Meghalt az Egyről a kettőre színésznője

Suzanne Somers 76 éves volt.

Egy nappal a 77. születésnapja előtt elhunyt Suzanne Somers amerikai színésznő. A családja által kiadott közlemény szerint "több mint 23 éven keresztül küzdött a mellrák agresszív formájával. Suzanne-t szerető férje, Alan, fia, Bruce és a közvetlen családja vette körül, akik azért gyűltek össze, hogy október 16-án megünnepeljék a 77. születésnapját. Ehelyett a rendkívüli életét ünneplik majd, és szeretnének köszönetet mondani rajongói és követői millióinak, akik nagyon szerették őt.”

Forrás: Getty Images

 

Somers először a 60-as évek végén kapott szerepeket Hollywoodban, de a karrierje a következő évtizedben lendült fel, amikor olyan sorozatok epizódjaiban tűnt fel, mint a Lotsa Luck!, One Day at a Time és a Starsky és Hutch. Szerepet kapott George Lucas 1973-as Oscar-díjra jelölt klasszikusában, az Amerikai graffitiben is. Tévés karrierje csúcsára akkor jutott el, amikor 1977-ben csatlakozott a Three's Company szereplőgárdájához, ahol a közkedvelt Chrissy Snow karaktert alakította.

1980-ban kirúgták a sikeres szitkomból, miután hasonló fizetést követelt, mint a főszerepet alakító John Ritter. Somers férje, a televíziós producer, Alan Hamel szerint az ABC a kirúgásával azoknak üzent, akik szintén egyenlő bérezést kértek volna.

Ez azonban nem akadályozta meg Somerst abban, hogy máshol is sikereket érjen el. 1985-ben szerepelt az Emmy-díjra jelölt televíziós minisorozatban, a Hollywoodi feleségekben. 1987 és 1989 között Hildy Granger seriff szerepét játszotta a rövid életű She's the Sheriff című szitkomban.

 

A 90-es években a legnagyobb sikert az Egyről a kettőre című szitkommal aratta, az 1991-től 1997-ig futó szériában a háromgyerekes wisconsini anyukát, Carolt alakította, aki összeházasodott a Patrick Duffy által játszott, szintén háromgyerekes Frankkel.

Sommers üzletasszonyként és szerzőként is sikeres volt, több mint 25 könyvet írt az egészséges életmód témakörében.

Via: Looper