Puzsér nem akar többé „politikai megmondó” lenni

A publicista a celebvilág ekézésével is felhagyna. Egyebek között erről is beszélt a Díványnak adott interjújában.

Laptársunk, a Dívány.hu a hétvégén terjedelmes interjút közölt le Puzsér Róberttel , amelyben a karcos hangú filmkritikus, kertévés zsűri, rádiós műsorvezető és főpolgármester-jelölt részletesen kifejtette: bár a megmondás és a konfrontáció tartja flow-ban, ennek ellenére úgy érzi, eljött az ideje, hogy eltávolodjon a politikát és a celebvilágot kritizáló szerepétől.

 

 

Az interjú végigveszi Puzsér közéleti-szórakoztatóipari karrierjét az MTV Gang című műsorától kezdve az Echo TV-n át az RTL-en futó Csillag születikig, majd a 2015-ös „G-nap” utáni Magyar Nemzet-publicisztikákon és a saját a Hír TV-s műsoron keresztül eljutunk a jelenig. Itt azonban a publicista-kritikus már arról beszél, hogy saját bevallása szerint kezdettől fogva igyekszik különválasztani a közszereplő Puzsért a magánember Puzsértől, most viszont már úgy érzi, a kettő közti szakadék olyan mély, hogy ha beleesik, szétzúzza magát. Az interjú egy pontján ki is jelenti:

A magánszemély Puzsér Róbert közérzete sok tekintetben rá is megy a közszereplő Puzsér Róbert tevékenységére.

Szerinte ugyanis:

Amit végzek, az egy küldetés, ezért a magánszemélyt hátrarendeltem, a közszereplő pedig helyette él. Én nem konzumvéleményt, hanem karcos, konfrontatív, megosztó véleményt mondok, és ezzel egy ellentábort is megszervezek magammal szemben, amelyik őrjöngve csontoz ki a nyilvánosság legkülönbözőbb felületein. Ez pedig mindennapos, én ezzel élek, ami nem túlzás, hogy felemészt.

Hozzátette:

Folyamatos fogadkozásban vagyok, hogy visszaveszek, és a politikai megmondást áthangolom kulturális megmondássá. Már nagyon régen vagyok politikai véleménymondó, úgyhogy azt hiszem, mindenki mindent hallott már tőlem. Most már elhagyhatnám ezt a szerepet. (...) ezt az évadot még végigcsinálom politikai megmondóként, és utána másfajta szerepre váltok. Most már jó lenne, ha nem lenne akkora a kontraszt a magánszemély és a közszereplő Puzsér között, mert azt érzem, hogy ha a kettő közti szakadékba beleesek, akkor szétzúzom magam, úgyhogy közelíteni és áthidalni szeretném a kettőt.

Vajon a szépíró Puzsér fogja felváltani a megmondóember Puzsért? Az interjú végén szó esik ugyanis Puzsér Róbert új kötetéről, a Metafizikáról, ami az Index Könyvek kiadónál jelenik meg karácsonyra.