Megint áll a bál a Való Világ miatt

Jogvédők kereszttüzébe került a Való Világ 11, miután az egyik villalakó jól látható sérülést szerzett egy bugyuta tojástörő feladat miatt, más játékosoktól pedig állítólag fontos tárgyakat is elvettek a Nélkülözés Hetében.

Alig pár hónappal azután, hogy óriási felháborodást keltett, amikor az RTL Celeb vagyok, ments ki innen!-ben Vadon János porig alázott az ízléstelen poénjaival egy Pedrito nevű kisfiút, a csatorna egyik reality műsora körül ismét áll a bál. A Való Világ 11-ben ugyanis az előző héten nem elég, hogy komoly sérülést szerzett az egyik játékos egy bugyuta feladat teljesítése közben, amiatt is áll a bál, műsor készítői állítólag elvették egy játékos fogamzásgátló gyógyszerét (ezt azóta már megcáfolta az RTL Magyarország), másnak pedig az egészségügyi betétét.

Ahogy arról a Telex.hu és a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene alapítvány is részletesen beszámolt, nemrégiben zajlott le „a Nélkülözés Hete” a Való Világban, amelynek keretében a villalakóktól elvették többek között a bútoraikat, a kajájukat, a tisztálkodószereiket valamint az edényeiket, és nem volt se áramuk, se meleg vizük. Ezeket a dolgokat különféle feladatok során kell visszaszerezniük – VV Pirosnak például tojásokat kellett széttörnie a homlokán, cserébe a meleg vízért. A Telex cikke szerint a 2012-es Guinness-rekord megdöntéséhez egy perc alatt 142 darab tojást kellett volna eltörnie a homlokán, ami nem jött össze, lett viszont egy vörös duzzanat a homlokán, és több képen is lehetett látni, ahogy a fejét jegeli.

 

 

Bár a napi összefoglaló adásokban nem volt szó róla, a közösségi médiában és a sajtóban gyorsan híre ment (mivel a Való Világot éjjel-nappal lehet követni egy livestreamen), hogy a nélkülözés hetén a műsor szerkesztői állítólag elvették a játékosok egészségügyi betétjét és fogamzásgátlóját is. Amikor a Telex megkereste az ügy kapcsán az RTL-t, ezt a hivatalos választ kapták:

A ValóVilág-villában jelenleg a »Nélkülözés Hete« nevű tematikus hét zajlik. Ennek keretében a játékosok megtapasztalhatják, hogy milyen az, amikor a természetesnek vett körülmények és eszközök, tárgyak – mint sokaknak a való életben – nem állnak rendelkezésükre, például, hogy be kell osztani az élelmet, nincs meleg víz, vagy éppen korlátozottak a pipereeszközök. A műsor készítői szándékosan természetesen semmilyen, számukra egészségügyi szempontból fontos terméket nem vesznek el villalakóktól, így sem a menstruáció időszaka alatt nélkülözhetetlen intim higiéniai termékeket, sem pedig gyógyszereket nem vettek el tőlük. VV Reni és VV Lissza gyógyszerei kapcsán félreértés történt. Gyógyszereiket a műsor készítői pótolták. A homlokon való tojástörés közben könnyebb sérülést szerző VV Pirost a villa ügyeletes orvosa a lehető leggyorsabban ellátta, a játékos állapotát figyelemmel kíséri és kezeli a továbbiakban.

 

Amikor a portál külön rákérdezett, mit jelent pontosan az, hogy „félreértés történt”, azt a választ kapták, hogy a gyógyszereket nem vették el senkitől, azokat valójában „a villalakók elhagyták”.

 

 

Nem ez volt egyébként az első nagy visszhangot kiváltó, zűrös eset a Való Világ villájában. Korábban mi is megírtuk itt a PORT.hun, hogy kidobták a ValóVilág 11-ből a balhézós-piázós VV Lamint, valamint azt, hogy amikor VV Rico megrángatta játékostársát, VV Renit, abból akár feljelentés is lehet, és az esetért 1 év szabadságvesztés is kiszabható.

A villalakók azóta visszakapták mindenüket, és a hűtőszekrényüket is feltöltötték a műsor készítői:

 

 

 

A tojástörős feladat elszenvedője, VV Piros pedig kiesett a játékból a legutóbbi, VV Reni ellen vívott párbaj során: