Szombaton nem győzünk tévézni, remek filmeket adnak a csatornák

Úgy látszik, a tévécsatornáknak a szombat egyet jelent az ünnepnappal, ugyanis számos remek filmet suvasztottak be egyetlen napra.

Szerelmesfilm - Duna Tv, június 13. szombat, 14.55h

Oláh Jancsi Franciaországba utazik, hogy több mint tíz év után találkozzon gyermek- és ifjúkori nagy szerelmével, Katával. A vonaton újraéli kapcsolatukat, melynek 1956 vetett véget, amikor Kata az emigráció mellett döntött. A francia kisvárosban együtt töltött feledhetetlen napok dacára rádöbbennek, hogy mindketten megváltoztak. A közösen átélt félelmek és szép emlékek végérvényesen az édes-fájdalmas múlt részévé váltak.

 

A galaxis őrzői vol. 2. - Viasat3, június 13. szombat, 15.55h

Miközben szól a Király Válogatáskazi #2, a Marvel produkciójában készült A galaxis őrzői vol. 2.-ben folytatódnak a csapat kalandjai, melyek a kozmosz távolabbi szegleteibe vezetik őket. Az őrzőknek sokat kell tenniük azért, hogy összetartsák újdonsült családjukat, miközben kiderítenek egyet s mást Peter Quill igazi szüleiről is.

 

Bosszúállók: Végtelen háború - Viasat3, június 13. szombat, 18.25h

A Marvel mozis univerzumának egészét felölelő, tíz év eseményeinek tetőpontját jelentő Bosszúállók: Végtelen háborúban minden idők legnagyobb és leghalálosabb leszámolására kerül sor. A Bosszúállóknak és szövetségeseiknek mindent kockára kell tenniük, hogy megfékezzék a nagy erejű Thanost, aki egy szemvillanás alatt elpusztíthatja a világot.

 

Kísértetváros - Paramount Channel, június 13. szombat, 19h

Bertram Pincust különös képességgel áldotta vagy inkább verte meg a sors. Miután a magának való manhattani fogorvost visszahozzák a klinikai halálból, sajátos felfedezést tesz: rájön, hogy látja a holtak szellemét. Sőt, nemcsak látja, hallja is őket. Hamarosan kiderül, hogy a holtakat ugyanolyan érzések foglalkoztatják, mint az élőket. Ott van mindjárt Frank, aki cseppet sem elégedett azzal, hogy a menyasszonya mellől szólította el a sors. Rá akarja venni Bertramot, hogy bármi áron, de akadályozza meg a volt kedvese, Gwen küszöbön álló házasságát.

 

Winnetou 1 - Duna Tv, június 13. szombat, 19.40h

A Karl May világhírű regényéből készült Winnetou-trilógia első részében ismerkedik meg a két főhős, az apacsok főnökének fia, Winnetou és egy vasútépítő társaság mérnöke, Old Shatterhand. Amikor a fiatal indián rájön, hogy a fehérek megszegték a velük kötött megállapodást és a síneket az apacsok földjén vezetik át, először megpróbálja békésen rendezni a területvitát. Kiderül azonban, hogy nem a vasúttársaság a hibás, hanem annak egyik helyi vezetője, aki nem másra pályázik, mint az apacsok aranyára. Mikor megölik az indiánok fehér tanítóját, Winnetou bosszút esküszik. Old Shatterhand kezdettől tudja, mi áll a háború hátterében, de csak nagy nehezen képes Winnetou bizalmát elnyerni, hogy együtt folytathassák a harcot.

 

A függetlenség napja - TV2, június 13. szombat, 19.55h

Az Egyesült Államok nyomkövető rendszerei 550 km átmérőjű, gigantikus űrhajó közeledtét jelzik. A tévéhíradók a világ legnagyobb városai fölött lebegő óriási űrhajókról tudósítanak. Másnap az elnököt biztonságos helyre menekítik. A Washington D.C.-t ért támadást követően az egész országban úrrá lesz a káosz. Hamarosan nyilvánvalóvá válik, hogy az idegenek célja a Föld totális megsemmisítése. A világ összes hadserege készen áll, hogy felvegye a harcot a gonosz betolakodókkal szemben.

