Szombatra csupa olyan filmet gyűjtöttünk, amivel garantált a könnyed kikapcsolódás

Kapcsoljuk ki a híradót, ne nézzünk legalább pár óráig híreket, hanem lazítsunk egy kicsit - persze szigorúan otthon! Ehhez a pár órához gyűjtöttünk remek vígjátékokat.

Tolvajok városa - Sony Movie Channel, március 21. szombat, 16.30h

A Bostonban történő rablások és más erőszakos bűncselekmények nagy részét ugyanabból a kerületből származó tettesek követik el. Doug (Ben Affleck) itt él: ezt a világot ismeri, ezeket a szabályokat fogadja el. Ő és emberei sosem haboznak, mindig megszerzik, ami kell nekik, és nem hagynak nyomot maguk után. Ám most az egyszer hibáznak: egy rosszul sikerült bankrablás során kénytelenek túszul ejteni egy banktisztviselőt (Rebecca Hall) és ettől kezdve minden megváltozik.

 

Rumlis vakáció - Prime, március 21. szombat, 16.50h

Bob Munro minden követ megmozgat, hogy a családi vakáció ne torkolljon komplett katasztrófába. A Munro-família ugyanis már a várva várt Hawaii vakációra készül, amikor a családfő ultimátumot kap a főnökétől, miszerint meg kell jelennie egy coloradói megbeszélésen, különben búcsút mondhat a munkájának. A szorult helyzetben azonban Bob úgy dönt, hogy összeköti a kellemest a hasznossal. Repülőút helyett az aszfaltturnét választja, és azzal nyugtatgatja vonakodó családját, hogy a közös út majd jól összehozza őket. Ám már az indulás pillanatában világossá válik, hogy ez az álom inkább egy rémálom…

 

Emma - Filmcafe, március 21. szombat, 18.40h

Korának legkedveltebb írónője, Jane Austin (1775-1817) regényei sosem avultak el. Utolsó regényének feldolgozásából is árad az utolérhetetlen női okosság és kedvesség. Aki szereti a pletykát és az "emberi dolgokat", mindig örömet fog találni történeteiben. Emma helyes, ügyes, bár kicsit öntelt ifjú hölgy, aki missziójának tekinti a többi ember boldogulását, saját könnyed életéből kiindulva. Szárnyai alá veszi a tapasztalatlan Harrietet és férjet akar keríteni számára. Több sikertelen próbálkozás után jön rá, hogy az érzelmeket nemigen lehet kívülről kormányozni. Ő maga sem veszi észre, hogy a szerelem mindig is figyelt rá és ott állt mellette.

 

Felforgatókönyv - Paramount Channel, március 21. szombat, 18.40h

Egy reggel Harold Crick (Will Ferrell), a teljesen átlagos és magányos informatikus arra ébred, hogy egy női hang kommentálja minden mozdulatát, gondolatát és érzését. Harold precíz élete egyik pillanatról a másikra feje tetejére áll, hisz a narrációt csak ő hallja, s mikor a hang bejelenti, hogy Harold Crick hamarosan elhalálozik, a férfi elhatározza, hogy felkeresi a hang tulajdonosát, hogy változtassa meg a befejezést. Kiderül, hogy a hang tulajdonosa az egykoron szebb napokat látott írónő, Kay (Emma Thompson), aki nehezen találja a befejezést a könyvéhez. Harold próbálja kézbe venni a sorsát és elkerülni végzetét, ezért egy irodalmárhoz, Jules Hilberthez (Dustin Hoffman) fordul segítségért, akinek a javaslatát követve Harold meglehetősen szokatlan és váratlan románcba bonyolódik Ana Pascallal (Maggie Gyllenhaal).

 

Alice Tükörországban - Viasat3, március 21. szombat, 18.45h

A Disney Alice Tükörországban című kalandjában ismét életre kelnek Lewis Carroll felejthetetlen figurái. Alice visszatér Csodaországba, ahol ráadásul még időutazóvá is kell válnia, hogy megmenthesse a bolond Kalapost. Alice Kingsleigh az elmúlt években édesapja nyomdokaiba akart lépni, ezért a tengeren hajózott. Miután visszatér Londonba, egy mágikus nagyító birtokába jut, amelynek segítségével visszatér Csodaországban megismert barátaihoz, a Fehér nyúlhoz, a Bölcselőhöz, a Cheshire macskához és persze a bolond Kalaposhoz, aki azonban, mintha nem lenne önmaga. Ezért Mirana elküldi Alice-t, hogy kérje kölcsön a titokzatos Kronoszférát, ezt a fémből készült gömböt, amely magát az időt működteti. Ahogy visszatér a múltba, a lány számos barátjával és ellenségével találkozik, miközben veszedelmes küldetésének próbál a végére járni és megmenteni a Kalapost.

