Nem is hallottunk erről a vígjátékról, pedig kellett volna

A kastély úrnőjét nem a története miatt szeretjük, mert az egy nagy blődség, hanem a benne szereplő színészek miatt, akik rendesen eleresztették a gyeplőt!

Bár sokat foglalkoztatott, tehetséges fiatal színész, Justin Long sokáig leginkább Drew Barrymore pasijaként, majd expasijaként volt ismert. Nem csoda, hogy ennél azért több akart lenni, például filmrendező, így fogta magát – és az öccsét, Christiant – és rendezett egy saját vígjátékot remek színészekkel és egy elképesztően bugyuta történettel. Ez lett A kúria úrnője (2021), és még mindig nem tudom, hogy miért kellett az elkészítéséhez két Long-testvér!

Forrás: Mozi Klub

 

Adott a címbéli kúria, régi, patinás kastély, a környék nevezetessége, és adott Hannah (Melanie Lynskey), egy igazi lúzer, aki anélkül vállal drogfutáros melót, hogy tisztában lenne annak törvénytelenségével, de nem ebből lesz gondja, hanem abból, hogy véletlenül szexuális ragadozónak nézik. Ebből már sejthető, milyen „komoly” filmről van szó. Miután mindenki dobja, azonnal igent mond a léhűtő Tanner (Ryan Phillippe) állásajánlatára, és elszegődik idegenvezetőnek Lady Wadsworth (Judy Greer) legendásan gyönyörű kastélyába, ahol magát a Ladyt kell megjelenítenie, korhűen beöltözve. Ám annyira pocsékul és közönségesen alakítja a finomságáról közismert hölgyet, hogy az 1875-ben elhunyt Lady szelleme visszatér, hogy megleckéztesse a csapnivaló színésznőt. Csakhogy a kezdeti csörték után mindkét nő felismeri, hogy tanulhat a másiktól, például illemet vagy az internet használatát, majd közösen rájönnek egy súlyos titokra is.

Forrás: Mozi Klub

 

Egy ilyen „szellemes” vígjáték önmagában nem lenne hírérték, ha nem ilyen nagyszerű színészgárda rakja össze. Melanie Lynskey (Mennyei teremtmények, Yellowjackets) napjaink egyik legsokoldalúbb színésznője, aki fapofával tud nagyszerűen marhulni, Judy Greer pedig veterán a műfajban. Justin Long a kissé karót nyelt történelemprofesszor szerepét osztotta magára, a többnyire szépfiúkat játszó Ryan Phillippe a film kedvéért hajlandó volt seggfej lenni, ráadásként pedig megkapjuk Luis Guzmánt és Patrick Duffyt, a Dallas Bobby Ewingját. Ami azt illeti, amíg nem figyeltem fel rá a az aktuális tévéműsorban, még a vígjáték létezéséről sem tudtam, pedig nagyon szórakoztató és teljesen elvarázsolt darabról van szó.

Forrás: Mozi Klub