Négy új csatornát indít az RTL Magyarország

A hírt hivatalosan még nem jelentették be, de december közepén bővül az RTL portfóliója.

A Media1 birtokába került információk alapján az RTL Magyarország követi a TV2 Média Csoport példáját, és négy új csatornával bővíti kínálatát. A négy új csatorna egyike filmcsatorna, a másik sorozatcsatorna, a harmadik gyerekcsatorna, a negyedik pedig gasztro, lakberendezés és háztartási csatorna.


RTL Otthon

A női célcsoportot megszólító 24 órás csatorna gasztronómia, lakberendezés és a DIY (do it yourself / csináld magad) világát tárja a nézők elé. A csatornán lesz látható például Gordon Ramsay és Jamie Oliver több műsora is, ezenkívül itt megismétlik majd a Konyhafőnök és a Mestercukrász összes eddigi részeit is.

Kölyökklub

A szintén a nap 24 órájában sugározó gyerekcsatorna a 4 és 12 év közötti korosztályt célozza majd meg. Itt lesz látható a Mia varázslatos játszótere, a Cocomelon című sorozat, és a Coconut, a kis sárkány. A 6 és 12 év közöttieket célozza a Lassie időtlen története. Szintén az új csatorna kínálatában lesz megtalálható a Dino Ranch és a Kíváncsi George tanulságos történetei vagy a Zafari. Számos európai produkció is látható lesz a csatornán, így az Edmond és Lucy, a Petit Malabar és a Tatonka című sikeres francia animációs sorozatok, de a német Jonalu is. A dél-koreai Tickety Tock vagy az indiai Raju szintén világhírű meséi is a Kölyökklub műsorán lesznek láthatók, ahogy olyan klasszikusok is mint a Tom és Jerry, a Dzsungel Könyve vagy a Pán Péter.

Forrás: Netflix

 

Sorozatklub

SD formátumban érkezik majd a nap 24 órájában látható, erősen női csatorna, mely a főként vidéken élő, 50+ korosztályt veszi célba sorozataival. A Sorozatklub kínálatában olyan bűnügyi-sorozatok lesznek láthatók mint az Agatha Raisin, a Brown Atya nyomoz, a Kastélyszálló vagy a Candice Renoir. A Downton Abbey című történelmi dráma is látható lesz a csatornán, ahogy a műsorai közt helyet kap a Chicago PD című rendőrségi széria és az örök kedvenc Medicopter is, amelyben egy mentőhelikopteres csapat mindennapos kalandjait lehet követi. A romantikus és érzelmes sorozatok kedvelőinek kedvez a Velvet, mely egy szenvedélyes szerelmi történetről szól, mely egy madridi divatház mindennapi drámáiba enged betekintést, míg az Everwood egy kisvárosban játszódó érzelmes történet. A Szerelmek St. Tropezben a Riviérára repítik a nézőket három barátnő kalandjain keresztül. A Segítség bajban vagyok és a Gyanú Árnyékában című, az RTL-en megismert dokurealityk ezentúl a Sorozatklubon lesznek láthatók.

Forrás: SPI

 

Moziklub

Filmcsatornát is indít az RTL Magyarország. A december 15-től induló Moziklub tévécsatorna célcsoportja a 4+ korosztály, azon belül is főként az idősebb női szegmens. Az új csatorna elsősorban népszerű európai filmekre fókuszál majd egy igen széles skálán, hiszen Woody Allen Match Pointjától a Rosamunde Pilcher filmekig változatos tartalmakat nyújt majd. A bűnügyi filmek rajongói számára jó hír lehet, hogy itt lesz látható a Midsummer Murders és az Agatha Christie regényekből készült adaptációk. A klasszikus vígjátékok rajongói láthatják majd a Magas szőke férfi visszatér, a Szabadlábon Velencében vagy a Dilisek vacsorája című filmeket. A magyar filmek szerelmesei számára is kínálnak majd tartalmakat a Moziklubon. Olyan hazai klasszikusokat lehet majd újra átélni mint például a Szerelem első vérig, a Szeleburdi vakáció vagy a Dögkeselyű.

A Media1 információi szerint még nem tudni, hogy az amúgy rendkívül telített kábelhálózatok közül melyek fogadják majd be a vadonatúj RTL-es csatornákat, az ezzel kapcsolatos tárgyalások jelenleg is zajlanak a disztribútorokkal.

Via: Media1