Apád-anyád idejöjjön! - Cool, március 21. szombat, 20.30h

A nyári táborban vakációzó Hallie és Annie (Lindsay Lohan) megdöbbenve veszi tudomásul, hogy úgy hasonlítanak egymásra, mint egyik tojás a másikra. A két kislány némi ellenségeskedés után összebarátkozik, s hamarosan rájönnek, hogy testvérek, méghozzá ikrek, akiknek a szülei elváltak. Hamar megszületik a terv: helyet cserélnek és összehozzák szüleiket. A tervet azonban veszélyezteti a papa (Dennis Quaid) csinos és nagyravágyó barátnője.

 

KicsiKÉM - Sir Austin Powers 2. - Humor+, március 21. szombat, 21h

Austin Powers, mint brit titkos ügynök üldöz elmebetegeket és szed fel jobbnál jobb nőket téren és időn át. De régi ellenfele, a kissé bizarr, de annál erőteljesebb Dr. Genya is újra feltűnik a színen. Hatalmas váltságdíjat követel, s cserében talán nem pusztítja el a Földet. Austin az egyetlen, aki megmentheti az emberiséget... Dr. Genyanak sok sikertelen próbálkozás után rá kellett döbbennie, hogy nem győzheti le Austin-t, ha csak meg nem szerzi annak "mojoját", finoman fogalmazva azt a libidó-szerű valamit, ami Austin-t legyőzhetetlen szex-szimbólummá teszi. Visszautazik hát az időben, úgy 1969 körülre, és ellopja a hibernált Austin "mojoját". Eközben Austin, egy orosz kémnő karjaiban rádöbben, hogy valami baj történt. Férfiassága felmondta a szolgálatot. Hosszas kutatások után kiderül az igazság: Dr. Genya keze van a dologban. Nem marad hát más hátra, megkezdődik a hajsza az időben. Austin egy vadonatúj Bogárból készített időgépbe pattan, szert tesz egy csodaszép segítőtársra, és elindulnak visszaszerezni a "mojot", legyőzni Dr. Genyát és nem utolsó sorban megmenteni a világot!

 

Terhes társaság - Viasat3, március 21. szombat, 21h

Peter Highman (Robert Downey Jr.) mielőbb haza akar érni, hogy a felesége mellett lehessen a szülésnél. Atlantából repülne haza Los Angelesbe, ám a sors nem akármilyen megpróbáltatások elé állítja. Beleütközik Ethan Tremblaybe (Zach Galifianakis), akinek túl nagy szíve és túl kicsi IQ-ja van. Zajos párosukat nemcsak leszedik a gépről, de letiltják őket az összes járatról. Ez persze nem jelent gondot Ethan számára, aki felajánlja, hogy elviszi Petert autón Los Angelesbe. Az idő sürget, és Peter rááll a dologra, nem sejtve, milyen eszelős kalandok várnak rá.

 

Üvegtigris 3 - Prime, március 21. szombat, 21h

Egy fogpiszkáló, egy lövés, egy megkeseredett orvos és egy jókor érkező luxuskocsi _ ennyi elég, hogy Lali meghozza élete nagy döntését: mindent maga mögött hagy és lelép. Az Üvegtigris váratlan vendége, Feri, a budapesti sztárügyvéd _ bár nem tervezte -, a büfénél marad, míg Lali _ bár nem tervezte -, az ügyvéd Bentley kabriójában marad... Elindul hát egy őrült nap, az álomautóra azonnal felfigyel az álomnő, Lali pedig játszani kezdi a nagymenőt, és elkezdődik élete legnagyobb kalandja, élete talán legjobb nőjével, sőt nőivel. De vajon mi történik, ha Laliról kiderül, hogy nem nagymenő és találkozik a feleség, a szerető, a majdnem szerető és a majdnem vízvezeték-szerelő? Mi történik, ha barátai Lali után mennek, hogy megmentsék Feritől, akit egy időre elnyelt a Tigris? Mire számíthatnak, ha Feri mégis kiszabadul és kiderül, hogy Lali _ tudtán kívül _ magával vitt valamit, ami sokkal fontosabb, mint a kocsija? Lali élete mindenképp nehéz lesz, akár a Tigrisen innen, akár a Tigrisen túl...

