Rachel Weisz hol tudóst játszik, hol nem

A magyar származású, gyönyörű angol színésznőre szívesen osztanak tudós, kutató vagy orvos szerepeket, de a hétvégén mást is játszik, Jude Law szenvedélyének tárgyát és egy vonzó boszorkányt Óz földjén.

Láncreakció (1996)

Néhány kormány közeli gazdasági érdekcsoport semmitől sem riad vissza, hogy eltitkoljon egy létfontosságú felfedezést – Amerikáról beszélünk, nem kis hazánkról - , egy kiapadhatatlan energiaforrást. Hogy üzleti érdekeik ne sérüljenek, felrobbantják a kutatás helyszínét, és megölik a kísérletet vezető tudóst. Egy fiatal mérnökre és egy csinos kutatónőre marad a feladat, hogy a felfedezést megmentse, és kiderítse, kinek áll érdekében eltitkolni az új energiaforrást. A mérnök Keanu Reeves, a tudóslány Rachel Weisz első komoly hollywoodi szerepében - ők ketten a Constantine - A démonvadászban majd újra együtt játszanak -, az események mögött pedig Morgan Freeman áll.

My Blueberry Nights - A távolság íze (2007)

Wong Kar Wai amerikai filmje a szép nőkről és a melankóliáról szól, és a szép nők alatt Rachel Weisz, a rá nagyon hasonlító énekesnő, Norah Jones és Natalie Portman értendő, és Jude Law az a szerencsés fickó, aki megértő New York-i kávéház tulajdonosként mindenkinek ismeri a lelkét és a szívét. Ilyen szempontból maga a történet nem is sokat számít, itt az érzések és a hangulat számít, és mindkettőből akad bőven. Esténként mindenki búsul, iszik és zenét hallgat, nappal pedig messzire utaznak, hogy aztán honvágyuk legyen és feladó nélküli képeslapokat küldözgessenek egymásnak. Gyönyörű film gyönyörű emberekről nagyon jó zenével!

A Bourne hagyaték (2012)

Valaki valahol Hollywoodban azt gondolta, Rachel Weisz nagyszerűen tud tudósokat játszani, így aztán a Matt Damon, vagyis Jason Bourne nélküli Bourne-filmben rá osztották a csinos doktornő szerepét, aki az új titkosügynök, Aaron Crossnak segít. Vagy a Jeremy Renner játszotta Cross segít neki, a fene se tudja, mert ezeknél a kémfilmeknél sosem lehet tudni, ki melyik oldalon áll, és mire van szüksége. Merthogy megint az a szervezet a legnagyobb ellenség, aki létrehozta a Bourne-hoz hasonló, majdnem emberfeletti képességekkel rendelkező szuperügynöküket, ám miután kieresztették a szellemet a palackból, nem csak a palackot törnék össze, de valamiért a saját kreálmányukkal is leszámolnának.

Óz, a hatalmas (2013)

Amikor Oscar Diggs (James Franco), az igencsak gyanús, piti kis cirkuszi bűvész sietve távozik a porlepte, unalmas Kansas-ből az izgalmas Óz birodalmába, úgy tűnik, megütötte a főnyereményt: hírnév és gazdagság vár reá. Egészen addig gondolja így, amíg nem találkozik a három boszorkánnyal, Theodorával (Mila Kunis), a vészjósló Evanorával (Rachel Weisz) és Glindával (Michelle Williams), hiszen ők hárman nem egészen biztosak abban, hogy ő lenne a várva várt nagy varázsló. Sam Raimi gyakorlatilag egy Alice Csodaországban koppintást csinált, pedig ő ennél sokkal többre is képes.