Nagyon ígéretes az új Star Trek-sorozat trailere

A Discovery-ben Spock apja egy félig vulkáni lány útját egyengeti a Csillagflottánál. Az új hajónak Michelle Yeoh a kapitánya.

A CBS májusra ígérte, de valószínűleg csak ősszel mutatják be az új Trekkie-szériát, a Star Trek: Discoveryt. Egy mutatós trailer viszont már kijött hozzá, íme:

Az új széria jóval a régi sorozatok és mozifilmek, azaz Kirk kapitányék és az Enterprise daliás korszaka előtt játszódik majd. De lesz benne azért ismerős szereplő: Sarek, Spock asztrofizikus apja (James Frain). Az új főszereplő is hozzá kötődik majd: a Discovery űrhajó első tisztje, Michael Burnham (akit a Walking Dead sztárja, Sonequa Martin-Green alakít), a félig ember, félig vulkáni lány, aki talán épp Sarek törvénytelen vagy örökbefogadott gyermeke.

Forrás: CBS

 

A sztoriról egyelőre nem sokat tudni, az viszont már most is biztosan látszik, hogy elég erősen jelen lesz a girl power a sorozatban. Az egyik új csillaghajó, a Shenzhou kapitányát ugyanis az akciófilmekben sűrűn felbukkanó egykori Bond-lány, Michelle Yeoh alakítja. Valószínűleg mellette lesz másodtiszt a Vulkánon nevelkedett lány, késbőbb pedig talán a Discovery kapitánya. De más sztárok is feltűnnek majd a sorozatban: a Potter-filmek Lucius Malfoy-a, Jason Isaacs lesz Lorca kapitány, a Guillermo del Toro-filmnek örökös szörnymaszkos főszereplője, Doug Jones pedig Sarut, a tudományos tisztet alakítja.

Forrás: CBS

 

Nagy kérdés viszont, hogy az új széria a mozis Star Trek remake-ek akciódús stílusát viszi-e tovább, vagy a régi, filozofikusabb tévésorozatokét. Én őszintén szólva az előbbinek jobban örülnék. (via Geektyrant)