Még 7 sorozat, amit tönkretett egy-egy színészcsere

Charlie Sheen kirúgása után Ashton Kutcher már nem tudta elvinni a hátán a Két pasi - meg egy kicsit. Amikor George Clooney távozásott a Vészhelyzetből, női szívek milliói szakadtak meg, és a sebet nem tudta begyógyítani az ügyeletes szívtiprónak leigazolt Goran Višnjić sem.

Néhány hete nagy sikert aratott itt a PORT.hun a 9 színészcsere, ami tönkretett egy jó tévésorozatot című összeállításunk, és mivel az olvasóink hiányolták belőle többek között a Két pasi - meg egy kicsit, úgy döntöttünk, hogy írunk hozzá egy folytatást (amelyhez ezúttal is a Looper magazin hasonló tematikájú cikkét használtuk mankó gyanánt).

Következzék tehát még 7 színészcsere, ami hazavágott egy jó tévésorozatot!

 

1. Két pasi - meg egy kicsi 

2011-ben óriási botrány kerekedett abból, hogy kirúgták a Két pasiból Charlie Sheent, aki a korszak legjobban fizetett sorozatsztárja volt a maga 1,8 millió dolláros epizódonkénti gázsijával. Az egész azzal kezdődött, hogy 2010 végén váratlanul leállt a sorozat 9. évadnak forgatása, mivel Sheen elvonókúrára ment. A pletykák szerint ugyanis addig egyetlen forgatási nap sem telt el úgy, hogy ne állt volna valami tudatmódosító szer hatása alatt, és ez feszültséget generált közte és a CBS tévécsatorna között. Sheen azonban otthagyta az elvonót, és inkább pornósztárok társaságában múlatta az időt, ám amikor megtudta, hogy nem folytatódik a sorozat forgatása, egy rádióműsorban sértő megjegyzéseket tett a sorozat vezető producerére, Chuck Lorre-ra (többek között letolvajozta, ostoba kis fingnak nevezte, és kihívta egy verekedésre), majd közölte, hogy ő maga valójában egy vatikáni bérgyilkos varázsló. 2011-ben Sheent a minősíthetetlen viselkedése miatt végleg kiírták a Két pasiból, így a 9-12. évadokban már Ashton Kutcher volt a főszereplő. A nézők szerint azonban ezzel a színészcserével teljesen kiherélte a CBS a sorozatot, és valójában senki sem járt jól – kivéve Kutchert, aki majdnem 1 millió dolláros gázsit vághatott zsebre epizódonként, amíg futott a szekér.

Forrás: Greg Gayne/Neil Jacobs/CBS via Getty Images

 

2. Vészhelyzet

Számos olyan rajongó van, aki szerint az Amerikában 1994-től, Magyarországon 1996-tól óriási sikerrel vetített kórházsorozat már nem volt az igazi azután, hogy az 5. évad végén távozott belőle Ross doki, azaz George Clooney, aki ekkor már óriási hollywoodi sztár volt, és inkább a filmezést választotta a sorozatipar helyett. Az NBC azonban mindenképp szeretett volna továbbra is egy szívtipró orvost szerepeltetni a Vészhelyzetben, így került a képbe Dr. Luka Kovač, akit Goran Višnjić alakított a 6. évadtól kezdve egészen a széria 2009-es befejezéséig.

Forrás: Chris Haston/NBCU Photo Bank

 

3. Egyről a kettőre

Ez a sorozat eredetileg Step by Step címmel futott 1991 és 1998 között az ABC csatornán, de az HBO nálunk is nagy sikerrel vetítette, leginkább annak köszönhetően, hogy a Dallas közkedvelt sztárja, Patrick Duffy játszotta benne Franket, az elvált apát, aki a három gyerekével együtt összeköltözött a szintén három gyereket nevelő Carollal (Suzanne Somers). A mozaikcsaládhoz hamarosan csatlakozott Frank tökkelütött unokaöccse, a ház melletti furgonban héderező, életművész Cody, akit a Dallast szintén megjárt Sasha Mitchell alakított, és igen hamar rajongók kedvence lett. Egészen 1995-ig, amikor is Mitchellt letartóztatták, mert bántalmazta a feleségét. Még ugyanabban az évben el is ítélték: 3 év próbaidőt kapott, és kötelező pszichológiai tanácsadásra kellett járnia. A színész végül aztán ténylegesen rács mögé került, mert megszegte a feltételes szabadlábra helyezés szabályait: lelépett a városból, túl sok konzultációt lógott el, és a szemtanúk állítása szerint ismét rátámadta a feleségére. Ezek miatt végül ki is írták Codyt az 1996-ban elinduló új évadból, és a helyét a bolondos fodrász, Jean-Luc (Bronson Pinchot) vette át. A vérfrissítés azonban nem vált be, így az ABC elkaszálta a sorozatot (ami ekkor költözött át a CBS-re egy utolsó évad erejéig).

