Rózsa György legjobb műsorai a Kapcsoltamtól a Zsákbamacskáig

A tévés legenda 71. születésnapja alkalmából összeszedtük a legnépszerűbb műsorait a Kapcsoltamtól a Zsákbamacskáig.

Kapcsoltam

A televíziós kvízműsorok jöttek-mentek az évtizedek során, van, ami sikeres lett, más hamar feledésbe merült, de a Kapcsoltamról talán az is hallott, aki túl fiatal ahhoz, hogy egyetlen adást is láthatott volna. A betelefonálós játék 1979-ben indult, és tíz éven keresztül sugározták, legelején Vitray Tamás vezette, majd átadta a stafétát Rózsának. A műsor hihetetlenül népszerű volt, már csak azért is, mert ez volt az első, amiben nem tárgynyeremény, hanem készpénz üthette a helyes válaszokat adó játékosok markát. Ma már megmosolyogtató a minimális, gyakorlatilag nem létező díszlet, a híres nagykönyv, amiből Rózsa felolvassa a feladatokat, vagy amikor rendre félrehajol, hogy ne takarja ki a mögötte megjelenő képes feladványt, az oldalt üldögélő, bongyor hajú telefonoskisasszonyok, no és a pohár víz.  A Frizbi vendégeként elmesélte, hogy egy tréfás kedvű munkatársa egyszer a poharába víz helyett vodkát öntött, amit élő adásban gyanútlanul le is húzott. 

 

 

A korszak legnagyobb parodistája, Gálvölgyi János természetesen a Kapcsoltamból és viccet csinált, amin Rózsa is nagyon jól mulatott. Sőt, szívesen közreműködött a viccelődésben.

 

 

Leg...leg...leg...

17 éven keresztül, 1982-től 1999-ig futott a különböző külföldi és hazai rekordokat bemutató műsor, amiben például olyan sarkalatos kérdésekre is megtudhattuk a választ, mint hogy hányan férnek be egy Trabantba.

Az alábbi részletben Magyarország legnagyobb karfiolját mutatják be.

 

Bűvös hatos

Elég nehéz volt ez a betelefonálós memóriajáték, egyben műsorajánló. A tévéműsor alapján választottak egy filmet, majd mutattak belőle egy rövidke részletet, és a játékosnak többnyire lehetetlen kérdésekre kellett válaszolni, esetleg meg kellett mondania, hogyan folytatódhat a jelenet.

 

Zsákbamacska

Ha kedd, ha szerda, Zsákbamacska!  Félre a műveltséggel - a Zsákbamacska már csak a szerencsére alapozott. A véletlenszerűen kiválasztott játékosok borítékokat húztak, táblákat fordítottak, és ha felbukkant a begörbített hátú fekete macska, bukták a nyereményt. Ha azonban nem jött a macska, az ország Rózsagyurija előbb azokat a díjakat fedte fel, amiket nem kapott meg a versenyző, és csak utoljára azt, amit az hazavihetett. A nyeremények persze aránytalanul más-más értékűek voltak, így számtalan elkámpicsorodott embert láthattunk az évek folyamán.

Kettes színpad, nyílj ki!

 

Gálvölgyi persze ezt is kiparodizálta: