Most már tényleg nem kell sokat várni a Mesék a kriptából remake-re

Az új sorozat rendezője, M. Night Shyamalan az '50-es évekbeli Mesék a kriptából képregényekhez is visszanyúlna.

Jó hírünk van a horrorrajongóknak: most már biztos, hogy M. Night Shyamalan remake-et késízt az HBO kultikus horrorsorozatából Mesék a kriptából-ból. De nem egyszerűen csak újraforgatja a 1989–1996 között futó széria legjobb részeit, hanem az eredeti, '50-es évekbeli képregényváltozathoz is visszanyúlna az egyórás epizódokban.

Forrás: HBO

A Kriptaőr meséi ugyanis eredetileg az amerikai EC Comic filléres képregényfüzeteiben jelentek meg, párhuzamosan a kiadó másik két sorozatával, a Haunt of Fearrel és a Vault of Horrorral. Ezek általában morbid humorú, véres és erotikus történetek voltak, amelyek annyira megbotránkoztatták a közönséget, hogy 1954-ben egy szigorú etikai kódexben szabályozták, mit szabad a képregényekben megmutatni és mi számít károsnak a gyerekek fejlődésére nézve.

Forrás: EC Comics

Shyamalan most azt tervezi, hogy az új sorozatban a régi, klasszikus '50-es évekbeli Tales from The Crypt/Haunt of Fear/Vault of Horror-füzetekből is átvenné a legjobb sztorikat, de így is a bőség zavarával küzd, mert saját bevallása szerint 20-30 kedvence van az '50-es évekből.

Az HBO vezetősége emellett azt szeretné, ha a régi tévésorozatból is visszaköszönne egy-két epizód, és születnének melléjük új horrortörténetek is. Emellett a csatorna abban is hű maradna a korábbi sorozathoz, hogy a legnagyobb sztárokat szerepeltetné egy-egy epizódban. Annak idején ugyanis olyan közönségkedvencek bukkantak fel a rémtörténetekben, mint Tom Hanks, Kirk Douglas, Patricia Arquette, Steve Buscemi vagy Arnold Schwarzenegger. Syamalan a remake-ben mindenképp szerepet adna Michael Cerának, és több sztárrendezőt is leigazolna, de egyelőre más hollywoodi híresség neve még nem bukkant fel a produkció körül. Amint kiderül valami, megírjuk! (via Slashfilm)