 

Hotel Mumbai - Film Now, június 13. szombat, 20h

Tíz elszánt terrorista köt ki Mumbai partjainál egy motorcsónakkal. Céljuk több helyszínen merénylet elkövetése a hatalmas indiai metropoliszban, amelyekkel a lehető legtöbb áldozatot akarják szedni. Utolsó célpontjukként benyomulnak a világhírű Taj Hotel luxusszállodába. Amíg a kommandósok megérkeznek, a hotelben egy örökkévalóságnak tűnő macska-egér játszma kezdődik a fegyveresek, valamint az ártatlan turisták és alkalmazottak között. A hotel alkalmazottjai közül néhányan a menekülés helyett inkább a maradás mellett döntenek, s életük kockáztatásával igyekeznek védeni a turistákat.

 

A következő három nap - Film4, június 13, szombat, 20h

John Brennan (Russell Crowe) és felesége, Lara (Elizabeth Banks) tökéletes házasságban élnek. Életük azonban váratlanul összeomlik, amikor az asszonyt a rendőrség letartóztatja egy gyilkosság gyanúsítottjaként. John minden törvényes eszközt bevet, hogy bebizonyítsa felesége ártatlanságát, de hiába, a bíróság húsz évre ítéli a nőt. Az ítélethirdetés után Lara öngyilkosságot kísérel meg a börtönben, ezért John úgy dönt, hogy kiszabadítja feleségét. Az aprólékos munkával kidolgozott szökés kivitelezése szinte lehetetlennek tűnik. Elég egyetlen hiba, és mindannyian a börtönben végzik.

 

A remény rabjai - RTLII, június 13. szombat, 20.25h

1946-ban egy Andy Dufresne nevű bankárt _ noha makacsul hangoztatja ártatlanságát _ kettős gyilkosság elkövetése miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélnek. Dufresne egy Maine állambeli büntetés-végrehajtó intézetbe kerül és hamar meg kell ismerkedjen a börtönélet kegyetlen mindennapjaival, a szadista börtönszemélyzettel, a szinte elállatiasodott rabokkal. Azonban Andy nem törik meg. A bankéletben szerzett tapasztalatai segítségével elnyeri az őrök kegyét és azzal, hogy elvállalja egyik rabtársa illegális akcióiból származó bevételeinek könyvelését, kivívja "társai" elismerését is. Cserébe viszont lehetőséget kap a börtön könyvtár fejlesztésére, ezzel némi emberi méltóságot csempészve a keserű körülmények között élő rabok mindennapjaiba.A film Stephen King kisregénye alapján készült.

 

Legendás állatok és megfigyelésük - Cool, június 13. szombat, 20.30h

Göthe Salmander professzor (Eddie Redmayne), a bűvös fenevadak és bestiák szakembere New Yorkba érkezik, hogy foltos golymókat vásároljon. Hamarosan azonban a minisztériumban találja magát, ahol Percival Graves (Colin Farrell) súlyos büntetést készül kiszabni rá mágiahasználat miatt. Közben kiderül, hogy a városban egy szörnyű erő tombol, megfélemlítve a varázslók és varázstalan embereket egyaránt, ráadásul Salamander mágikus bőröndjéből több lény is kiszabadul. Salamander próbálja megállítani a katasztrófát, és közben szembetalálja magát Percivallal, aki egészen más, mint akinek mutatja magát.

 

Zsivány Egyes - Egy Star Wars történet - Viasat3, június 13. szombat, 21h

A lázadók egy csoportját azzal bízzák meg, hogy lopják el a Birodalom készülő szuperfegyverének, a Halálcsillagnak a tervrajzát. Gareth Edwards filmje.

