Mennyit ér a Netflix?

Irgalmatlanul sokat - a Business Insider szerint kétszer annyit ér, mint egy évvel ezelőtt.

A Netflix komoly tényezővé nőtte ki magát, mióta saját sorozatokat gyárt, és ez a bevételükben is látványosan megmutatkozik. A 2017 negyedik negyedéves adatok alapján a stream szolgáltató előfizetőinek száma több mint 8 millióval nőtt, így a cég értéke már megközelíti a 100 milliárd (!!!) dollárt. A Business Insider szerint ez 13 hónappal ezelőtt még nagyjából a fele volt.

A Netflix tartalomért felelős vezetője, Ted Sarandos azt nyilatkozta egy interjúban, hogy "egy jó sztori jól elmesélve a világon mindenhol működik". Kiemelte a Stranger Things második évadát, és a Will Smith, Joel Edgerton és Noomi Rapace főszereplésevel készült, orkos-rendőrös, saját gyártású akció-fantasyt, a Brightot, ami ugyan általában rossz kritikákat kapott, mégis sikeres lett, és már bejelentették a folytatást. 

A szolgáltatásra előfizetők tábora a saját gyártású sorozatok és filmek miatt nőtt, és rengeteg néző több órányit netflixezik egyhuzamban, magyarán darálja a sorozatokat.

Mindezek mellett többen támadják a céget: MoNique és Wanda Sykes komikusok azt állítják, hogy faji és nemi alapon határozzák meg a fizetéseket, azaz ők kevesebbet kapnak, mint a férfiak, pláne, mint a fehér férfiak. És hiába egyre nagyobb tényező a világ filmgyártásban, a hagyományos, mozis forgalmazás hívei nem ismerik el, mint ahogy az tavaly Cannes-ban meg is történt. (Forrás: NME.com)