Nagyon rossz hírünk van a Trónok harca-rajongóknak

George R.R. Martin biztosan nem fogja 2018-ban befejezni az évek óta ígérgetett 6. regényt.

Már az is elég nagy csapás a Trónok harca-rajongóknak, hogy egészen 2019-ig kell várniuk a sorozat befejező, 8. évadára. Erre most kiderül, hogy az eredeti A tűz és jég-dala regényciklus 6. kötete, a The Winds of Winter sem fog megjelenni idén, pedig a szerző, George R.R. Martin 2011 óta „éjt nappallá téve írja”.

Azért az idézőjel, mert mindenki tudja, hogy nincs így: a 69 éves író jóformán minden mást csinál a regényíráson kívül: geek conokon haknizik, interjúkat ad, filmekben és sorozatokban cameózgat (lásd: Sharknado 3, Z, mint zombi) és mindenféle tévés forgatókönyveket fejleszt. Egy ideje már Trónok harca spin offokon is agyal, vagy épp arról álmodozik, hogy a Trónok harca valójában nem más, mint egy világ a sok közül a Westworld nevű luxusvidámpark mellett.

Legutóbb pedig azt írta a blogján, ami a vicces Not A Blog címen fut, hogy jelenleg a népszerű Westeros-kézikönyv, A tűz és jég világa második kötetén dolgozik, és ez mindenképp hamarabb fog kijönni, mint a Winds of Winter.

Martin egyébként még 2011-ben nyilatkozott úgy, hogy „még három évre van szüksége” a befejezéshez. Ez időközben már kétszer is eltelt, csakhogy annyira megszaladt tolla (helyesebben: billentyűzete, mert állítólag egy ősrégi, net nélküli számítógépen ír), hogy végül bejelentett egy hetedik könyvet is, A Dream of Spring címmel. 2016-ban már majdnem kész volt a duplakönyvvel, de csak annyit árult el a befejezésről, hogy 20 évvel a mostani események után fog játszódni, és sok rajongó számára keserédes lezárást jelent majd – vagyis szinte biztos, hogy közönségkedvenc karakterek fognak benne meghalni.

A konteóhívők szerint viszont Martin már réges-régen elkészült a befejező kötettel, de az HBO nem engedi neki kiadni, pont amiatt, hogy ha már ilyen lassan haladt vele, akkor a rajongók a tévésorozatból tudják meg a sztori végét, ne a regényből. (via Inependent)