 

A Minden6ó - Viasat6, március 21. szombat, 21h

Bruce Nolan (Jim Carrey) népszerű tévébemondó a Channel 7 esti híradójában. Barátnője, Grace (Jennifer Aniston) rajong érte. Mindezek ellenére a férfi örökké elégedetlenkedik sorsával. Egy új műsorhoz keresnek vezetőt, de végül is nem őt választják. Elszabadul a pokol: kirúgatja magát, verekedik és egy nap alatt tönkremegy magánélete is. Istent kezdi el hibáztatni mindezért. Az Úr (Morgan Freeman) megjelenik előtte egy érdekes ember képében és okulásul átadja minden hatalmát a káromló tévésnek. Bruce-nak tetszik a korlátlan hatalom lehetősége és elfogadja az ajánlatot. A városban mindenki hozzá imádkozik és neki mondja el lelke legsötétebb titkait! Bruce megpróbál minden igényt kielégíteni, de hamar rájön, hogy Isten feladata nem is olyan könnyű! Grace elköltözik tőle és Bruce megtapasztalja, hogy sok mindent megváltoztathat, de a szabad akarat ellen nem tehet semmit. Azaz csak őszinte emberként, kemény munkával hódíthatja vissza szerelmét.

 

Alfie - Szívtelen szívtipró - Duna Tv, március 21. szombat, 21.40h

"(A nők) azt hiszik, részem volt minden földi jóban. De mit érek vele? (...) Nem tartozom senkihez. De nincs lelki nyugalmam. És akinek az nincs, semmije nincs". Michael Caine nagyszerű alakításával megformált nőcsábász, Alfie mondatai ezek. Egy voltaképpen sajnálnivaló szívtipró, aki falja a nőket. Mindegy, hogy csúnyácska, vagy éppen öregedő, házas, vagy csalódott, Alfie mindig meglátja bennük a szépet. És a nők sem ennek, sem lehengerlő könnyedségének nem tudnak ellenállni. Miközben Alfie egymás után gyűjti be a trófeákat, bántja meg a gyengébbik nem tagjait, ő maga sérül leginkább. Hiszen Ruby, Gilda, Annie, Lily vagy hívják bárhogyan is az aktuális hölgyet, továbblépnek, felállnak és tanulnak a helyzetből. De úgy tűnik, Alfie képtelen levonni a tanulságokat, míg maga nem szembesül azzal, hogy ő is lecserélhető és egyedül maradhat a világon.

 

Egy nap - RTLII, március 21. szombat, 23h

Miután együtt töltik egyetemi diplomaosztójuk napját _ 1988. július 15-ét -, Emma Morley és Dexter Mayhew között olyan barátság szövődik, amely élethosszig tart. Emma elvekkel és ambíciókkal rendelkező lány, aki arról álmodozik, hogy jobb hellyé alakítja a világot. Dexter tehetős sármőr, aki arról álmodozik, hogy a világ az ő játszótere lesz.Kapcsolatuk kulcsfontosságú pillanatait a következő két évtized július 15-ei napjainak bemutatásából ismerhetjük meg. Legyenek éppen együtt vagy külön, láthatjuk, amint Dex és Em elfoglalja magát ügyes-bajos dolgaival; megismerjük baráti viszonyaikat és különböző vitáikat, reményeiket és elszalasztott lehetőségeiket, mosolyaikat és könnyeiket. Valahol az utazás során a két embernek rá kell jönnie, hogy amit annyi ideig kerestek, és amire olyan régóta vágynak, valójában végig az orruk előtt volt. Amint kiderül számukra, hogy egészen pontosan mit is jelentett az a bizonyos 1988-as nap, megismerik a szerelem és az élet valódi természetét.