 

Gladiátor - Moziverzum, június 13. szombat, 21h

Időszámításunk kezdete után 180-ban Marcus Aurelius császár halálával az egykor oly dicső Római Birodalomban a káosz lesz az úr. Marcus őrült, hatalomvágyó és kegyetlen fia, Commodus kerül hatalomra és első dolga, hogy megszabaduljon ellenfeleitől. Apja bizalmasát, a népszerű és legyőzhetetlennek hitt hadvezért Maximus-t árulónak kiáltja ki, miután az nem hajlandó behódolni neki. Maximus-ra a halál vár és az új császár, ellensége családját is kivégezteti. A rangjától megfosztott egykori hadvezér súlyosan megsérül, de életben marad. Nincstelen földönfutóvá lesz, rabszolga-kereskedők kezére kerül, és gladiátorként kell megküzdenie nap, mint nap az életéért. Csak egyvalami tartja benne a lelket, csak egyetlen cél lebeg a szeme előtt: megnyerni minden csatát és eljutni Rómába, hogy a Colosseumban végre szemtől szembe kerüljön ismét azzal, aki tönkretette az életét… Ridley Scott átmentette a XXI. századba a történelmi eposz műfaját a 2000. év egyik legsikeresebb és mindenképpen a legmaradandóbb monumentális filmalkotásával. A Gladiátor már születése pillanatában klasszikussá vált és helyet követelt magának az olyan film remekek között, mint a Ben Hur vagy a Spartacus!

 

A másik Boleyn lány - Filmcafe, június 13. szombat, 21h

A Boleyn család mindent megtesz, hogy növelje befolyását és hatalmát a Tudor-korabeli Angliában. Ennek érdekében a két nővért, Annát és Máriát is kész felhasználni az apjuk, illetve a nagybátyjuk, Norfolk hercege. A két lány a nyugalmas vidéki életből belecsöppen VIII. Henrik udvarának izgalmas, ám veszélyekkel teli világába. A király szerelméért folytatott versenyfutásban előbb Márián akad meg Henrik szeme, és hamarosan a király törvénytelen gyermekét hordja a szíve alatt. Ám Anna nem tesz le arról, hogy egyszer ő lesz az ország királynéja. Az uralkodó mindkettőjüket meghódítja, de csak egyiküknek van esélye a trónra. A sorsát azonban ő sem kerülheti el.

 

Borg/McEnroe - Duna Tv, június 13. szombat, 21.25h

Wimbledon, 1980. Évtizedek óta a legcsapadékosabb nyár. Mindenki várja, hogy a világ első számú teniszezője, Björn Borg megszerezze az ötödik wimbledoni bajnoki címét. De csak kevesen tudnak a színfalak mögött zajló drámáról: a mindössze 24 éves Borg az összeomlás határán áll: fásult, kimerült, kételyek gyötrik. Eközben kihívójának, a húszéves John McEnroe-nak feltett szándéka, hogy letaszítja a trónról az eddigi bajnokot...

 

A szikla - RTL Klub, június 13. szombat, 22.05h

Hummel tábornok végzetes lépésre szánja el magát, kommandósaival elfoglalja Alcatrazt, és túszul ejti a turistákat. Amennyiben a kormány nem teljesíti követelését, San Franciscót vegyi támadás éri. A katasztrófa elhárítása egy módon lehetséges: a fegyvereket ártalmatlanítani kell az Alcatrazban. Ám a ki és a bevezető utat csak egy ember ismeri, a börtönben ülő egykori ügynök, aki egy tapasztalatlan vegyifegyver-szakértő segítségével kénytelen úrrá lenni a helyzeten, és megmenteni ötmillió ember életét.

 

A Profi - Filmcafe, június 13. szombat, 23h

Josselin Beaumont-ot azzal a titkos megbízással küldik Malagavayba, hogy ölje meg a köztársaság elnökét, a diktátor Yala ezredest. A politikai helyzet azonban megváltozik és a francia kormány érdekei úgy kívánják, hogy inkább feladják Beaumont-ot. Bár az elnök nem végezteti ki, fegyenctáborba viteti, ahol iszonyú megpróbáltatások várnak rá. Két év elteltével azonban sikerül megszöknie. Visszatér Párizsba, hogy küldetését eltántoríthatatlanul befejezze, amikor Yala ezredes három napra érkezik a francia fővárosba. Bár Rosen felügyelő és Eduard százados minden eszközzel próbálja megakadályozni a merényletet, Beaumont állandóan kicsúszik a kezükből. Egy lépéssel mindig előttük jár.

