Pierce Brosnant hétvégére

Íme, egy rakás film a mindig fess ír színésztől, és lássatok csodát, egyikben sem James Bondot játssza, hanem bankárt, özvegyembert, prédikátort, bűnözőt vagy karót nyelt gyarmatosítót.

Isten ments! (2011)

Az Isten ments! mennyei vígjáték, melyben Dan Day atya, a karizmatikus evangélikus lelkész  - ez volna Pierce Brosnan - egy kisvárosban vezeti nyáját, leginkább sármjával. Carl, az egykori esendő és bűnös lélek a lelki- és erkölcsi megújhodás szép példája Dan atya evangélikus közösségében. Amikor azonban tanúja lesz, hogy a lelkész egyik elvakult követője bűnös cselekedetét el akarja titkolni, hite megbicsaklik. Mindeközben ráadásul a biztonsági őr Honey, aki az Atya követője és a bűnös élvezetek részvevője, bigott felesége és az érintetlenségi fogadalmára készülő lánya között is zsonglőrködnie kell.

Mister Johnson (1990)

1923-ban a nigériai brit kolónián Mr. Johnson igazi különlegességnek számít: egy tanult fekete, aki nem igazán jön ki a helyiekkel, és a britekkel is meggyűlik a baja. A brit Harry Rudbecknek (Pierce Brosnan) dolgozik, és angolnak vallja magát, annak ellenére, hogy sosem járt Angliában. Mindig úgy helyezkedik, hogy előre jusson, és végül mindig bajba kerül. Joyce Cary regényéből az ausztrál Bruce Beresford rendezett filmek, aki maga is évekig élt Nigériában, és a film a Berlinale egyik szenzációja lett, a címszereplő Maynard Eziashi pedig elhozta a legjobb férfi alakítás díját.

Mamma Mia! (2008)

Mit is kell még elmondanunk minden idők egyik legsikeresebb musicaléről, az ABBA slágerek gátlástalan ünnepéről, a görög napfényben fürdő giccsparádéról? Hát azt, hogy Pierce Brosnan Amanda Seyfried egyik lehetséges apajelöltje, egy amerikai építész, aki különleges vendégként érkezik az Égei-tenger csodás szigetére az angol bankár Colin Firth és a svéd tengerész Stellan Skarsgard társaságában, hogy kiderítsék, ki ejtette annak idején teherbe a szabad szellemű Meryl Streepet, akinek oly csodásan áll a kantáros nadrág.

Csak a szerelem számít (2012)

A filmben Philip, egy Dániában élő angol, középkorú, magányos özvegy, sikeres üzletember, de egy megkeseredett, egyedülálló apa. Ida pedig egy dán fodrász, frissen felépülve egy betegségből, és egyszer csak rádöbben, hogy a férjének egy feleannyi idős szeretője van. Ennek a két meggyötört léleknek a sorsa egybefonódik, amikor elutaznak Sorrentóba, Olaszországba, egy esküvőre, ahol a férfi fia, Patrick, a nő lányával, Astriddal köt házasságot. Miközben a fiatalok sorsa egy nem várt fordulatot vesz, Philip és Ida egymásra találnak. Olyan ez kicsit, mint a Mamma Mia, csak Meryl Steep helyett Trine Dyrholmmal.

Próbatétel (2007)

Abby és Neil Warner tökéletes házasságban élnek. A tökéletes élet azonban tökéletes rémálommá válik, mikor egy férfi elrabolja tőlük a kislányukat. A titokzatos emberrabló egy jégszívű szociopata, akinek semmi veszítenivalója nincs. A közönséges emberrablónál azért is veszélyesebb, mivel nem a pénzre fáj a foga. Ő a Warner házaspár tíz év alatt felépített példás életét akarja szétrombolni. Különböző szörnyűséges követeléseket küld a szülők felé, egy ízben például felteszi a kérdést nekik: megölnétek egy ártatlan embert, hogy mentsétek a lányotokat? Az idő fogy, a téboly pedig egyre növekszik. Pierce Brosnan különösen gonosznak tűnik, miközben Maria Bellot és Gerard Butlert terrorizálja, de van egy nagy csavar!