Minden kislány stewardess akar lenni! - Flört a fellegekben

A Flört a fellegekben a szeptember 11-i terrortámadás áldozata volt, azt is elmondjuk miért, de előbb tessék nézni, milyen jól áll a stewardess egyenruha Gwyneth Paltrow-nak!

Amikor általános iskolába jártam, az osztályból minden lány stewardess akart lenni, kivéve a Szilvit, aki sportolni akart, és nem szerette a nagyon csajos cuccokat. Gondolom, ez azóta is így van, bár a fapados légitársaságok megjelenése feltehetőleg némileg megtépázta a légikísérők renoméját. Amerikában persze mindig is voltak fapadosok, szutykos helyközi jártatok, jó és rossz légitársaságok, pocsék és irigyelt útvonalak. Mint a New York - Párizs útvonal, természetesen első osztályon.

Ez Donna, a kisvárosi, amerikai lány minden álma, aki világot akar látni, szabadulni akar rémes családjától, és persze vonzza a divat, a csillogás. És mindent meg is tesz ezért, elvégzi az ehhez szükséges tanfolyamot, majd pályázik a legnagyobb légitársasághoz, ahol a legszorgalmasabb, legtehetségesebb tanítványnak bizonyul, sőt, példaképével, a legendás Sallyvel is barátságot köt. Ezek után villámcsapásként éri a hír, hogy egy lepukkant belföldi járatra osztják be, míg link, rosszul tanuló barátnője kerül az olyannyira vágyott párizsi vonalra. Kérdés, beletörődik-e hősnőnk a sorsába, különösen azok után, hogy megismerkedik egy kedves, jóravaló fiúval, vagy utánamegy a „nagy vadnak”.

Furcsa így leírni, de a Flört a fellegekben a szeptember 11-i terrortámadás áldozata lett. 9/11 után a stúdió ugyanis nem merte bevállalni a már rég kész film bemutatását, mondván, nem lenne illendő egy olyan vidám repülőgépes produkcióval előállni ezekben az időkben. Így aztán több mint egy évvel elcsúsztatták a premiert, és kivágtak mindent, aminek csak kicsi köze is lehetett a terrorizmushoz – a lányokat kiképző és rendkívül szórakoztató Mike Myers ilyen „órát” is tart -, majd rendkívül szerény reklámkampány után dobták piacra, és annak rendje és módja szerint meg is bukott. Pedig jó kis vígjáték ez nagyszerű színészekkel, Gwyneth Paltrow pedig valósággal ragyog, Christina Applegate pedig most is roppant vicces, mint mindig, és George Kennedy személyében kapunk némi kikacsintást az Airplane filmekre is. És a kislányok, akik megnézik a filmet, garantáltan légikísérők akarnak majd lenni.