Mi történt az elmúlt közel negyven év alatt a T.J. Hooker sztárjaival?

1982-ben ezen a napon, március 13-án sugározta először az amerikai ABC tévécsatorna ezt a később nálunk is igen közkedveltté vált krimisorozatot. Ennek örömére megnéztük, mit csinálnak most a szériában annak idején főszerepet játszó színészek.

T.J. Hooker: William Shatner

Mielőtt mindenki kedvenc rendőr őrmestere lett, a kanadai születésű, hamarosan 90 éves sztár már szerepelt egy ikonikus tévésorozatban, a Star Trekben, azaz ő volt mindenki kedvenc Kirk kapitánya. Mivel a klasszikus sci-fi szériához számos filmverzió készült, Shatner népszerűsége a mindössze öt évadot megért T.J. Hooker után is töretlen maradt. A Star Trek-filmek kifutását követően a 2000-es években volt még egy pár nagyobb dobása (Beépített szépség-vígjátékok, Jogi játszmák című sorozat), és azóta is tevékeny, de jelentős színészi munkái már nemigen vannak (viszont sokat szinkronizál). Mozis és tévés tevékenysége mellett a sztár egy szerény zenei karrierrel is büszkélkedhet: legújabb albuma The Blues címmel tavaly jelent meg, és az azon hallható I Put A Spell On You-feldolgozásához az ősszel nem más készített animációs klipet, mint a külföldi előadók körében is egyre népszerűbb Gróf Balázs!


Ami a színész-énekes magánéletét illeti, az sokkal zűrösebben alakult. 18 évnyi házasság után tavaly vált el nála harminc évvel fiatalabb lóidomár feleségétől, Elizabeth-től, akivel annak idején a lovak imádata és a gyász hozta össze: a nő épp rákban elhunyt férjét siratta el, Shatner pedig 1999-ben rendkívül tragikus körülmények között veszítette el harmadik feleségét: a Nerine nevű, gyógyszer- és alkoholfüggőséggel küzdő asszony belefulladt a saját medencéjük vizébe. William Shatnernek csak első házasságából születtek gyermekei, méghozzá három lánya, akiknek köszönhetően már több unokája is van.

William Shatner a T.J. Hookerben és egy 2018-as eseményen. Forrás: Walt Disney Television via Getty Images és Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images

 

Stacy Sheridan: Heather Locklear

Az idén hatvanéves színésznőnek néhány kisebb vendégszereplés után a T.J. Hooker szőkeségének megformálása volt az első komolyabb munkája, egy másik sorozattal, a Dinasztia című szappanoperával együtt. Locklearnek a kilencvenes években is a tévébe sikerült átmentenie a karrierjét: benne volt két sikeres szériában, a Melrose Place-ben és a Kerge városban is – előbbi szappanoperának a 2000-es évek végén készült rebootjában is szerepet kapott. Ezt leszámítva nagyrészt csak súlytalan romkomokban és vígjátékokban játszott, a mozifilmes területen nem is sikerült soha megkapaszkodnia.

Heather Locklear a sorozatban és 2016-ban, vélhetően közvetlenül egy arcplasztika után. Forrás: CBS via Getty Images és Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images

 

Az utóbbi években szerepei helyett inkább botrányai miatt hallhattunk az elvonót is többször megjárt sztárról. 2017 szeptemberében árokba hajtott a kocsijával, majd pár hónappal később letartóztatták párkapcsolaton belüli erőszak miatt – ezenkívül azért is vádat emeltek ellene, mert élettársa mellett megtámadta és szóban inzultálta a helyszínre érkező egyik rendőrt is. A szóban forgó baráttal, Chris Heisser üzletemberrel azonban a jelek szerint azóta kibékülhettek, mert tavaly nyáron eljegyezték egymást. A színésznőnek egyébként eddig a zenészek voltak a gyengéi: 1986-tól 1993-ig a Mötley Crüe dobosa, Tommy Lee volt a férje, ’94-től 2007-ig pedig a Bon Jovi gitárosával, Richie Samborával élt házasságban. Lee-vel 1997-ben született egy lányuk is: a jelenleg 23 éves Ava Elizabeth Sambora modellként dolgozik.

