Meghalt Ken Kercheval, aki Cliff Barnest alakította a Dallasban

83 éves volt. 1978 és 1991 között játszotta Jockey legádázabb ellenfelét, aki a folytatásokban is visszatért.

Életének 83. évében, clintoni otthonában elhunyt Ken Kercheval, a Dallas című tévésorozat sztárja, aki 342 epizódon át alakította Jockey Ewing legádázabb ellenfelét, Cliff Barnest. Emlékezetes karaktere később a Dallas-tévéfilmekben (A Ewingok háborúja, Jockey visszatér) és a 2012-es, három évadot megélt újabb tévésorozatban is szerepelt.

A néha elég ügyefogyottnak tűnő Cliff, Tintás Barnes fia, Pamela Ewing testvére nem volt ám mindig örök vesztes, hiszen egy időben megszerezte a Ewing Olajtársaságot is! Nagyon hamar közönségkedvenc lett világszerte – nálunk, Magyarországon is sokan drukkoltak Cliffnek, hátha egyszer végleg legyőzi majd a mindig rosszban sántikáló Jockeyt. De hazájában, az Egyesült Államokban is sok rajongó megkérdezte annak idején az utcán, mikor vesz végre revansot Jockeyn (ott: J.R.), mire ő a Variety cikke szerint rendre ezt válaszolta ilyenkor:

Ezen a héten pénteken, az új részben!

Ken Kercheval 1935. július 15-én született az Indiana állambeli Wolcottville-ben, nem messze Clinton városától, ahol később élete végéig lakott. Az Indiana University-n tanult zene és dráma szakon, majd New Yorkba költözött és egy ottani színitanodában vett kurzusok után már a '60-as évektől kezdve Broadway-darabokban játszott. Ekkor kezdődött a hollywoodi karrierje is: szerepelt többek között a Kojakben, a Starsky és Hutch-ban, Sylvester Stallone Ö.K.Ö.L. című filmjében, a '90-es évektől pedig láthatták a nézők a Vészhelyzetben, a Halálbiztos diagnózisban és a Walker, a texasi kopóban is.

Kercheval erős dohányos volt, 1994-ben tüdőrákkal diagnosztizálták, ami miatt el kellett távolítani a tüdeje egy részét is. Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy ez a betegség okozta-e a halálát, mert a képviselője nem közölt részleteket az elhunytról a sajtónak. (via variety)