Még most is a Nyerő Páros a legnézhetőbb celebreality

Most is a szálláshelyek leosztásával kezdődött az immár hetedik évadánál tartó reality, miközben szerezhettünk némi benyomást arról, melyik celeb milyen arcát mutatja majd nekünk.

Szoktuk emlegetni, hogy a nagy kereskedelmi tévék saját celebjei mindent bevállalnak, ami éppen jön, ha kell, táncolnak, egy kis szigeten éheznek, vagy csótányt esznek, és van, amikor ez egy kicsit ciki, és van, amikor azt érzi az ember, hogy magát a műsort is csak azért készítették, mert van egy tucat híresség, akikkel valamit csak kéne kezdeni. Ilyen volt az RTL-en a Celebrandi, amiről így utólag sem tudom pontosan, mi az ördögről is szólt. Amiben történetesen az a Puskás-Dallos házaspár is részt vett, akik szerepeltek az egyetlen olyan celeb realityben, amit nézhetőnek tartok, legalábbis a műfajon belül - a most a hetedik évadához érkező Nyerő Párosban.

Forrás: RTL Sajtóklub

 

Az izraeli Power Couples alapján készült műsorban nem találták fel a spanyolviaszt: vegyítik benne a „bentlakásos” valóságshow-k piszlicsáré „ki nem mosogatott el már megint” szintű konfliktusait a vetélkedőműsorok szokásos fizikai – és sokszor mentális - kihívásaival.

Amitől nézhető a műsor, az az, hogy egyrészt sikerült jól eltalálni a megfelelő arányokat a két zsánerből, egyik sem csordul túl vagy válik monotonná, másrészt jól castingolnak hozzá, legalábbis eddig.

 

Boráros Gábor profi MMA-harcos és párja, Jákli Mónika influenszer; Forrás: RTL Sajtóklub

 

A 8 „sztárpárnál” óhatatlanul is bekerülnek civil barátok vagy barátnők, feleségek és férjek, ami önmagában is színt hoz a társaságba, mindig vannak szakmai klikkesedések zenészek, sportolók vagy tévések között, meg persze vannak, akik nem csak ismerik egymást, de régi barátok is. Ez persze még nem casting, csak egy merítés, a szereposztó rész az, hogy itt rendszerint összeraknak különböző generációkat és különböző fazonokat: mindig vannak bohémok, kicsit bunkók, pozőrök, alfahímek és méhkirálynők, olyanok, akiknél kódolt a konfliktus páron belül, olyanok, akiknek jó háttérsztorija van, és ”belőlük” dolgoznak.

Pár nap után a legtöbben megmutatják a valódi arcukat, amiből garantáltan adódik valamiféle dráma, míg a komédiát a kivételesen tényleg nagyon jól kitalált feladatok, illetve a porondmester Sebestyén Balázs és lelkes segítője, a bohócszerepet is szemrebbenés nélkül bevállaló Kabát Péter hozzák, akik most (is) kicsit elidétlenkedték az elejét. De lássuk is, kik versenyeznek a vadiúj, most induló évadban a megújult villában – vagy a kerti sufniban!

Vastag Csaba énekes és párja, Domján Evelin

Voksán Virág, egykori playmate, lemezlovas és párja, Valentényi László, generálkivitelező

Balogh Eleni, modell, szépségkirálynő és párja, Soós Dávid, a Hatvan FC focistája

Széki Attila, azaz Curtis és párja, Barnai Judit, egykori válogatott kosárlabdázó

Bálint Antónia exszépségkirálynő és műsorvezető és (volt) párja, Bársony Farkas jogász

Henry Kettner vlogger és barátnője, Kiss Rebeka

Varga Miklós, avagy az ÉNB Joe-ja és párja, Hrovatin Csenge

Boráros Gábor profi MMA-harcos és párja, Jákli Mónika influenszer

Az első adásba a beköltözés fért bele – némi feszengéssel a kevésbé ismert versenyzők kapcsán – „Téged honnan lehet ismerni?” -, illetve egy vicces ki mit tud a barátnőjéről feladattal, amit némi meglepetésre a szépségkirálynő Eleni és csendes focista pasija nyertek, így ők mehettek a luxuslakosztályba. A szálláshelyek némileg megváltoztak, lett egy kvázi sufni Albérlet néven, ahová az MMA harcos Boráros Gábor költözött be – azért is albérlet, mert napidíjat kell fizetni érte -, Joe és párja egy kisbuszba cuccolhatott be, míg Bálint Antóniáéknak egy kocsi tetejére felpakolt kissátor jutott. Ennyi játékidő után persze inkább csak benyomások maradtak, mégpedig a következők. Vastag Csapa felesége vagy szidja vagy imádja a férjét, és borzasztóan izgul mindenen. Henry Kettner és Rebeka egy teljesen más valóságban lebegnek, Bálint Antóniáék olyanok, mintha véletlen tévedtek volna ide – szerintem hamar mennek is -, Curtis nonstop poénkodik, és ez mintha valami kényszer lenne nála, a barátnője viszont teljesen normálisnak tűnik.

Forrás: RTL Sajtóklub

 

Curtis, Joe - aki bizarr módon a most startoló Survivor műsorvezetője is - és Boráros alkotják a tesztoszteron klubot, amihez több-kevesebb sikerrel Vastag is próbál csatlakozni, Voksán Virág pasija pedig egész vicces, de nem biztos, hogy direkt. Érthetetlenül sok az ölelgetés, a puszi és a koccolás a legkisebb esemény után is, most még nagy a vidámság, és az biztos, hogy Boráros, akinek olyan a hangja, mintha már nagyon sokszor vágták volna torkon, lesz az őrült srác, nyilván az öltözködésében a sorozatgyilkos Jeffrey Dahmert idéző Kettnerék a fura művészlelkek, Vastagék a turbékoló szerelmesek, Voksánék a szkeptikusok, Joe és Csenge pedig a korkülönbség nehézségeit illusztráló pár.

Mert ez a reality akkor működik jól, ha a megfelelő módon vannak leosztva a szerepek – mostantól kezdve négy héten át követhetjük, hogy ez tényleg így van-e.