Sosem látott interjút sugároznak O.J. Simpsonnal

A korábban felvett, de adásba nem került beszélgetésben a gyilkossággal vádolt amerikaifoci-sztár saját feltételezéseivel áll elő az exfeleségével és annak élettársával történt bűncselekménnyel kapcsolatban.

Az O.J. Simpson: The Lost Confession? (O.J. Simpson – Az elveszett vallomás?) című különkiadás a Fox csatornán kerül adásba március 11-én este. A műsor javát egy olyan, 2006-os interjú teszi majd ki, amit annak idején Judith Regan könyvkiadó készített Simpsonnal. Úgy volt ugyanis, hogy a HarperCollins kiadja a gyilkossággal vádolt sztár If I Did It (Ha én tettem volna) című könyvét, és ennek promóciójaként került sor egy hosszabb interjúra vele.

Csakhogy a HarperCollins végül elállt a megjelenéstől (a könyv később egy másik kiadónál jelent meg), így a beszélgetést sem adták le a cég testvérvállalataként működő Foxnál. A most mégis műsorra tűzött anyagot csak alig fogják reklámmal megszakítani: főleg a családon belüli erőszak ellen tiltakozó társadalmi célú hirdetéseket láthatnak majd a nézők a szünetekben. Az interjút ezenkívül a házigazda, Soledad O’Brien és különböző szakértők beszélgetései kísérik.

A hírek szerint a tévécsatorna már előzetesen értesítette az áldozatok családját a programról, és állítólag az ő hozzájárulásuk volt a fő szempont abban, hogy most mégis műsorba kerülhet ez a tizenkét éves interjú. A televízió vezetői nagyon bízhatnak az adás sikerében, mert az ABC népszerű tehetségkutatója, az American Idol premier epizódjával egy időben sugározzák.

O.J. Simpson, az amerikai foci csillagából lett egykori színész és felesége, Nicole 1992-ben váltak el, de adtak maguknak még egy esélyt. A folytatódó állítólagos bántalmazások és szerelmi afférok miatt azonban a kapcsolat ekkor sem működött, így amikor 1994 júniusában Nicole Brownt és barátját, Ron Goldmant holtan találták a nő Los Angeles-i otthona előtt, a gyanú hamar Simpsonra terelődött.

Amerika legellentmondásosabb tárgyalása végén a sztárt mind Brown, mind Goldman megölésében ártatlannak találták, egy polgári per során azonban, amit a halálra késelt asszony szülei indítottak ellene, kimondták a felelősségét, és 33 millió dolláros kártérítésre kötelezték. Simpson egyébként végül mégis börtönbe került, mivel 2007-ben egy Las Vegas-i szállodában fegyveres rablást követett el – azt állította, hogy tőle ellopott sportereklyéket akart visszaszerezni, hogy eladja őket, mert nem volt pénze a 33 millió dolláros kártérítésre. A sztárt tavaly helyezték feltételes szabadlábra.


(via Variety)