Remek vígjátékokkal múlathatjuk az időt szombaton

A vígjátékok mellett természetesen lesz thriller, életrajzi dráma és Woody Allen-film is.

Drágám, add az életed! - RTL Klub, február 1. szombat, 16.05h

Dick Steele, a nyugalomba vonult titkosügynök egykori főnökének hívó szavára visszatér a szolgálatba. Ugyanis örök ellensége, Rancor tábornok, akit egy robbantásos merénylet után mindenki halottnak hitt, ismét megjelenik a színen. Dicknek és gyönyörű társának, Veronique-nak kell megakadályoznia, hogy a tábornok megvalósítsa világuralmi terveit. Ketten együtt élik át a kalandokat, kerülik ki a csapdákat, menekülnek el autós üldözőik elől. Még arra is jut idejük, hogy pompás vacsorákat töltsenek el egymás társaságában, és a táncparketten megmozgassák a kitartó nyomozástól elgémberedett tagjaikat.

Megszólít az éjszaka - Filmcafe, február 1. szombat, 18.45h

Egy nyugat-virginiai kisvárosban éjszakánként szárnyas teremtmények jelennek meg a házak között. John Klein (Richard Gere), a feleségét gyászoló újságíró a helyszínre utazik, ahol megdöbbenve tapasztalja, hogy a teremtmények épp olyanok, mint azok a fura lények, akiket Klein haldokló felesége rajzolgatott. A környékbeliek azt állítják, hogy ők jól ismerik a férfit. A tér átalakul, Klein váratlanul egy idegen kisvárosban találja magát, melynek folyója fölött különös fény ragyog, lakói pedig ugyanazt álmodják: éjszakánként egy közeledő szárnyas lényt látnak maguk előtt.

Napok romjai - Film4, február 1. szombat, 20h

Stevens, Darlington Hall főkomornyikja hosszú útra készül. Új munkaadója, egy gazdag amerikai üzletember kérésére _ aki Lord Darlington kastélyával egyetemben, mint egy patinás, ódon bútordarabot, szolgálataival együtt őt is "megvette" _ a régi szolgálóhad helyére keres kevesebb számú, de annál rátermettebb személyzetet. Így esik választása Miss Kentonra, a nem is olyan rég még teljes fényben csillogó kastély egykori házvezetőnőjére, akit vissza szeretne csábítani a Darlington Hallba. Útban Miss Kentonhoz különös érzések lesznek úrrá a férfin: átértékelődik elmúlt élete, melyet az angol főrendnél kizárólag egyetlen célnak, a tökéletes szolgálatnak, a "nagy" komornyikká válásnak rendelt alá, miközben gazdájánál a korszak világformáló egyéniségei adták egymásnak a kilincset. A tűnt idő frissen leporolt relikviái, a pompáját vesztő ház elindítja az emlékek özönét: a becsület és a kötelességtudat szorításában elszállt az egész élete, miközben magára hagyta haldokló apját, és elsuhant mellette egy jó asszony igaz szerelme.

A szív bajnokai - Cool, február 1. szombat, 20.30h

Michael Oher (Quinton Aaron) élete nem könnyű. A hajléktalan fekete bőrű diákot nem akarja átvenni a jó hírű gimnázium, mivel a teszteken nagyon rosszul teljesít. Senki nem tudja róla, hogy az anyja drogfüggő, az apját pedig megölték. Amikor a kis S.J. összebarátkozik vele, Leigh Anne (Sandra Bullock) felkarolja és befogadja a családjukba. Michaelről hamarosan kiderül, hogy nem is olyan ostoba, ráadásul remek focista. A család mindent latba vet, hogy a fiú életét rendbe hozza, és még arra is készek, hogy örökbe fogadják.

Az Argo-akció - Viasat6, február 1. szombat, 21h

1978-ban az iráni forradalom elűzte a nyugatbarát uralkodót, és kikiáltották az iszlám köztársaságot. Egy évre rá a korábbi sah Amerikába utazott gyógykezelésre, a hírre november 4-én a tömeg megrohanta a teheráni amerikai nagykövetséget, túszul ejtette az ott dolgozó 52 diplomatát, kirobbantva a 444 napos túszdrámát. Az akció idején azonban hat embernek sikerült megszöknie és elrejtőznie. Mindenki tudta, csak idő kérdése, hogy rájuk akadjanak. A CIA "beszivárgási" szakértője, Tony Mendez előáll egy mentőakció tervével.

Az utolsó esély - AMC, február 1. szombat, 21h

Egy orosz nacionalista csoport átveszi a hatalmat az egyik nukleáris rakétabázison, s ezzel a világ a katasztrófa szélére sodródik. A USS Alabama tengeralattjáró épp orosz vizeken cirkál, és elegendő tűzerővel rendelkezik a harmadik világháború kirobbantásához. A bekövetkező zűrzavarban két tengerésztiszt, Frank Ramsey (Gene Hackman) kapitány és másodtisztje, Ron Hunter (Denzel Washington) hadnagy csap össze. Kettőjük küzdelme az egész világ sorsára kihat: Hunter ragaszkodása a szabályokhoz gátat szab Ramsey agresszív természetének. Ebben az erőpróbában a legénység lázadásra készül.

