Tévénézettség: Ismétléseket nyomnak le a torkunkon, meglepő eredménnyel

Mind az RTL-en, mind a TV2-n ismétlések vezetik a nézettségi versenyt: A mi kis falunk és a Szerencsekerék újrasugárzott epizódjait nézik a legtöbben.

Hiába az RTL-en sugárzott új műsor, a Celebrandi – aminek a fiatalok körében emelkedett, viszont a teljes lakosság körében csökkent a nézettsége – többen nézik az utána következő A mi kis falunk ismétléseit mindkét célcsoportban. A Szerencsekerék ismétlései is a legnézettebb műsorok között vannak, csak a Tények és a Híradó adásai vehetik fel velük a versenyt.

Szerencsekerék vs. A mi kis falunk; Forrás: TV2 Sajtószoba / RTL Sajtóklub

 

De nézzük előbb a Celebrandi menetelését a műsor életének második hetében: mint fentebb írtuk, a 18 és 49 év közöttiek körében minimálisan, de javult a nézettsége, a premier hetében mért 99 ezres átlagos nézőszám a második hétre 102 ezer lett, a kezdeti 11,9 százalékos közönségarány 12,3 százalékra nőtt.

Nem eget rengető fejlődés, de egyértelműen jobb, mint az első hét. Ugyanez nem mondható el a teljes lakosság körében mért nézettségről.

Ebben a célcsoportban az első héten még 283 ezren néztek egy-egy adást 9,3 százalékos átlagos közönségarány mellett, ami szintén szerény eredmény, de a második hétre még kevesebben maradtak a nézők: ekkor átlagosan már csak 241 ezren követtek figyelemmel egy-egy epizódot, a közönségarány 7,9 százalékra csökkent. De ne felejtsük el, hogy Az álommeló című szintén RTL-es, szintén új koncepcióval jelentkező műsor nézettsége is nagyot zuhant a második heten, hogy aztán hétről hétre mégis egyre több nézőt a képernyők elé ültessen, és végül a csatorna idei egyik legsikeresebb műsora kerekedjen belőle – olyannyira, hogy már lehet jelentkezni a második évadra.

Forrás: RTL

 

A fiatalok körében a hét legnézettebb műsora a keddi A mi kis falunk-ismétlés lett,

második helyen ért célba a vasárnapi RTL Híradó, harmadik lett a TV2 vasárnapi hírműsora, a Tények. Ezt követi a negyedik helyen a keddi RTL Híradó, majd az ötödiken a Szerencsekerék pénteki ismétlése. És így tovább – váltogatják egymást A mi kis falunk és a Szerencsekerék ismétlései, valamint a hírműsorok, egészen a 18. helyre érkező Tények Pluszig, és a 19. helyen találjuk a Celebrandi legnézettebb, keddi epizódját.


Ebben a célcsoportban a hétvégi filmcsata kiegyenlített küzdelmet hozott: a szombatot az RTL nyerte a Hotel Transylvániával a TV2-n sugárzott James Bond: Casino Royale ellenében, viszont vasárnap a TV2 fordított, és A múmiával legyőzte az RTL-en sugárzott Szemfényvesztőket.

A teljes lakosság körében viszont a Szerencsekerék ismétlések diadalmaskodnak, és A mi kis falunk ismétlései kicsit háttérbe szorulnak. Ebben a célcsoportban szinte egyeduralkodóvá vált a TV2: a húsz legnézettebb műsorból 17 TV2-est találunk, és csupán három RTL-est, az RTL-esek közül pedig mind egy-egy Híradó adás.

A célcsoport legnézettebb műsora a pénteki Szerencsekerék ismétlés lett, másodiktól az ötödik helyig Tények-adások sorakoznak.

A TV2 a délutáni szappanoperákkal is jó áll, a Testvérek és az újonnan indult Aranyifjú is felkerült a top 50-es listára, sőt, a 25. helytől találkozatunk a két sorozat epizódjaival, melyek megelőzik az RTL-es A mi kis falunk ismétléseit is.

Forrás: TV2

 


Az egyik legfontosabb nézettségi mutató, a főműsoridőben, fiatalok körében mért közönségarányok tekintetében egy hajszállal az RTL nyert: a csatorna 12,5 százalékkal végezte a múlt hetet, míg a TV2 12,2 százalékot tudott teljesíteni. A Celebrandinak nem sok kifutást hagytak egyébként: augusztus 18-ig lezavarják az egészet, augusztus 21-től már A Konyhafőnök legújabb évada kerül képernyőre.