Szerdára is kiválogattuk a legjobb filmeket

Csak dőlj hátra, ne foglalkozz semmivel, csak pihenj, és nézz jó filmeket!

Pénz beszél - AMC, február 3. szerda, 18.35h

A jószívű, mindenki kedvence Brandon Lang (Matthew McConaughey) egy év leforgása alatt milliomosok vagyonával játszó John Anthonyvá válik, aki nyolcvan százalékos biztonsággal tippel bármilyen meccsre. Arra persze csak később döbben rá, hogy mentora, Walter Abrams (Al Pacino) csúnyán átverte, és a játék nem csak pénzre megy. A milliós fogadásoknál már az élete is tét, a nagy halak, főleg Novian (Armand Assante) ugyanis nem szeretik, ha elúszik a pénzük.

 

Nyolc tanú - Viasat3, február 3. szerda, 21h

Spanyolországba utazik az amerikai elnök, hogy a terrorizmus elleni harcról tárgyaljon. A nagygyűlésen megsebesíti egy orvlövész. A rendőrség lezárja a várost és a titkos ügynökök a merénylő után vetik magukat, el kell fogni az illetőt, mielőtt újra lecsapna. Barnes és Taylor ügynök nehéz helyzetben van, egy tűt kell megtalálniuk a szénakazalban. Megpróbálnak eligazodni a szemtanúk ellentmondó vallomásai között. Mindenki mást látott és senki sem mond igazat. Az ügynökök az eseményről készült híradó- és amatőr felvételeket is átnézik, hátha észrevesznek valamit.

 

Machete - Filmcafe, február 3. szerda, 21h

Machete, az egykori rendőr összetűzésbe keveredett az egyik mexikói drogbáróval. Miután Torrez emberei kinyírták a családját, és majdnem vele is végeztek, a határ túloldalán, Texasban kezd új életet. Az államban választásra készülnek. Az egyik jelölt, a korrupt és hazug McLaughlin az illegális bevándorlók ellen kampányol, éjjel pedig öldösi őket. Ezzel veszélyezteti Torrez üzletét, aki kimondja rá a halálos ítéletet. Egy ügyes csellel ráveszi Machetét, hogy nyírja ki a szenátort, majd odadobja a zsaruknak. Machete azonban nem hagyja annyiban a dolgot, elindul, hogy leszámoljon vele.

 

Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt - Paramount Network, február 3. szerda, 21h

Andie Anderson a Nőmérő Magazin újdonsült rovatvezetője, aki hétről hétre remek tanácsokkal látja el női olvasóit a közkedvelt "Hogyan"-rovat hasábjain. Legújabb témájához egyik kolléganője sanyarú sorsából merít ihletet és már meg is van a következő havi cím: Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt? Ehhez azonban villámgyorsan fel kell szednie egy pasit, akit aztán 10 nap alatt furfangosabbnál furfangosabb módszerekkel kergethet a szakításba és az őrületbe. Benjamin Barry, a menő reklámügynök egy sokat ígérő megbízást akar megkaparintani _ minden áron. Vakmerősége odáig fajul, hogy a siker érdekében fogadást köt: 10 nap alatt magába bolondít egy nőt, akit kijelölnek neki. És mit ad isten, az áldozat éppen Andie lesz.

 

Precious - A boldogság ára - Filmbox Extra HD, február 3. szerda, 21h

Precious Jones, a zárkózott harlemi gimnazistalány élete nem tündérmese. A túlsúlyos lányt az iskolában kiközösítik, otthon pedig kegyetlen anyja terrorizálja. Mindezek tetejébe még terhes is immáron második gyermekével. Precious nem üldöz elérhetetlen álmokat _ csupán boldog szeretne lenni, mint mi mindnyájan -, így amikor felcsillan a lehetősége annak, hogy átkerüljön egy alternatív iskolába, ahol végre emberszámba veszik, a lány azonnal kap az alkalmon. Önző édesanyjának azonban más tervei vannak vele.

 

Sötétkék égbolt - Duna Tv, február 3. szerda, 21.35h

Csehszlovákia német megszállása után (1939) Frantisek Sláma fiatal társával elhagyja az országot, hogy az angol légierőhöz csatlakozzanak. Egy heves harcban barátja gépét lelövik, aki azonban élve marad és egy angol házban talál menedéket, ahol megismerkedik Susannal. Másnap visszatér a csata színterére, és elmeséli Slamának, hogy végre megtalálta az igazi nőt. Kiderül azonban, hogy mindketten ugyanabba a nőbe szerelmesek, s ez erősen próbára teszi a barátságukat. Díjak: 2001 _ Cseh Oroszlán-díj: legjobb forgatókönyv, legjobb operatőr, legjobb vágó, legjobb zene kategóriában és Közönségdíj

 

Casino - Film Mánia, február 3. szerda, 22h

Egy brutális történet a pénzről, a szenvedélyről, a kapzsiságról és a beteges ambícióról. Amerikai Egyesült Államok, a hetvenes évek idején. Sam "Ász" Rothesteint, a chicagói hazárdjátékost a maffia Las Vegas-ba küldi, hogy átvegye az egyik kaszinó irányítását, amely naponta több millió dolláros hasznot hoz az alvilági szervezetnek. Samnek a rendet és a bevételt kell felügyelnie. Az "Ász" rövid időn belül komoly összeget gyűjt össze, és megismerkedik Gingerrel, a luxus prostival, akivel hamarosan össze is házasodik. A családalapítás és első gyermeke világrajövetele után, Sam pozíciója megerősödik a maffia hierarchiájában. A gondok akkor kezdődnek, amikor a városban megjelenik gyermekkori barátja, Nicky Santoro, aki a maffia könyörtelen bérgyilkosa, a piszkos munka "szakértője". Az életunt Ginger időközben felújítja ismeretségét volt szeretőjével, aki kábítószerfüggővé teszi őt. A film a hetvenes évek megtörtént eseményeit meséli el. Martin Scorsese megmutatja a szórakoztató ipar sötét oldalát, ahol a hatalmas vagyonokon kívül, az emberi élet a tét.

 

Tűzhányó - Filmbox Extra HD, február 3. szerda, 22.50h

A film mottója: "...azt hiszem folytatom az öregedést és a végén meghalok." Halk, poétikus izlandi film az öregségről. Hannes nyugdíjba megy, s nagyon nehezen találja meg a helyét, újból otthon. Hiányzik a munka, hiányoznak a kollégák. Egész életében halász volt, ki korán kelt, s aranyat lelt. Hannes, a morgós tengeri medve otthon egyre kibírhatatlanabb, pedig felesége mindent megtesz érte, hogy jól érezze magát. De a magányát, a hasznavehetetlenség érzetét nem tudja igazán csillapítani férjeurában... A filmet méltán jelölték Európa Filmdíjra, 2012-ben.

 

Constantine - A démonvadász - Viasat3, február 3. szerda, 22.55h

Az emberi érzékek számára felfoghatatlan vidékeket különös lények, angyalok és démonok népesítik be, tetteik sokszor a mi világunkban is következményekkel járnak. John Constantine magándetektív ebben a másik világban is járatos. Ugyanis megjárta már a poklot _ szó szerint. A természetfeletti ügyekre specializált nyomozó egyik nap a szokásosnál is nehezebb ügybe botlik. Megbízója nem hisz a túlvilágban. A rendőrnő eddig csupán a kézzelfogható bizonyítékokban hitt, most azonban még az ördöggel is szövetséget kötne, hogy megtalálja ikertestvére gyilkosát.