amikor Andersen asztalost egy apró baleset éri az erdőben, összetalálkozik az igazi Télapóval. Ezen az ünnepen az igazi Télapó látogat el az Andersen családhoz, míg a asztalos a Télapó családjához látogat el. A Karácsony mindkettejük számára feledhetetlen lesz.

 

Játszik még a szív - Cool, december 24. csütörtök, 11h

Alice (Jennifer Love Hewitt) boldog házasságban él. Egy görbe éjszakán kötött fogadás miatt Valentin-napra névtelen üdvözlőkártyát küld férjének. Kíváncsi rá, vajon Sam eltitkolja-e előle a dolgot. Sajnos Sam nem szól a kártyáról.

 

Stuart Little kisegér - Viasat3, december 24. csütörtök, 11.20h

A Little család valószínűleg a világ legátlagosabb famíliája. Az ifjú párnak van egy kis háza, egy fia és rengeteg fölös energiája: hát elhatározzák, hogy örökbefogadnak valakit. Az árvaházban hamarosan rá is találnak a legapróbb és legelhagyatottabb lényre: egy egérre. Stuart Little, a kisegér hamar a család részévé válik: befogadják a rokonok és esténként neki is jár a jó éjt puszi. Csak a család macskája nem tud belenyugodni az új kedvenc érkezésébe. Felbérel néhány rosszarcú kóbor kandúrt, hogy tegyék el láb alól a kicsi, nagyszájú és csupaszív egérsrácot. Kezdődnek a kalandok szárazon, vízen és a Central Park sűrűjében.

 

Mrs. Doubtfire – Apa csak egy van - Moziverzum, december 24. csütörtök, 14.30h

Daniel Hillard-ot egyszerre több csapás is sújtja. Eddig rajzfilm-figuráknak kölcsönözte a hangját, szinkronszínészként kereste a kenyerét és most váratlanul elveszti az állását. Ez még nem minden: felesége, Miranda is megelégeli a viselkedését és elválik tőle. A bíróság döntése kegyetlen, Daniel elveszti mind a két gyerekét, bár hivatalosan hetente egyszer láthatja őket. A kétségbeesett apa úgy érzi, a heti egy alkalom neki nem elég és őrült tervet sző: idős özvegyasszonynak adja ki magát és Mrs. Doubtfire néven jelentkezik az álláshirdetésre, amelyben volt felesége házvezetőnőt keres. Minden színészi képességét beveti, hogy megkapja az állást. A lavina pedig elindul...

 

Télapu - Duna Tv, december 24. csütörtök, 15.25h

Nagyon úgy néz ki, hogy az igazi Télapó megöregedett, s miután leesett egy háztetőről, teljesen alkalmatlanná vált a télapóskodásra. Scott, aki amúgy alaposan benne volt a balesetben, a hidegben felveszi a Télapó kabátját, s ezzel mit sem sejtve aláírt egy szerződést, így mostantól fogva ő a Mikulás. Képzeljünk csak el egy kimért üzletembert, akinek hatalmas pocakja és szép fehér szakálla nő, utálja a szarvasokat, mégis kénytelen szánra szállni és szétosztani az ajándékokat! Szóval ne lepődj meg, ha idén a szokásosnál kicsit furább Télapó mászik be hozzád.

 

A második legjobb dolog - Sony Movie Channel, december 24. csütörtök, 15.45h

A legjobb barátok csinálják a legjobb hibákat... Abbie (Madonna) egyedülálló, az életet élvező nő, míg legjobb barátja, Robert (Rupert Everett) szintén egyedülálló férfi. Barátságukat döntések sorozata alakítja és teszi próbára. Közeli barátok, rengeteg közös vonás van bennük. Tökéletes párt alkothatnának, azonban Robert homoszexuális. Mind a ketten egész jól elvoltak idáig egyedül, de Abbie biológiai órája jelez, hogy gyermeket szeretne, most vagy soha. Az egyik estén egy kicsit több koktélt isznak a kelleténél, így testileg is egymásra találnak. Abbie terhes lesz. Úgy döntenek, hogy együtt nevelik fel közös gyermeküket, nem zavarva egymás magánéletét. Egy teljesen új világ tárul fel előttük. A furcsa pár boldogan élne, ha Abbie nem találkozna egy igazi férfival, aki végre nemcsak a barátjaként akar a gyermek apja lenni. Abbie szerelmes lesz és el akar költözni Sammel, közös gyermekükkel. Mindannyiuk számára nehéz idők következnek, háborút kezdenek a kisfiú elhelyezéséért. Sírjunk, vagy nevessünk, kedves Abbie és Robert: modern szülők vagytok, vagy egyszerűen csak önző emberek?

