Sylvester Stallone főszerepet kapott egy sorozatban

Méghozzá nem is akármilyenben: a Yellowstone és a Maffiózók alkotóinak gengsztersorozatában játszik maffiafőnököt.

Boldog-boldogtalan sorozatozik, ami teljesen érthető, hiszen már a covid előtt is hasítottak a streamingszolgáltatók, de a vírus okozta kényszerű otthonléttel, a mozik ideiglenes bezárása okán teljesen átvették a vezető szerepet. Sylvester Stallone mindeddig a mozit részesítette előnyben, ám most főszerepet kapott egy igen ígéretesnek tűnő sorozatban, hiszen a Kansas Cityt Taylor Sheridan és Terrence Winter készíti, mindketten nagyágyúk a szakmában.

Sheridan a Sicarióval és A préri uraival robban be forgatókönyvíróként, majd rendezőként a Wind River - Gyilkos nyomon című havasi krimivel, továbbá a Yellowstone című zseniális sorozattal, amiben mellesleg a takaréklángon égő Kevin Costnert is visszahozta a köztudatba. Terrence Winter filmográfiája is jelentős, hiszen neki köszönhetjük a Maffiózókat és a Gengszterkorzót, illetve ő írta A Wall Street farkasa forgatókönyvét. Nem semmi páros!

A napjainkban játszódó Kansas Cityben Stallone egy legendás New Yorki-i maffiózót játszik, akinek váratlanul vissza kell telepíteni a családját a Missouri állambeli Kansas City-be. Persze ez nem lesz könnyű menet, ráadásul ott is szembekerül a helyi hatalmasságokkal.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Sly Stallone (@officialslystallone) által megosztott bejegyzés

Egy félreértett Instagram-poszt miatt egy hete kialakult egy kis felfordulás Stallone körül: egy hajón ülve azt írta a fotója alá, hogy "Heading into the Storm …” (A vihar felé tartva), ami a QAnon egyik szlogenje, a félreértést pedig csak erősítette, hogy olyan baseball sapkát visel, aminek mintájába könnyen bele lehet látni a Q betűt. Ugyan néhány éve baráti viszonyt ápol Donald Trumppal, de az elnökválasztáson nem támogatta. Ezért is kaphatták fel a fejüket a QAnon-hívők, akiknek meggyőződésük, hogy létezik egy pedofil és sátánista szervezet, amelynek tagjai igen befolyásos emberek, vért isznak, gyereket esznek és szexre kényszerítik őket. Mindezek mellett természetesen világuralomra törnek. A hívők szerint csak Trump mentheti (menthette volna) meg az Egyesült Államokat ezektől az árnyékba burkolózó gonosztevőktől. Úgy tartották, hogy elnökként Trump leleplezi az összeesküvést, az elszámoltatást nevezték Stormnak (Vihar).

Stallone azonnal tisztázta a hívők bolond feltételezését: a sapkáján a Quantum of Solace nevű hajó logója látható, annak a fedélzetén készült a kép, és mit ad Isten, épp vihar tört ki a vizen. 

E pillanatnyi félreértés mellett sokkal fontosabb események is zajlanak a forgatókönyvíró-színész-rendező életében: bemutatták a Rocky IV. újravágott verzióját, amiből sok más egyéb mellett kikerült Paulie robotja, viszont 40 percnyi, eddig soha nem látott felvételt tettek bele – a film játékideje így is nagyjából megegyezik a korábbi változatéval, bátran állíthatjuk tehát, hogy szinte egy vadiúj Rocky-filmet láthatunk majd, ehhez egy 90 perces dokumentumfilmet is készített. Forog továbbá A feláldozhatók negyedik része, de visszatér A galaxis őrzőinek harmadik részében, és ha lesz folytatása a szintén James Gunn-rendezte Öngyilkos osztagnak, abban ismét a málé behemót, King Shark hangját kölcsönözheti.

(Forrás: Uproxx)

Címlapkép: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images

A port.hu zenés műsorának vendégét legtöbben onnan ismerhetik, hogy szinte állandóan síkideg, csak ő nem alakul át tomboló zöld szörnyeteggé, mint Bruce Banner. Turai Barna sokat köszönhet ennek az oldalának, emiatt kaphatnak nagyobb teret komolyabb projektjei is.