December 17-én érkezik az új Sisi-sorozat

A Sisit először az RTL Most+ streaming szolgáltatáson láthatjuk, karácsonyi ajándékként pedig az Epic Drama csatornán is nézhető lesz.

Az Ausztriában, Litvániában, Lettországban és Magyarországon forgatott német-osztrák sorozat – amely karácsony második napjától kezdve vasárnaponként 21 órától dupla részekkel lesz látható az Epic Dramán – Erzsébet fiatal éveire összpontosít: hogyan kötött szerelmi házasságot Ferenc Józseffel, miképp próbált beilleszkedni a merev osztrák udvarba és miért került folyamatos összetűzésbe anyósával, Zsófia főhercegnével. Aki azonban rendelkezik RTL Most+ előfizetéssel, az már december 17-től megnézheti a szériát.

Dominique Devenport a Sisiben. Forrás: Epic Drama


A készítők – akik nagyban törekedtek a történelmi hűségre – azt ígérik, hogy a sorozat több lesz, mint a Romy Schneider főszereplésével készült klasszikus Sissi-filmtrilógia sikerének meglovagolása, mivel a főhősnőt magabiztos, modern nőként mutatják be. Ízlésesen, mégis bátran mesélik el Sisi jól ismert történetét, amelyben ezúttal a szexualitás is fontos szerepet játszik, ugyanakkor modern megközelítésben mutatnak be egy politikai nyomás alatt álló nőt. A főszerepet az Éjféli gyors Lisszabonba című filmből ismert Dominique Devenport alakítja.



 


(via RTL Klub Sajtó, 24.hu)

 

Beköltözött a magas kultúra a SZESSÖN próbatermébe. Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész mesélt a zenélés és az írás kapcsolatáról, hogy például Tinódi Lantos Sebestyén volt az első magyar slammer. Végül megpróbálkozott minden idők egyik legvitatottabb dobosának dobtémájával is.