Meghalt a Bír-lak sztárja, Bob Saget

Az egykor nálunk is népszerű sitcom Danny Tannerje mindössze 65 éves volt. Egy szállodában vesztette az életét.

Sagethez január 9-én hívtak mentőt a Florida állambeli Orlandóban található Ritz-Carlton hotelbe, ahol nem sokkal délután négy után találták eszméletlenül a szobájában. A komikust a helyszínen halottnak nyilvánították.

Halála ügyében még nyomoznak, de a rendőrség máris kizárta az idegenkezűséget és a drogokat.

Bob Saget 2009-ben "tévés" lányaival, Mary Kate és Ashley Olsennel. Forrás: Shawn Ehlers / WireImage for Scleroderma Research Foundation / Getty Images


A színész tavaly szeptemberben országos turnéra indult új stand-up show-jával. A fellépések sora egészen júniusig tartott volna. Saget utoljára a floridai Jacksonville-ben lépett fel.

Ez abszolút spekuláció a részünkről, de nem kizárt, hogy a komikus szíve sajnos nem bírta a feszített tempót és a turnéval járó hajtást.

„Vérzik a szívünk, hogy ezt kell bejelentenünk, de imádott Bobunk ma meghalt. Ő jelentett a számunkra mindent, és szeretnénk, ha tudnátok, mennyire szerette a rajongóit, és mennyire szeretett élőben fellépni előttük, hogy nevetést hozzon a legkülönfélébb emberek életébe. Habár azt szeretnénk kérni tőletek, hogy tartsátok tiszteletben a magánszféránkat ezekben a szomorú időkben, annak

nagyon örülnénk, ha velünk együtt emlékeznétek meg mindarról a szeretetről és nevetésről, amit Bob hozott el a világnak”

– közölte Bob Saget családja egy közleményben; de a komikusról természetesen Bír-lak-beli kollégái, köztük John Stamos (Jesse Katsopolis) és Candace Cameron Bure (D.J.) is megemlékezett.

Saget akkor lett világszerte ismert, amikor 1987 és 1995 között eljátszotta a felesége halála után négy lányát egyedül – illetve bolondos barátjával és nőcsábász sógorával – nevelő egyedülálló apát, Danny Tannert a nálunk is népszerű sitcomban. Saget ezután játszott a széria 2016-os netflixes folytatásában/spin-offjában, a Még mindig Bír-lakban is, ezenkívül 1989 és 1997 között ő volt az Amerika legviccesebb házi videói házigazdája, továbbá az Így jártam anyátokkal című sitcom narrátora. Bob Sagetet felesége, Kelly Rizzo és gyerekei, Aubrey Saget, Jennifer Belle Saget és Lara Melanie Saget gyászolják.


(via Variety)