Női Zorrót forgat Sofía Vergara és Robert Rodriguez

A napjainkban játszódó verzió tévésorozat lesz, Rodriguez a húgával együtt írta, és az NBC berkeiben készül.

A modern női Zorro széria kreatív munkálataiban Sofía Vergara, a Modern család című sitcom sztárja LatinWe nevű produkciós cégén keresztül vesz részt. Azt egyelőre nem tudni, hogy a színésznő el is fogja-e játszani a figurát, de logikus lenne – az IMDb-n mindenesetre még egyetlen szereplőt sem tüntettek fel a sorozat adatlapján.

Az egyszerűen Zorro címen futó projektet Robert és Rebecce Rodriguez írta, a rendezést pedig a testvérpár női tagja vállalja magára. Habár nem olyan ismert, mint sokoldalú bátyja (aki forgatókönyvíró, producer, rendező, vágó, hangmérnök, vizuális effektes, filmzeneszerző, színész, operatőr, látványtervező és speciális effektes egy személyben), Rebecca Rodriguez nem ismeretlen a tévésorozatok világában: ő rendezte például a Snowpiercer sorozatverziójának pár epizódját.

Rodriguez és Vergara közös filmjük, a Machete gyilkol premierjén, 2013-ban. Forrás: Kevin Winter / Getty Images

 

Az új Zorro főhőse egy Sola Dominguez nevű alternatív képzőművész, aki a társadalmi igazságosságért küzd, a mitikus álarcos figura, Zorro köpenyét magára öltve (képletesen legalábbis). Harca közben az élete számtalanszor veszélybe kerül az általa leleplezett bűnszervezetek miatt.

Robert Rodriguez egyébként annak idején majdnem megrendezte a Zorro álarca című, Antonio Banderas főszereplésével forgatott 1998-as kalandfilmet, de végül otthagyta a projektet, és Martin Campbell lett a direktor. Ami pedig Sofía Vergarát illeti, ő sem először fog producerkedni: executive producerként jegyzi például az Amas de casa desesperadas című sorozatot, a Született feleségek spanyol nyelvű (ecuadori-kolumbiai) verzióját, illetve saját akcióvígjátékát, a Csábítunk és védünket is.


(via Deadline)