Ötszáz kardból készített házi Vastrónt a PORT.hu olvasója

Az eredetiben "csak" 150 olvasztott kard van.

A PORT.hu Trónok harca-fórumában bukkantunk rá Nagy Tamás olvasónk bejegyzésére, aki odahaza elkészítette az HBO sikersorozatában látható trón makettverzióját. Megkértük őt, hogy mesélje el, pontosan hogyan és miből sikerült összeállítania a mini Vastrónt.

Csak érdekességképpen, a trón, amelyért 8 évadon át folyt az öldöklő küzdelem 178,684 cm hosszú, 161,712 cm széles, 220,984 cm magas és 136 kg súlyú. Gavin Jones kellékes és csapata több mint 2 hónap alatt készítette el 150 olvasztott kardból és fából. A világon összesen 3 db hivatalos HBO-s Vastrón létezik.

Meglepő, de Tamás sokáig egyáltalán nem volt rajongója a sorozatnak, sőt már-már direkt kerülte, később viszont látta egy filmben Emilia Clarke-ot, és kizárólag miatta elkezdte nézni a szériát. Ekkor már az utolsó évad ment, de másfél hét alatt sikerült ledarálni az előzményeket, és így a finálét már a többi nézővel együtt várhatta.

A Vastrón elkészítéséhez az ötletet a több helyen is kiállított életnagyságú verziók adták, amelyekben a rajongók lefotóztathatták magukat. Tamás első lépésként vett 500 db szendvicskardot és egy szárazvirághoz való szivacsot (oázis) a virágboltban.

Mire az 500 kardról levagdostam csípőfogóval a markolatot, azt hittem, megőszülök! Ráadásul a projekt úgy ette a ragasztópisztolyból a ragasztórudat, hogy nem győztem utántölteni.

Végül lefújta fekete spray-vel, majd ezüst és bronz festékkel megfestette a kardokat. Még nincs 100 százalékosan kész, mert egy kerek trónkövet is kap majd, de a polcon már így is szépen mutat.

Mindenki azt kérdezte: ennek mi értelme van? Semmi! Meg akartam csinálni, kitűztem a célt, és megcsináltam. Nekem van Trónok harca trónom, nekik meg nincs :)