Reneé Zellweger kis híján elrontotta Hugh Grant jelenetét

Bridget Jones minden idők legszerethetőbb angol szinglije, akinek a szerencsétlenkedő, tökéletlen figuráját tökéletesen hozta Reneé Zellweger. Annyira, hogy az esetlen cigarettázásával még majdnem Hugh Grant jeleneteit is elrontotta. Ma este ismétli a tévé a Bridget Jones naplóját, ezért összeszedtünk néhány érdekességet a filmről.

1. Azt talán mindenki tudja, hogy Reneé Zellweger közel 12 kilót szedett fel, hogy eljátssza Bridget Jones-t. Arról már kevesebben hallottak, hogy egy hónapig dolgozott gyakornokként egy brit kiadónál, hogy felkészüljön a szerepre. Bridget Cavendish álnéven küldözgette a könyveket a kritikusoknak, szemlézte a lapok kritikáit, kávét főzött és válaszolt a beérkező hívásokra. Eközben már javában gyakorolta a brit akcentust, amit amerikaiként fel kellett vennie a filmhez.

 

 

2. Ez annyira jól sikerült, hogy nemhogy senki nem ismerte fel a kiadónál, a nagyfőnök azt mondta, annyira elégedett a munkájával, hogy szívesen ajánl neki munkát. Az egyik munkatársa pedig három héten át látta el karriertanácsokkal, hogy segítsen neki megvetnie a lábát a szakmában.

 

3. Később Zellweger a közvetlen főnökét, aki végig be volt avatva, elhívta a forgatásra is, és még egy statisztaszerepet is felajánlottak neki.

 

 

4. A kiadó, ahol Zellweger gyakornokoskodott, ugyanaz a kiadó, akik a film alapjául szolgáló könyvet kiadták. Helen Fielding Bridget Jones naplója című könyve eredetileg nem is regénynek készült. Cikksorozatként indult, amit Fielding álnéven írt egy Bridget Jones nevű fiktív karakterről, aki szingliként él Londonban.

 

5. A Hugh Grant és Colin Firth közötti verekedéshez nem vettek igénybe profi akciófilmes koreográfust, mert a két színész azt szerette volna, ha olyan bénán harcolnak, mint bármelyik egyszerű, hétköznapi ember. Kaszkadőrt is csak ahhoz a részhez használtak, ahol átrepülnek az étterem ablakán.

 

 

6. René Zellweger nem dohányzik, így gyógyfüves cigarettákat szívott a forgatáson. “Nem mondták, hogy mikor az ember a szájában tartja a cigit, akkor csípi a szemét a füst - nyilatkozta a színésznő. - Ezért mikor ezeket a nagyszerű jeleneteket forgattuk Hugh Granttel, én össze-vissza pislogtam, és nagyon igyekeztem, hogy ne rontsam el a remek munkát, amit végzett.”


 

7. A Bridget Jones-sorozat lett az első olyan filmtrilógia, aminek minden darabját nő rendezte. Az első és a harmadik film rendezője Sharon Maguire, aki Helen Fielding egyik legjobb barátnője. Sőt, a regény egyik karakterét, Shazzert róla mintázta az írónő.



8. Amellett, hogy a történetben sok a párhuzam Jane Austen Büszkeség és balítélet című regényével, sok olyan színész játszik benne, akik Jane Austen regényeinek filmes adaptációiban szerepeltek. Az 1995-ös Büszkeség és balítéletben Colin Firth és Crispin Bonham-Carter játszott, az 1995-ös Értelem és érzelemben Hugh Grant és Gemma Jones, az 1999-es Mansfield Parkban pedig Embeth Davidtz. A Büszkeség és balítélet filmadaptációját az az Andrew Jones írta, aki az első két Bridget Jones-film forgatókönyvét is.

 

9. A Bridget Jones naplójának az elején és a végén is hó esik, de ezeket a jeleneteket mind nyáron vették fel, így nem volt olyan nehéz Reneé Zellwegernek bugyiban szaladgálnia a film végén.