 

Bridget Jones naplója - SuperTV2, december 24. csütörtök, 16.20h

"Hirtelen rádöbbentem, hogy ha azonnal nem változtatok, olyan életem lesz, ahol a legmeghittebb kapcsolat egy üveg borhoz fűz. Egyedül és kövéren halok meg, és mire három hét múlva rám találnak, már félig megettek a farkaskutyák. Vagy Glenn Close-zá változom a Végzetes vonzerőből. Így hát fontos elhatározásra jutottam. Annak érdekében, hogy jövőre ne végezzem ilyen trágya képpel, az Önsajnáló Rádió harmincon túliaknak szóló slágermúzeumát hallgatva, úgy döntöttem, hogy a kezembe veszem az életem. Naplóba kezdek, és elmondom az igazat Bridget Jonesról. A tejes igazságot. Egyes számú elhatározás: magától értetődően leadok tíz kilót. Kettes elhatározás: mindig bedobom az előző napi bugyit a szennyeskosárba. Ugyanilyen fontos, hogy találjak egy kedves, érzékeny barátot, akivel járhatok, és hogy ezentúl az alábbiak közül egyikkel se alakítsak ki romantikus kötődést: alkoholistákkal, munkaholistákkal, viszonyfóbokkal, nagyzolókkal, kukkolókkal, érzelmi fogyatékosokkal vagy perverzekkel. És főleg nem fantáziálok egy konkrét személyről, aki mindezeket megtestesíti. Sajnos ez a személy történetesen a főnököm. És azt gyanítom, hogy különféle, kissé igazságtalan okokból kifolyólag, ő sem fantáziál rólam."

 

Egy kutya négy útja - Cool, december 24. csütörtök, 16.55h

Vannak barátságok, melyek több életen át tartanak. Ilyen Bailey kutya története is, aki négy eb-életen keresztül talált vissza szeretett gazdájához, Ethanhez (Dennis Quaid). Nem is lehetnének boldogabbak a hétköznapok, hisz Bailey együtt él családjával, Ethannel, annak feleségével, Hannah-val (Marg Helgenberger) a michigani farmjukon. Sőt, Bailey új játszópajtásra is talál, Hannah és Ethan tüneményes unokája, CJ személyében.
Mikor CJ anyukája úgy dönt, maga mögött hagyja a vidéki életet, és kislányát is magával viszi, a szeretett kis barát egyik napról a másikra eltűnik az immár agg korban lévő eb életéből. Bailey napjai ekkor már meg vannak számlálva, és imádott gazdája, Ethan arra kéri őt, ezúttal unokája életébe térjen vissza, és vigyázzon rá, bármi történjék is. És akkor ismét bekövetkezik a csoda: Bailey egy cuki kölyökkutya testében születik újjá, méghozzá CJ oldalán, akivel elválaszthatatlan barátokká válnak. A hűséges eb-társ újra és újra visszatér a lányhoz, miközben ráébred arra, mi az ő végső küldetése, miért is született a világra.

 

Grimm - Film Mánia, december 24. csütörtök, 17.45h

A két Grimm testvér, Jacob (Heath Ledger) és Wilhelm (Matt Damon) szélhámosságból élnek, és a francia hatóságok elől menekülnek. A testvérek rövidesen a fantáziájuk teremtette mesevilágban találják magukat, ahol egy bűvös erdőben titokzatos körülmények között fiatal lányok tűnnek el. Itt tényleg szükségük lesz minden trükkre, ellenfelük ugyanis a Tükör királynő (Monica Belucci).