Tévés karakterek, akiket nem hagytak meghalni

Vagy a rajongók nem hagyták tisztességgel távozni, vagy csak a készítők gondolták meg magukat.

Sherlock

Nem kellett hozzá a rajongók haragja, hogy visszahozzák a halálból Sherlockot, de így is elég rizikós vállalkozás volt eljátszani a halálát. Itt most nem arról van szó, amikor Robert Downey Jr. a Sherlock Holmes 2. - Árnyjáték végén leveti magát és Moriarty professzort a mélybe, majd még a stáblista előtt kiderül, hogy nincs is semmi bajuk. Most a brit sorozatról beszélünk, amiben Benedict Cumberbatch játssza a címszerepet. A Sherlock második évadában történt ugyanis az, hogy a nyomozó öngyilkos” lett, Watson doktor szeme láttára leugrott a tetőről, hogy megállítsa Moriartyt. Az egész persze egy gondosan kitalált terv része volt, és azzal a céllal történt, hogy mindenkivel elhitesse, hogy meghalt. De főleg Watsonnal. A készítők a rajongóknak több lehetséges opciót is hagytak arra, hogy Sherlock vajon hogy élhette túl a saját halálát, de a valódi megoldást sose fedték fel. Ami pedig a kamu öngyilkosságot illeti: elég nagy éket vert Sherlock és Watson közé, mivel utóbbi abszolút árulásként és bizalomvesztésként élte meg az egészet.

Kenny a South Parkból

A sorozat visszatérő, de soha el nem laposodó poénjává vált, hogy a társaságból az egyik tag, az artikulálatlanul motyogó kapucnis fiú mindig valami elképesztő halált hal. Aztán az ötödik évad végén azt történt, hogy nem történt semmi, Kenny ugyanúgy meghalt, mint mindig. Csakhogy a hatodik évad nélküle kezdődött el, Kenny ugyanis ezúttal nem tért vissza a halálból. Erre a rajongók non-stop panaszáradata volt a válasz, akik felháborodottan követelték vissza a karaktert, így Kenny ismét megúszta a halált, sőt, egy idő után a sorozatot készítő Matt Stone és Trey Parker maga döntött úgy, hogy Kenny állandó elhalálozása már nem vicces többé, így az epizódonkénti kinyírásoknak is vége szakadt. 

Brian a Family Guyból

A Griffin család beszélő kutyája sokak kedvence, aki igazi budy comedy párost tud alkotni egyszerre Péterrel és Stewie-val is. Univerzális karakter, aki azért egyszer-kétszer pórul jár a történetek során. Ezért a rajongókat egyáltalán nem lepte meg, ha néha-néha Brian halálával is viccelődtek. Csakhogy a 12. évadban Briant elüti egy autó, kórházba kerül, majd az egész család elbúcsúzik tőle, és ebben érezhetően semmi poén sincsen. A történet szerint Griffinék beszereznek egy újabb beszélő kutyát, akit Vinnie-nek hívnak, majd egy-két epizóddal később Stevie visszahozza a halálból Briant, és minden újra a régi mederben folyik tovább. 

A Family Guy legkegyetlenebb alázásai

A Family Guy alkotóinak, és főleg Seth MacFarlane-nek semmi sem szent, legyen szó vallásról, bőrszínről vagy szexuális orientációról meg celebekről, és bár a vicceik egy része valóban otromba, gyakran pont az intolerancián viccelődnek.

Tovább

 

Sara Tancredi A szökésből

A sok közül az egyik legmeglepőbb fordulat az volt A szökésben, amikor egyszer csak megszabadultak a központi karakter szerelmétől. A harmadik évadban a gonosz vállalat elrabolta Michael Scofield csaját, Sara Tancredi doktornőt, majd a levágott fejét elküldték egy dobozba csomagolva, ezzel üzenve, hogy mennyire komoly az ügy, amibe belekeveredtek a börtönből szökött fegyencek. 

Aztán a negyedik évadban kiderült, hogy Sara nem is halt meg. Michael ugyanis nem nézte meg alaposan, hogy valóban a szerelme feje van-e a dobozban, így hihette azt, hogy a barátnője halott. A valóságban a készítők azért álltak elő ezzel a húzással, mert a karaktert játszó színésznő éppen terhes volt a harmadik évad forgatása alatt, és sehogy sem tudták összeegyeztetni a felvételeket a szülési szabadsággal, ezért egyszerűbb volt megszabadulni tőle a történetben.

Bobby a Dallasból

Soha egy sorozat sem csinálta meg azt, amit a Dallas megcsinált a nézőivel. És feltehetőleg nem is lesz még egy ilyen! A történetet mára mindenki ismeri: a 8. évad utolsó részében Bobby meghal, látjuk, ahogy az EKG-je kisimul, nem ver többé a szíve. Ugyan a készítők egyszer már elhitették azt a nézőkkel egy korábbi évadzáróban,  hogy Jockey meghalt, de akkor a következő évadban kiderült, hogy ez természetesen koránt sincs így. Bobby azonban nem úszta meg, és a 9. évadban nem tűnt fel. Ez viszont irtózatosan felbőszítette a nézőket, akinek annyira nem tetszett ez a drámai fordulat, hogy az addig legnézettebb sorozat hirtelen a hetedik helyre esett vissza. Ezt gyorsan ki kellett valahogy küszöbölni, amit egy FRAPPÁNS” megoldással intéztek el a készítők: Pamela csak álmodta az egész évadot és Bobby végig a zuhany alatt szappanozta magát.

12 dolog, amit nem tudtál a Dallasról

Talán sehol máshol nem szeretik annyira a Dallast, mint nálunk, ahol még egy tévécsatorna is az egyik karakterről van elnevezve. Az 1978 és 1991 között futott szappanoperát tehát biztos mindenki ismeri. De vajon ezt a tucatnyi érdekességet is hallottátok már róla?

Tovább