Négy Trónok harca melléksorozatot tervezget az HBO

A King Kong és az X-Men filmek forgatókönyvíróinak adnák oda Westerost, újabb kalandok és nézettségi rekordok reményében.

Négy újabb Trónok harca tévésorozatot tervez az HBO – írja a 112 éve alapított szórakoztatóipari szaklap, a Variety. A csatorna döntése ésszerű: ez az eddigi legnézettebb produkciójuk, ám 2018-ban véget fog érni a nyolcadik évaddal. A veterán George R. R. Martin-rajongók azonban jól tudják, hogy az író sokkal részletesebben kidolgozta Westeros világát annál, mint amennyit a sorozatban láthatunk belőle: sok egymással rivalizáló nemesi ház, torzsalkodó lovag, köpönyegforgató zsoldos és belviszályokkal terhes királyi dinasztia történetéből simán össze lehet rakni négy újabb sorozatot.

Forrás: HBO

 

Az HBO háza táján már ki is nézték az új szériák reménybeli íróit, akikkel elkezdődött a forgatókönvy-fejlesztés. Név szerint két íróval és két írónővel dolgoznak:

A Trónok harcát tető alá hozó két showrunner, David Benioff és D.B. Weiss ezekben a produkciókban már legfeljebb csak executive producerként fog részt venni, írni és rendezni nem fognak. Korábban ugyanis több interjúban is kijelentették, hogy 2011 óta bőven elég volt nekik ennyi a sorozatból, ha az HBO mindenáron folytatást vagy előzményszériát akar, azt nélkülük kell majd megoldani.

Azt egyelőre nem is lehet tudni, hogy a négy új széria előzmény lesz vagy folytatás, esetleg az aktuális eseményekkel párhuzamosan fognak zajlani a történések (jó alapanyag lehetne Duncan, a magas története, akiről Martin egy teljes könyvnyi novellafüzért írt, de el lehetne mesélni részletesebben Robert Baratheon lázadását vagy a két Blackfyre-felkelést is, a Falon túl és Essoson történtek pedig szintén kitennének egy-egy teljes sorozatot). Ami viszont biztos: a Trónok harca 7. évadának első része július 16-án fog képernyőre kerülni.