Nem haragudhatunk minden egyes hülyére!

Egy hülyére még lehet haragudni, kettőre is, de amikor egy film ÖSSZES főszereplője igazi idióta, akkor a lovak közé kell dobni a gyeplőt és élvezni az utazást, akármerre is visz - jelen esetben Hawaiira, egy esküvőre.

2013 októberében két vicces kedvű, de előnytelen külsejű testvér, Mike és Dave Stangle jópofa hirdetést adott fel a Craigslisten, amiben unokatestvérük esküvőjére kerestek maguknak párt, amit rengetegen osztottak meg. Híresek lettek, ha csak kis időre is, talk show-kba hívták őket, és mivel ügyesek voltak, összehoztak egy könyvet, és eladták a sztorijukat a Foxnak. Így született a Mike és Dave esküvőhöz csajt keres, ahol természetesen mindent jól kiszíneztek és feltuningoltak – mert tegye fel a kezét az, aki komolyan úgy gondolja, hogy az eredeti srácok tényleg úgy néztek ki, mint Zac Efron póló nélkül!

Gyorsan szögezzük le, hogy Efron tud játszani – aki látta például a Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitványban, az tudja, milyen jól! -, de többnyire nem várnak el tőle ilyesmit. Őt azért szeretik, mert jól néz ki, és mert vicces tud lenni – vagy legalábbis jól viseli, ha szórakoztatóan kínos helyzetekbe kerül. Itt is épp elég kínos helyzetbe kerül, mert a filmbeli testvérek hirdetésére két szélhámos jelentkezik, vagy legalábbis két link csaj, akiket a srácok cseppet sem érdekelnek, csak ingyen akarnak Hawaiira utazni és bulizni. Nagyjából ennyi is lenne a sztori, valaki aztán összejön valakivel és egy másik illető összeveszik egy negyedikkel, de ezek már csak felesleges részletek, mert mindenki fullba nyomja a kretént. Vannak árnyalatok, mert van naiv kretén, magabiztos paraszt, cinikus ribanc és idétlen tökfej, de érdekes módon ez menti meg a filmet, mert ezek az emberek tényleg annyira tompák, hogy egy ponton túl képtelenség haragudni rájuk. Haragudtunk például a Hé, haver, hol a kocsim?  két tufájára? Ugye, hogy nem!

Zac Efron olyan, amilyen – rendszerint semmilyen -, Adam DeVine (A munka hősei) rendszerint baromi idegesítő, akárcsak Anna Kendrick (Tökéletes hang), Aubrey Plaza (Városfejlesztési osztály) pedig most a túlságosan lezser, beszólós típust hozza, amit mindig. Külön-külön itt is bicskanyitogatók, de együtt valahogy mégis működik a dolog, még úgy is, hogy akadnak vállalhatatlanul otromba poénok szép számmal. És azért mégiscsak profik hozták össze az egészet, régi iparosok, akik hozzászoktak már, hogy a pocsék alapanyagból is ki kell hozniuk valamit - és a Nagyfater elszabadulnál így is nagyságrendekkel jobb produkcióról van szó, és nem csak azért, mert ott Robert De Niro Zac Efron arcához nyomta a mogyoróit...

A két igazi Stangle testvér több száz jelentkező lány meghallgatása után végül két gyerekkori ismerősét vitte magával a lagziba, ami tőlük pár utcányira volt, mert az élet ilyen kis szimpla történeteket produkál.