Forrás: ABC Photo Archives/Disney General Entertainment Content via Getty Images

 

4. Star Trek - Az új nemzedék

Az 1987-ben debütált Star Trek - Az új nemzedékben Gates McFadden játszotta az Enterprise orvosát, Dr. Beverly Crushert. A színésznőt azonban a sorozat első évada után kirúgták, és az orvos szerepét egy Katherine Pulaski nevű karakter vette át, akit Diana Muldaur alakított (évekkel később McFadden az interjúiban úgy nyilatkozott, azért kellett távoznia, mert nemtetszését fejezte ki egy szexista epizód miatt). A rajongók eléggé zokon vették a cserét, még úgy is, hogy a történet szerint Crushert valójában „előléptették”: miközben Pulaski átvette az orvosi feladatokat az Enterprise-on, Crusher a Csillagflotta orvosi részlegének vezetője lett, és az egész galaxist érintő feladatokat kapott. A fanok azonban kampányt indítottak McFadden visszahozataláért, így végül Dr. Crusher Picard kapitány szerelmeként tért vissza a harmadik évadban, és később a mozifilmekben is szerepelt.

 

5. Roseanne

Amikor 1988-ban elindult a Roseanne első évada, Alicia Goranson alakította Beckyt, Dan (JJohn Goodman) és Roseanne (Roseanne Barr) legidősebb gyermekét. Az 5. évad idején azonban a színésznő már egyetemre járt, így csak részmunkaidőben tudott a stáb rendelkezésére állni a forgatásokon, akkor is általában csak egy-egy telefonbeszélgetés erejéig. A következő évadban azonban a producerek már nagyobb szerepet akartak adni Beckynek, ezért a szerepet Sarah Chalke-nek adták. Goranson viszont a 8. évadra befejezte az iskolát, és visszatért a sorozatba, „a két Becky” azonban eléggé összezavarva a rajongókat. Végül mindkét színészt visszahívták a 2018-as Roseanne reboothoz: Goranson lett Becky, Chalke pedig egy Andrea nevű karakter, aki egy ügyes kikacsintással az egész helyzetre, pont Becky-t kérte fel, hogy legyen a gyermeke béranyja.

Alicia Goranson és Sarah Chalke (forrás: Adam Rose/Disney General Entertainment Content via Getty Images)

 

6. Gyilkos elmék

Miután Mandy Patinkin és Lola Glaudini az 1. évad után hirtelen kiszálltak eme népszerű krimisorozatból, új főszereplők jöttek a helyükre Joe Mantegna és Paget Brewster személyében. Az FBI nyomozómunkájáról szóló sorozat ezután még évekig túlélte az esetleges kilépéseket, egészen addig, amíg a Derek Morgan ügynököt alakító Shemar Moore 2016-ban el nem hagyta a szériát. Ekkor a Gyilkos elmék már a 11. évadánál járt, így a CBS csatorna egy másik nagy kedvenc, a CSI: Miami sorozat sztárját, Adam Rodriguezt hívta meg, hogy betöltse a Moore után hagyott űrt. Sajnos azonban az álatala megformált Luke Alvez különleges ügynök már nem volt elég izgalmas karakter a nézők számára, így 2019-ben a CBS bejelentette, hogy a sorozat a 15. évaddal véget ér.

Forrás: Sonja Flemming/Guy D'Alema/CBS/Disney General Entertainment Content via Getty Images

 

7. Gossip Girl – A pletykafészek

2011 májusában sok sorozatrajongó lett nagyon szomorú: ekkor jelentették be hivatalosan, hogy a Gossip Girl hosszú ideje állandó szereplői, Taylor Momsen és Jessica Szohr elhagyják a szériát, így a nézőknek könnyes búcsút kell venni a karaktereiktől, Jenny Humphrey-től és Vanessa Abramstól. Ekkor jött a képbe Kaylee DeFer, mint „Charlie”, aki Serena van der Woodsen (Blake Lively) rég elveszett unokatestvéreként mutatkozott be. Persze a karakter nem egészen az volt, akinek mondta magát... Mire azonban „Charlie” felfedte a valódi személyazonosságát, és az igazi Charlie (Ella Rae Peck) is felbukkant, a sorozat ide-oda kacskaringózó cselekménye már menthetetlennek tűnt, és a rajongók is nagyon lázadoztak amiatt, amit a képernyőn láttak. Mindezt figyelembe véve nem is volt annyira sokkoló hír, amikor a Gossip Girl – A pletykafészek hat évad után, 2012-ben véget ért (annál meglepőbb fordulat volt viszont, hogy Gossip Girl - Az új pletykafészek címmel 2021-ben végül mégis feltámadt).

Taylor Momsen és Kaylee DeFer a Gossip Girl forgatásán (forrás: Marcel Thomas/FilmMagic/Getty)