Vince Romano: Adrian Zmed

A T.J. Hooker évfordulójának másnapján 67. születésnapját ünneplő színész 1978-ban egy másik krimisorozatban, a Starsky és Hutch-ban nyújtott vendégszereplésével kezdte a pályát, majd a T.J. Hooker alatt játszott a Tom Hanks főszereplésével készült, azóta kultikussá vált Legénybúcsú című féktelen komédiában is. A T.J. Hooker után azonban Zmed – aki egyébként román származásának köszönheti ezt a különleges vezetéknevet: szülei még a Bánságban, a Temes megyei Nagykomlóson születtek, és ő maga is beszéli a nyelvet – menthetetlenül lecsúszott. A Szerelemhajó, a Gyilkos sorok vagy a Halálbiztos diagnózis című sorozatokban való vendégszereplései mellett olyan filmekben tűnt fel, mint A Twister visszavág, a Végzetes kezelés vagy pár éve a Sharknado 4: The 4th Awakens című gagyiság.

Adrian Zmed egykor és 2017-ben. Forrás: Walt Disney Television via Getty Images és Byron Cohen / Walt Disney Television via Getty Images

 

Magánéletében – akárcsak kollégái – Adrian Zmed sem állt meg egy házasságnál: először középiskolai szerelmét vette feleségül, akivel két gyermekük született, majd 1995-től Susan Wood Broadway-színésznő volt a neje, de az a házasság is válással végződött. Harmadik feleségével, Lyssa Lynne-nel 2012-ben kötötték össze az életüket. Heather Locklearhez hasonlóan egyébként a színésznél is megvan a zenei vonal: első házasságából született fiai, Zachary és Dylan több együttesben is zenélnek, jelenlegi felesége pedig énekesnő.

Jim Corrigan: James Darren

Ma már kissé a feledés homályába vész, de a Hooker, Romano és Stacy Sheridan kollégáját alakító James Darrennek már a sorozat előtt volt említésre méltó karrierje: az ötvenes-hatvanas években a Gidget-tinifilmes franchise-zal (Csirpe, Gidget Goes Hawaiian, Gidget Goes to Rome) csinált nevet magának – igazi tinibálvány volt. De szerepelt a Navarone ágyúi című háborús filmben is, ezenkívül olyan szériákban, mint a Charlie angyalai, a Szerelemhajó vagy a Fantasy Island. A T. J. Hooker után a színész Locklearhez hasonlóan játszott a Melrose Place-ben (csak nem olyan fontos szerepet, és nem is tért vissza a folytatásban sem), de William Shatnernek is a nyomdokaiba lépett, hiszen a Star Trek: Deep Space Nine című sorozatban való szereplésével ő is bekerült a Star Trek világába.

James Darren 1983-ban és 2018-ban. Forrás: Walt Disney Television via Getty Images és Gabe Ginsberg / Getty Images

 

A jelenleg 84 éves színész a nyolcvanas-kilencvenes években a rendezésbe is belekóstolt, legutóbb pedig 2017-ben láthattuk a vásznon, a Luckyban, Harry Dean Stanton oldalán. Shatnerhöz hasonlóan egyébként énekesi karrierrel is büszkélkedhet. Darren 1955-ben a lány szüleinek tiltakozása ellenére gyerekkori szerelmét vette feleségül, ám pár év múlva elváltak (a tiltakozás annak szólt, hogy a lány családja zsidó volt, a színész pedig katolikus). Második felesége 1960-ban a két évvel korábbi Dánia szépe, Evy Norlund lett, akivel még mindig együtt vannak. A színésznek első nejétől egy Jimmy nevű fia, a másodiktól pedig egy Christian és egy Anthony nevű gyermeke született. Jimmy azóta Jim Moret néven jó nevű újságíró.

Sheridan kapitány: Richard Herd

A Hookerék főnökét alakító, Karl Maldenre hasonlító Richard Herd sosem lett annyira népszerű, mint kollégája, akivel rendszeresen összekeverték (plusz poén, hogy ő is szerepelt a San Francisco utcáin egyik epizódjában), de így is gazdag pályát hagyott maga mögött, amikor 2020 májusában, 87 éves korában rákbetegségben elhunyt. Herd olyan klasszikusokban és kultfilmekben alakított mellékszerepet, mint Az elnök emberei, a Kína-szindróma, a Benjamin közlegény, a Hóbortos vakáció, a Repülők, vonatok, autók, a Bilko főtörzs, de rengeteg sorozatban szerepelt és színpadon is játszott. Pályája utolsó éveiben feltűnt a Tűnj el!-ben és a Clint Eastwood által rendezett A csempészben, Betty White oldalán pedig jó kedéllyel szívatta a gyanútlan fiatal járókelőket a Nyugdíjas bajkeverők című kandi kamerás műsorban. Herd élete során háromszor nősült, és két gyermeke született.

Richard Herd anno és egy 2017-es eseményen. Forrás: Walt Disney Television via Getty Images és Jason LaVeris / FilmMagic / Getty Images