Terhes társaság - Viasat3, február 1. szombat, 21h

Peter Highman (Robert Downey Jr.) mielőbb haza akar érni, hogy a felesége mellett lehessen a szülésnél. Atlantából repülne haza Los Angelesbe, ám a sors nem akármilyen megpróbáltatások elé állítja. Beleütközik Ethan Tremblaybe (Zach Galifianakis), akinek túl nagy szíve és túl kicsi IQ-ja van. Zajos párosukat nemcsak leszedik a gépről, de letiltják őket az összes járatról. Ez persze nem jelent gondot Ethan számára, aki felajánlja, hogy elviszi Petert autón Los Angelesbe. Az idő sürget, és Peter rááll a dologra, nem sejtve, milyen eszelős kalandok várnak rá.

Halálos fegyver - RTL Klub, február 1. szombat, 21.05h

Roger Murtaugh most ünnepli ötvenedik születésnapját. Gyilkossági ügyekben nyomozó zsaru létére otthonülő, családszerető ember, aki már csak a jól megérdemelt nyugdíjas évekre készül. Pech-e vagy szerencse, de egy teljesen más típusú nyomozóval, Martin Riggs-szel hozza össze a sors. Riggs felesége 11 éve autóbalesetben az életét vesztette, a férfi azóta magányosan él. A két rendőrnek egy öngyilkossági ügyet kellene megoldania, amely szorosan összekapcsolódik a hírhedt nemzetközi drogkartell leleplezésével. Hamar felismerik, hogy van ugyan némi esélyük a túlélésre, de kizárólag akkor, ha minél hamarabb megtanulnak együttműködni, és megpróbálnak bízni egymásban. Nem telik el 48 óra, és máris túlesnek egy közös családi vacsorán, megölnek néhány embert, túlélnek egy lövöldözést a sivatagban, felveszik a küzdelmet helikopterekkel és géppuskákkal, kézigránátokat hajigálnak, tetőről ugrálnak, megmentik Murtaugh elrabolt lányát, keresztülhajtanak a falon, áramütést kapnak, megisznak néhány pofa sört, megjavítanak egy motorcsónakot és elsütnek jó néhány poént.

Az óriáskerék - Duna Tv, február 1. szombat, 22.20h

Az '50-es években játszódó filmben _ melyet az Apokalipszis most három Oscar-díjas operatőre, Vittorio Storaro fényképezett _ négy ember sorsa fonódik össze és változik meg végzetesen Coney Island nyüzsgő vidámparkjában. Az érzelmileg labilis Ginny (Kate Winslet), aki korábban színésznő volt, most pincérnőként dolgozik. Férje, Humpty (Jim Belushi), egy szedett-vetett körhintát üzemeltet több-kevesebb sikerrel, Mickey (Justin Timberlake), a fiatal életmentő arról álmodozik, hogy író lesz belőle, a fiatal Carolina (Juno Temple), Humpty lánya pedig, bár régóta elhidegült apjától, most kénytelen a házában meghúzni magát, miután gengszterek elől menekül.

A diktátor - Paramount Channel, február 1. szombat, 23.15

Haffaz Aladdin tábornok hatéves kora óta vezeti az olajban gazdag, ám elszigetelt észak-afrikai Wadiya köztársaságot. Mindent megtesz azért, hogy a demokrácia be ne tehesse lábát országába, amelyet kizárólag ő hivatott sanyargatni és kiszipolyozni. Az elpusztíthatatlan szakállú Aladdin, akkor kerül a nemzetközi figyelem középpontjába, amikor felröppen a hír a titkos atomprogramjáról. Az ENSZ-be indul beszédet tartani, ám egy félresikerült merényletet követően egy fillér nélkül magára marad New York utcáin.

Ütközések - M2, február 1. szombat, 00.50h

Egy fiatalember holtteste hever az út menti bozótban. Graham Waters nyomozó és társa áll rá az ügyre. Nem sejti, hogy ez a gyilkosság alapjaiban rázza majd meg magánéletét is. 36 órával korábban egymástól látszólag független események tragikus láncolatát indítja el egy rablás. Egy államügyészt és feleségét a nyílt utcán támadja meg két fekete _ fegyverrel parancsolják ki őket a drága luxuskocsiból. Az államügyész _ befolyását felhasználva _ szabályos hajtóvadászatot indít a rablók ellen. Egy rendőrtiszt hamarosan a körözött kocsihoz hasonlót állít meg, benne egy fekete házaspárral. Ugyanekkor egy iráni üzlettulajdonos arra készül, hogy önvédelmi célokra fegyvert vásároljon magának. Először a fegyverkereskedő bosszantja fel, majd amikor nem sokkal később kirabolják az üzletét, éktelen dühbe gurul… és az események egyre nagyobb sebességgel rohannak az elkerülhetetlen ütközéspontig… A film kendőzetlenül mutatja be a faji megkülönböztetés összetettségét az amerikai társadalomban. A film a 9/11 utáni Los Angeles olvasztótégelyét veszi mikroszkóp alá, és több szemszögből is megvizsgálja a multietnikumú szereplőgárdát, ahogy ki- és belépnek egymás életébe. Ez az intolerancia háborúja, és ebben a háborús zónában senki sincs biztonságban és senki sem immunis a dühvel szemben, amely kirobbantja az erőszakot és mindenki életét végérvényesen megváltoztatja.