Női rendezője lesz a Trónok harca előzménysorozatnak

S.J. Clarkson kapta meg a Long Night pilot epizódját, de így valószínűleg nem ő rendezi majd a Star Trek 4-et.

Van egy jó hírünk a Trónok harca-rajongóknak és egy rossz hírünk a Star Trek-fanoknak! S. J. Clarkson fogja idén megrendezni az egyelőre még mindig végleges cím nélküli, új Trónok harca előzménysorozat pilot epizódját. Így viszont valószínűleg mégsem ő lesz a Star Trek 4 mozifilm rendezője.

S.J. Clarkson a Defenders tévésorozat gálavetítésén (fotó: Bennett Raglin/WireImage/Getty)

 

Clarkson egy veterán tévés rendező, korábban rengeteg menő sorozaton dolgozott. Rendezett többek között Hősök-, Doktor House-, Dexter-, Bates Motel- és Bakelit-epizódokat, de olyan, kifejezetten csajos produkciókban is benne volt, mint az Orange Is the New Black vagy a Jessica Jones.

A Trónok harca első spin off szériájával kapcsolatban továbbra sem tudni sokat. Annyi biztos, hogy leghamarabb 2020-ban kerül adásba, Jane Goldman lesz a showrunnere, 5000 évvel a már ismert események előtt fog játszódni, és valószínűleg The Long Night, vagyis A hosszú éjszaka lesz a címe (George R. R. Martin legalábbis így hivatkozott rá, amiért meg is kapta a letolást az HBO-tól). A sorozat a dicsőséges Hősök Kora alkonyát mutatja be, vagyis azt a korszakot, amikor északon az Elsők és az Erdő Gyermekei egy ideig egymás ellen harcoltak, de végül összefogtak a közös ellenség, a Falon túli szörnyetegek ellen. Ekkor ismerte fel a Stark család mitikus királya, Építő Brandon, hogy a vadak és a Mások jelentik az igazi veszélyt Westerosra, így felépíttette a birodalma északi határán a 700 láb magas, 300 mérföld hosszú Falat – ismerős nevek és helyszínek tehát ebben a sorozatban is lesznek.

Az új sorozat főszereplője Naomi Watts lesz, akinek a karakteréről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy egy karizmatikus, ármánykodó előkelőség, tele sötét titkokkal. De az eddig nyilvánosságra került mellékszereplők névsora is eléggé impozáns: benne lesz a spin offban Naomi Ackie a Star Wars: Episode IX-ből, Denise Gough a Nakedből, Jamie Campbell Bower, aki a fiatal Grindelwaldot alakította a Legendás állatok 2-ben, Sheila Atim a Harlotsból, Ivanno Jeremiah a Black Mirrorból, Georgie Henley a Narnia sorozatból és Toby Regbo, aki a kis Dumbledore volt a Legendás állatok 2-ben. (via Uproxx & Consequenceofsound.net)