Stephen King szerint iszonyú para az új Pennywise

A horrorpápa már látta az 1990-es Az remake-jét, főszerepben a Stranger Things sztárjával. Nagyon bejött neki.

1990-ben a bohócnak maszkírozott Tim Curry-vel és egy csapat gyerekszínésszel készült egy egész jó tévés adaptáció Stephen King egyik legjobb regényéből, az Azból. A tavalyi év slágersorozata, a Netflixnél készült Stranger Things rengeteg elemet átvett ebből a King-klasszikusból, az álmos amerikai kisvárosi helyszíntől kezdve a túlvilági rémséggel megküzdő, iskolai lúzerekből álló gyerekcsapaton át a szörnyre csúzlival lövő, bátor tinédzserig.

A sorozatról maga Stephen King is elismerően nyilatkozott: azt írta róla a Twitterére, hogy pont olyan, mintha egy Stephen King's Greatest Hits válogatást nézne.

Ezek után tényleg csak idő kérdése volt, hogy egy élelmes producer kitalálja: ha már úgyis annyi mindent átvett a Stranger Things az Azból, akkor készüljön egy Az-remake a Stranger Thing fiatal sztárjával, Finn Wolfharddal.

A film elkészült (Tim Curry helyett Bill Skarsgårddal a bohócruhában), Stephen King is látta már az első összevágott változatot. Sőt, meg is írta a producernek, Seth Grahame-Smith-nek, hogy csodás munkát végzett a stáb, nem kell senkinek sem aggódnia, pompás horrort láthatunk szeptemberben. (via Geektyrant)