 

Saul fia - RTLII, június 13. szombat, 23h

A náci koncentrációs táborokban a foglyokból álló Sonderkommando terelte be a megsemmisítésre ítélteket a gázkamrákba, vitte át a holttesteket a krematóriumokba, takarította ki a termeket az újabb transzport érkezése előtt és szállította ki a hamvakat a táborból. A megterhelő fizikai munka miatt a sonderesek a tábor többi foglyánál jobb bánásmódban részesültek, a többi táborlakótól elkülönítve laktak, de mint a "titkok őrzőit", néhány hónap után kivégezték a tagjaikat. Az újonnan alakuló sonderkommandó első feladata az előző generáció elégetése volt. A sonderesek közül nagyon kevesen élték túl a háborút. 1944, Auschwitz-Birkenau. Saul Ausländer (Röhrig Géza) egyike a krematóriumokban dolgozó sonderkommandósoknak. Társai tudják, hogy bármelyik pillanatban kivégezhetik őket, fegyvereket gyűjtenek és lázadást szerveznek. Saul viszont az elégetésre váró holttestek között felfedezni véli saját fiát, és ettől kezdve a férfit a menekülés helyett egy másik lehetetlen küldetés élteti: elhatározza, hogy kicsempészi a testet és keres egy rabbit, hogy méltó módon eltemethesse a gyermeket.

 

Felkoppintva - SuperTV2, június 13. szombat, 23.10h

Alison, a huszonnégy éves, ambiciózus tévériporter váratlanul élete legfontosabb kérdésével találja magát szemben. Egyik este bulizni megy a nővérével, majd a piától túlfűtött lány végül a szimpatikus léhűtő, Ben ágyában köt ki. A valószerűtlen egyéjszakás kaland azonban nem marad következmények nélkül: Alison rájön, hogy terhes. Úgy dönt, hogy megtartja a babát. A nagy kérdés viszont, hogy hogyan tálalja mindezt Ben-nek. Vajon hogyan fog reagálni a hírre a mit sem sejtő apa, akinek esze ágában sincs még családot alapítani. Kilenc hónapjuk van, hogy eldöntsék, mit csináljanak...

 

Az ügyfél - Prime, június 13. szombat, 23.10h

John Grisham regénye alapján! A John Grisham bestsellere alapján készült izgalmas thriller a korrupt, cinikus és veszélyekkel teli délen játszódik, valahol Memphis közelében. Egy 11 éves kisfiú a testvérével, játék közben egy szörnyű jelenet véletlen szemtanúja lesz. Egy piszkos ügyekkel foglalkozó ügyvéd ugyanis a maffiakapcsolataitól megrettenve inkább az öngyilkosságba menekül, melynek helyszínéül az erdőt választotta. Ám halála előtt még a közelben lapuló Mark füle hallatára elmondja, hogy gengszter ismerőse, Mundano hová rejtette el az általa meggyilkolt szenátor holttestét. Mark megmenekül, és senkinek nem beszél arról, amit látott és hallott, ám a rendőrség rájön, hogy az öngyilkosságnak tanúja volt. Ettől a perctől kezdve Mark-ot a gengszterek is és a szövetségi nyomozók is kézre akarják keríteni…

 

Beépített hiba - RTLII, június 13. szombat, 00.45h

Los Angeles az 1970-es évek elején. Doc Sportello, a lecsúszott, drogos magánnyomozó Gordita Beach-en dolgozik piti ügyeken. Egy nap felkeresi őt az ex-barátnője, Shasta Fay Hepworth, és arra kéri, segítsen neki megtalálni az eltűnt, dúsgazdag barátját. A marihuánafelhőbe burkolózó Doc alámerül az Angyalok városának sajátos világában, őrült szörfösök, kisstílű bűnözők, kurvák és pszichedelikus rockzenészek keresztezik az útját. A hallucinációk és a valóság egybecsúsznak.